국내산 및 중국산 대두의 두유 제조 및 기능적 특성

논문상세정보
' 국내산 및 중국산 대두의 두유 제조 및 기능적 특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • antioxidative activities
  • chinese(heinong48)soybean
  • korean(jinpumkong)soybean
  • phenolic compounds
  • soy milk
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,599 1

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' 국내산 및 중국산 대두의 두유 제조 및 기능적 특성' 의 참고문헌

  • 한국산 잡곡류의 이화학적 특성과 항산화활성
    이하규 한국식품영양과학회지 39 (9) : 1399 ~ 1404 [2010]
  • 콩에 포함된 비배당체 다이드제인과 제니스테인의 회수
    노경호 Korean Chemical Engineering Research(HWAHAK KONGHAK) 43 (5) : 641 ~ 645 [2005]
  • 카페라테, 우유 대신 두유
  • 청국장의 항염증 및 장점막 투과성 개선 효과
    김형구 한방비만학회지 12 (1) : 33 ~ 47 [2012]
  • 조리과정 중 콩나물의 항산화 활성 비교
    박초희 한국식품영양과학회지 43 (3) : 397 ~ 403 [2014]
  • 잠재적인 생균제제 Lactobacillus plantarum P1201을 이용한 항산화 활성이 증진된 두유-요구르트 제조
    황정은 한국식품과학회지 46 (5) : 556 ~ 565 [2014]
  • 음료업계에 부는 '웰빙' 바람; '건강'을 마셔라
  • 음료류 생산 현황
  • 쌀알 첨가 두유의 이화학적 품질특성
    김동광 한국식품영양과학회지 43 (8) : 1278 ~ 1282 [2014]
  • 식품공전, 제5. 식품별 기준및 규격, 18-3 두유류
  • 소금 종류를 달리하여 제조한 된장에서의 항암효과
    이경임 한국조리학회지 17 (5) : 241 ~ 252 [2011]
  • 모시 잎 분말 콩다식의 품질 특성 연구
    최영심 한국조리학회지 19 (5) : 1 ~ 10 [2013]
  • 두유와 전두유 가수분해물의 기능적 특성
    장세영 한국식품저장유통학회지 15 (3) : 361 ~ 366 [2008]
  • 두유를 통한 이소플라본 공급이 저체중 여대생의 골밀도에 미치는 영향
    숭정자 Journal of Nutrition and Health 36 (5) : 470 ~ 475 [2003]
  • 동결건조한 두유 분말의 품질 특성
    김용선 한국식품영양학회지 27 (1) : 89 ~ 98 [2014]
  • 대잎 분말을 첨가한 콩다식의 품질 특성 변화
    최영심 한국조리학회지 16 (3) : 278 ~ 285 [2010]
  • 노란콩 및 검정콩의 섭취가 흰쥐의 항산화 및 항노화 시스템에 미치는 영향
    류승희 한국식품영양과학회지 32 (4) : 591 ~ 597 [2003]
  • 국내 육성 콩 품종의 논 재배에 따른 생육반응과 수량성
    김용욱 한국작물학회지 50 (2) : 161 ~ 169 [2005]
  • 고성능 액체 크로마토그래피에 의한 중국산과 한국산 콩 및 장류에 포함된 이소플라본의 분석
    Jinzhu Zheng 대한화학회지 49 (4) : 349 ~ 354 [2005]
  • Whole soybean milk produced by enzymatic solubilization of soymilk residue, and its nutritional properties
    Kim SR Korea Soybean Digest 19 (1) : 8 ~ 18 [2002]
  • Tofu and soy drinks contain phytoestrogens
    Dwyer JT J Am Diet Assoc 94 (7) : 739 ~ 743 [1994]
  • The stimulation of phenolics and antioxidant activity in pea(Pisum sativum)elicited by genetically transformed anise root extract
    Duval B J Food Biochem 25 (5) : 361 ~ 377 [2001]
  • The industrial development and health benefits of the soymilk
    Shin HC Korea Soybean Digest 21 (1) : 15 ~ 27 [2004]
  • Tannin in common beans : methods of analysis and effects on protein quality
    Bressani R J Food Sci 48 (3) : 1000 ~ 1001 [1983]
  • Studies on physicochemical characteristics and processing adaptability for soybean curd used by soybeans produced in different countries
    Na MO Hankyong National University [2004]
  • Screening Chinese soybean genotypes for Agrobacterium-mediated genetic transformation suitability
    Song ZY J Zheijang Univ-Sci B(Biomed & Biotechnol) 14 (4) : 289 ~ 298 [2013]
  • Quality characteristics and calcium, oxalate and phytate contents of soymilk and tofu manufactured with recommended soybean cultivars in Korea
    Kim KC Chungbuk National University [2010]
  • Purification of oligosaccharides from soybean using activated charcoal
    Kim KS Food Sci Biotechnol 3 (3) : 156 ~ 159 [1994]
  • Processed sweet corn has higher antioxidant activity
    Dewanto V J Agric Food Chem 50 (17) : 4959 ~ 4964 [2002]
