중국산 대두 (Heinong 48)의 페놀성 화합물 검출 및 항산화 효과

논문상세정보
' 중국산 대두 (Heinong 48)의 페놀성 화합물 검출 및 항산화 효과' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • abts
  • antioxidative activity
  • chinesesoybean
  • dpph
  • phenolic compounds
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' 중국산 대두 (Heinong 48)의 페놀성 화합물 검출 및 항산화 효과' 의 참고문헌

  • 한국산 잡곡류의 이화학적 특성과 항산화활성
    이하규 한국식품영양과학회지 39 (9) : 1399 ~ 1404 [2010]
  • 탈지 대두 분말을 첨가한 설기떡의 품질에 관한 연구
    지옥화 한국조리학회지 16 (2) : 342 ~ 350 [2010]
  • 콩에 포함된 비배당체 다이드제인과 제니스테인의 회수
    노경호 Korean Chemical Engineering Research(HWAHAK KONGHAK) 43 (5) : 641 ~ 645 [2005]
  • 콩나물에서 발견된 유전자 변형 도입 유전자의 비의도적 혼입 조사
    윤성철 한국작물학회지 49 (3) : 227 ~ 231 [2004]
  • 청국장의 항염증 및 장점막 투과성 개선 효과
    김형구 한방비만학회지 12 (1) : 33 ~ 47 [2012]
  • 참외 추출물의 라디칼소거활성과 항산화 성분
    김혜숙 시설원예‧식물공장 18 (4) : 442 ~ 447 [2009]
  • 중국산 수입식품 안전성에 대한 소비자 인식 - 원료 콩의 원산지인가 친환경성인가? -
    최세현 Korean Journal of Agricultural Science 38 (2) : 361 ~ 368 [2011]
  • 조리과정 중 콩나물의 항산화 활성 비교
    박초희 한국식품영양과학회지 43 (3) : 397 ~ 403 [2014]
  • 우리나라 두류의 품종
    홍은희 상록사 : 20 ~ 38 [1995]
  • 소금 종류를 달리하여 제조한 된장에서의 항암효과
    이경임 한국조리학회지 17 (5) : 241 ~ 252 [2011]
  • 발효 대두 식품의 폴리페놀, 플라보노이드 함량과 다양한 측정 방법에 따른 항산화 활성 비교
    박정우 한국식생활문화학회지 22 (3) : 353 ~ 358 [2007]
  • 모시 잎 분말 콩다식의 품질 특성 연구
    최영심 한국조리학회지 19 (5) : 1 ~ 10 [2013]
  • 로스팅 온도에 따른 녹두의 항산화 활성 변화 및 일반 성분 분석
    김윤태 동아시아식생활학회지 24 (2) : 217 ~ 223 [2014]
  • 로스팅 시간에 따른 녹두의 생리활성 변화
    송유빈 한국식품영양학회지 26 (3) : 502 ~ 507 [2013]
  • 대잎 분말을 첨가한 콩다식의 품질 특성 변화
    최영심 한국조리학회지 16 (3) : 278 ~ 285 [2010]
  • 대두와 청국장 추출물의 항산화능과 혈전용해능
    주은영 한국식품저장유통학회지 18 (6) : 930 ~ 937 [2011]
  • 대두와 약콩의 Acetylcholinesterase 활성 억제효과와 항산화 효과
    강순아 동아시아식생활학회지 14 (1) : 64 ~ 69 [2004]
  • 대두 분획물의 항돌연변이 및 항암활성 효과
    임선영 생명과학회지 17 (10) : 1368 ~ 1373 [2007]
  • 대두 분말 첨가량에 따른 어육 패티의 관능적․텍스쳐 특성
    최수근 한국조리학회지 15 (2) : 84 ~ 92 [2009]
  • 대두 및 콩나물 부위별 Isoflavones 함량 비교
    김은미 Journal of Nutrition and Health 37 (1) : 45 ~ 51 [2004]
  • 노란콩 및 검정콩의 섭취가 흰쥐의 항산화 및 항노화 시스템에 미치는 영향
    류승희 한국식품영양과학회지 32 (4) : 591 ~ 597 [2003]
  • 고성능 액체 크로마토그래피에 의한 중국산과 한국산 콩 및 장류에 포함된 이소플라본의 분석
    Jinzhu Zheng 대한화학회지 49 (4) : 349 ~ 354 [2005]
  • 고랭지 지역에서 재배한 녹두 품종들의 항산화 활성 및 아미노산 조성 비교
    진용익 한국환경농학회지 29 (4) : 381 ~ 387 [2010]
  • The evidence for soybean products as cancer preventive agents
    Kennedy AR J Nutr 125 (3) : 733S ~ 743S [1995]
  • Studies on the meju processing aptitude of recommended soybean varieties. 1. Characteristics of soybean varieties as raw material, soaking and boiling process
    So KH Korean J Food & Nutr 13 (1) : 28 ~ 35 [2000]
  • Studies on physicochemical characteristics and processing adaptability for soybean curd used by soybeans produced in different countries
    Na MO Hankyong National University [2004]
  • Soybean phytoestrogen intake and cancer risk
    Herman C J Nutr 125 (3) : 757S ~ 770S [1995]
  • Soy intake and cancer risk : a review of the in vitro and in vivo data
    Messina MJ Nutr Cancer 21 (2) : 113 ~ 131 [1994]
  • Soy and experimental cancer : animal studies
    Hawrylewicz EJ J Nutr 125 (3) : 698S ~ 708S [1995]
  • Source of antioxidant activity of soybeans and products
    Pratt DE J Food Sci 44 (6) : 1720 ~ 1722 [1979]
  • Selection of superior functionality soybeans and changes of isoflavone and GABA contents according to soymilk lactic acid fermentation conditions
    Hwang JM Andong National University [2011]
  • Processed sweet corn has higher antioxidant activity
    Dewanto V J Agric Food Chem 50 (17) : 4959 ~ 4964 [2002]
  • Physicochemical properties of gamma-irradiated soybeans
    Lee HJ Koran J Food Sci Tehcnol 28 (3) : 558 ~ 565 [1996]
