생팥 및 삶은 팥의 열수 추출물의 유용 생리활성 평가

논문상세정보
' 생팥 및 삶은 팥의 열수 추출물의 유용 생리활성 평가' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antimicrobial
  • bioactivity
  • boiled-redbean
  • cookingdrip
  • phaseolus radiatus l.
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 생팥 및 삶은 팥의 열수 추출물의 유용 생리활성 평가' 의 참고문헌

  • 흑마늘의 항산화, 항균 및 항혈전 활성
    정인창 한국미생물·생명공학회지 42 (3) : 285 ~ 292 [2014]
  • 해조류 추출물의 항산화 및 nitrite 소거활성 평가
    안선미 생명과학회지 21 (4) : 576 ~ 583 [2011]
  • 한국산 및 중국산 팥 전분의 이화학적 특성 비교
    김충기 한국식품과학회지 35 (4) : 551 ~ 555 [2003]
  • 품종에 따른 팥 앙금의 품질 특성
    송석보 한국식품영양과학회지 40 (8) : 1121 ~ 1127 [2011]
  • 팥과 녹두의 이소플라빈 함량과 항산화 및 혈전용해 활성
    오혜숙 한국식품조리과학회지 19 (3) : 263 ~ 270 [2003]
  • 팥(Phaseolus angularis) 열수 추출물의 산화적 DNA와 세포 손상 억제 효과
    박영미 한국자원식물학회지 24 (2) : 130 ~ 138 [2011]
  • 팥 품종별 볶음시간에 따른 팥과 팥차의 이화학적 특성 및 항산화활성의 변화
    송석보 한국식품과학회지 45 (3) : 317 ~ 324 [2013]
  • 팥 추출물의 구강세균에 대한 항균성 및 일부 기능성 성분에 대한 연구
    강소진 한국식품조리과학회지 28 (1) : 41 ~ 49 [2012]
  • 조릿대 잎차의 영양성분 분석 및 기능성 평가
    정창호 한국식품과학회지 40 (5) : 586 ~ 592 [2008]
  • 생팥과 증자팥의 성분 및 생리활성 비교
    이륜경 한국미생물·생명공학회지 42 (2) : 162 ~ 169 [2014]
  • Vigna angularis Water Extracts Protect Against Ultraviolet B-Exposed Skin Aging In Vitro and In Vivo
    황은선 Journal of Medicinal Food 17 (12) : 1339 ~ 1349 [2014]
  • Sugars, organic acids, phenolic composition and antioxidant activity of sweet cherry (Prunus avium L.)
    Valentina U Food Chem 107 : 185 ~ 192 [2007]
  • Simultaneous quantitation and validation of triterpenoids and phytosteroids in Phaseolus angularis seeds
    Hwang JT Molecules 19 : 10309 ~ 10319 [2014]
  • Regulation of the differentiation of osteoblasts and osteoclasts by a hot-water extract of adzuki beans(Vigna angularis)
    Itoh T Biosci Biotechnol Biochem 78 : 92 ~ 99 [2014]
  • Purification and characterization of proteinase inhibitors from adzuki beans(Phaseolus angularis)
    Yoshida C J Biochem 78 : 935 ~ 945 [1975]
  • Preliminary crystallographic study of Bowman-Birk protease inhibitor(adzuki bean)and its complex with trypsin
    Tanaka Y J Biochem 94 : 611 ~ 613 [1983]
  • Polyphenol-containing azuki bean(Vigna angularis)seed coat attenuates vascular oxidative stress and inflammation in spontaneously hypertensive rats
    Mukai Y J Nutr Biochem 22 : 16 ~ 21 [2011]
  • Polyphenol-containing azuki bean (Vigna angularis). extract attenuates blood pressure elevation and modulates nitric oxide synthase and caveilin-1 expression in rats with hypertension
    Mukai Y Nutr Metab Cardiovasc Dis 19 : 491 ~ 497 [2009]
  • Physicochemical properties of aqueous extracts in small red bean, mung bean and black soybean
    Koh KJ Korean J Food Sci Technol 29 : 854 ~ 859 [1997]
  • Physicochemical characteristics and antioxidant activities of cereals and legumes in Korea
    Lee HK J Korean Soc Food Sci Nutr 39 : 1399 ~ 1404 [2010]
  • Inhibitory effect of various cereal and bean extracts on carcinogenicity in vitro
    Choi YH Korean J Food Sci Technol 30 : 964 ~ 969 [1998]
  • Hypoglycemic effect of hot-water extract of adzuki(Vigna angularis)in spontaneously diabetic KK-A(y)mice
    Itoh T Nutrition 25 : 134 ~ 141 [2009]
  • Food and health for modern people
    Choi SY Dongmyungsa : 244 ~ 246 [2002]
  • Effects of black adzuki bean (Vigna angularis). extract on proliferation and differentiation of 3T3-L1 preadipocytes into mature adipocytes
    Kim M Nutrients 7 : 2772 ~ 2792 [2015]
  • Effect of Vigna anugularis ethanol extract on papain-induced arthritis in mice
    Jeong SH Korean J Oriental Physiol Pathol 26 : 665 ~ 671 [2012]
  • Colorant extracting and its storage stability from red bean and black bean seed coat
    Bae DG Agric Rex Bull Kyungpook Natl Univ 28 : 31 ~ 38 [2010]
  • Antioxidant components and antioxidant activities in methanolic extract from adzuki beans (Vigna angularis var. nipponensis)
    Woo KS Korean J Food Sci Technol 42 : 693 ~ 698 [2010]
  • Antibacterial activity of plant extracts from azuki beans(Vigna angularis)in vitro
    Hori Y Phytother Res 20 : 162 ~ 164 [2006]
  • Anti-inflammatory activity of ethanol extract derived from Phaseolus angularis beans
    Yu T J Ethnopharmacol 137 : 1197 ~ 1206 [2011]
  • A survey of the nutritional and haemagglutination properties of legume seeds generally available in the UK
    Grant G Br J Nutr 50 : 207 ~ 214 [1983]