  • Potential correlation between lactose intolerance and cancer mortality and soymilk as an alternative of lactose and antioxidant capacity
    Chung CW Korea Soybean Digest 18 (2) : 65 ~ 69 [2001]
  • Phenolic constituents of Prunus domestica. I. The Quantitative Analysis of phenolic constituents
    Swain T J Sci Food Agric 10 (1) : 83 ~ 88 [1959]
  • NMR relaxation 기법을 이용한 한국산과 중국산 대두의 원산지 판별
    김미현 한국식품과학회지 41 (3) : 292 ~ 295 [2009]
  • Isolation of isoflavones and screening of antioxidative and anti-angiogenic components from colored legumes
    Jeon KS Seoul National University [2002]
  • Influence of enzymatic hydrolysis on structure and emulsifying properties of sardine(Sardine pilchardus) protein hydrolysates
    Quaglia GB J Food Sci 55 (6) : 1571 ~ 1573 [1990]
  • Factors affecting protein digestibility in soybean foods
    Ikeda K Cereal Chem 72 (4) : 401 ~ 405 [1995]
  • Enzymatic modification of soy proteins: Effects of functional properties of soy isolate upon proteolytic hydrolysis
    Kang YJ Korean J Food Sci Technol 16 (2) : 211 ~ 217 [1984]
  • Effects of soybean foods intake on menopausal symptoms, serum hormones, serum lipids, and bone metabolism in middleaged women
    Park HS Ewha Womans University [2003]
  • Dietary isoflavon:biological effects and relevance to human health
    Setchell KDR J Nutr 129 (3) : 758 ~ 767 [1999]
  • Development of protein foods and their rheological and sensory properties
    Hwang IK J Korean Soc Food Sci 8 (2) : 53 ~ 58 [1992]
  • Comparison of soybean varieties for yield, chemical and sensory properties of soybean curds
    Chang IL Korean J Food Sci Technol 22 (4) : 439 ~ 444 [1990]
  • Comparision in isoflavone contents between soybean and soybean sprouts of various soybean cultivas
    Kim EM Korean J Nutrition 37 (1) : 45 ~ 51 [2004]
  • Changes of enzyme activity, trypsin inhibitor, tannin and phytic acid during heat treatment of soybean
    Kim YM Korean J Food Sci Technol 30 (5) : 1012 ~ 1017 [1998]
  • Changes in physicochemical properties of soymilk by heating conditions and study in effect of quality characteristics of tofu
    Kang CS Yonsei University [2002]
  • Bioactive compounds and antioxidant potential of soy products
    Bolanho BC Alim Nutr Araraquara 22 (4) : 539 ~ 546 [2011]
  • Antioxidative effects of soybean extracts by using various solvents
    Kim JY Korean J Food Sci Technol 27 (5) : 635 ~ 639 [1995]
  • Antioxidative characteristics of plant phenolic compounds
    Cheigh HS Life Science 3 (1) : 9 ~ 17 [1993]
  • Antioxidative activity of gallic acid in acorn extract
    Lee MH Korean Sco Food Nutr 1 (6) : 693 ~ 700 [1992]
  • Antioxidative activity of ethanol extract from Korean medicinal plants
    Lim DK Korean J Food Sci Technol 28 (1) : 83 ~ 89 [1996]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 (4671) : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radical cation decolorization assay
    Roberta R Free Radical Bio Med 26 (9-10) : 1231 ~ 1237 [1996]
  • A study on the factors affecting China's soybean industry
    Lei T Taegu University [2013]
  • A study on Chinese soybean industry and its implications upon Korean soybean industry
    Wang L Chonnam National University [2008]
  • 2014년도 농림축산식품주요통계
    농림축산식품부 농림축산식품부 : 251 ~ [2014]
  • 2012년 식품 및 식품첨가물생산실적 통계집; 음료류 품목별 출하액 변동 현황