  • Phenolic constituents of Prunus domestica. I. The Quantitative Analysis of phenolic constituents
    Swain T J Sci Food Agric 10 (1) : 83 ~ 88 [1959]
  • Phenolic compounds in food and their effects on health (Ⅰ): Analysis, occurrence, and chemistry
    Ho CT Am Chem Soc : 2 ~ 7 [1992]
  • Overview of dietary flavonoids: nomenclature, occurrence and intake
    Beecher GR J Nutr 133 (10) : 3248S ~ 3254S [2003]
  • Nutrition and health aspects of free radicals and antioxidants
    Aruoma OI Food Chem Toxicol 32 (7) : 671 ~ 683 [1994]
  • Kinetics and mechanism of antioxidant activity using the DPPH free radical method
    Bondet V Lebensm Wiss Technol 30 (6) : 609 ~ 615 [1997]
  • Isolation of isoflavones and screening of antioxidative and anti-angiogenic components from colored legumes
    Jeon KS Seoul National University [2002]
  • Improved DPPH determination for antioxidant activity spectrophotometric assay
    Szabo MR Chem Pap 61 (3) : 214 ~ 216 [2007]
  • Hydroxyl radical production involved in lipid peroxidation of rat liver microsomes
    Lai CS Biochem Biophys Res Commun 78 (1) : 51 ~ 59 [1977]
  • Encyclopedia of Food Science and Technology
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  • Effects of phosphorus on the content of vitamin E in different soybean cultivars
    Jie WG J Agric Sci & Technol 12 (12) : 1881 ~ 1884 [2011]
  • Effect of selected antoxidants on the stability of dehydrated mashed potatoes
    Baardseth P Food Additives & Contaminats 6 (2) : 201 ~ 207 [1989]
  • Diquat-dependent protein carbonyl formation
    Blakeman DP Biochem Pharmacol 50 (7) : 929 ~ 935 [1995]
  • Dietary phytoestrogen
    Kurzer MS Annu Rev Nutr 17 : 353 ~ 381 [1997]
  • Dietary carcinogens and anticarcinogens:oxygen radical and degenerative diseases
    Ames BM Science 221 (4617) : 1256 ~ 1263 [1983]
  • DNA damage by oxygen-derived species
    Halliwell B FEBS Lett 281 (1-2) : 9 ~ 19 [1991]
  • Compositional changes in trypsin inhibitors, phytic acid, saponins and isoflavones related to soybean processing
    Anderson RI J Nutr 125 (3) : 581S ~ 588S [1995]
  • Comparison of DPPH and ABTS assays for determining antioxidant potential of water and methanol extracts of Spirulina platensis
    Shalaby EA Indian J Mar Sci 42 (5) : 556 ~ 564 [2013]
  • Comparative effects of gamma irradiation and methyl bromide fumigation on disinfestation and physicochemical properties of mung bean
    Noh MJ J Korean Soc Food Sci Nutr 30 (3) : 444 ~ 449 [2001]
  • Applicability of an improved Trolox equivalent antioxidant capacity (TEAC) assay for evaluation of antioxidant capacity measurements of mixtures
    Van den Berg R Food Chem 66 (4) : 511 ~ 517 [1999]
  • Antioxidative effects of soybean extracts by using various solvents
    Kim JY Korean J Food Sci Technol 27 (5) : 635 ~ 639 [1995]
  • Antioxidative characteristics of plant phenolic compounds
    Cheigh HS Life Science 3 (1) : 9 ~ 17 [1993]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 (4671) : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radical cation decolorization assay
    Roberta R Free Radical Bio Med 26 (9-10) : 1231 ~ 1237 [1996]
  • Anti-aging effects of enzymatically modified soybean extract in the human fibroblast cells
    Moon SH Hanyang University [2013]
  • A study on the factors affecting China's soybean industry
    Lei T Taegu University [2013]
  • A review of phytochemistry, metabolite changes, and medicinal uses of the common food mung bean and its sprouts (Vigna radiata)
    Tang DY Chem Cent J 8 (1) : 4 ~ 12 [2014]
  • 2014년도 농림축산식품주요통계
    농림축산식품부 농림축산식품부 : 251 ~ [2014]