열처리 방법에 따른 표고버섯의 이화학적 특성 및 영양학적 분석

논문상세정보
' 열처리 방법에 따른 표고버섯의 이화학적 특성 및 영양학적 분석' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • hardness
  • microorganism
  • organic acid
  • shiitake mushroom
  • thermal treatment
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 열처리 방법에 따른 표고버섯의 이화학적 특성 및 영양학적 분석' 의 참고문헌

  • 풋고추의 저장성 향상을 위한 열처리 조건 구명 및 저장 중 품질 변화
    강일준 한국식품저장유통학회지 10 (3) : 261 ~ 266 [2003]
  • 표고버섯이 고지방식이로 유도한 비만 흰쥐에 미치는 항비만 효과
    이미라 한국식품영양과학회지 43 (2) : 194 ~ 199 [2014]
  • 처리 방법에 따른 참나물의 이화학적 특성 및 항산화 활성
    채현숙 한국식품영양학회지 26 (1) : 125 ~ 131 [2013]
  • 조리방법에 따른 채소류의 품질 변화
    김병철 한국조리학회지 18 (1) : 40 ~ 53 [2012]
  • 열처리 방법에 따른 마늘의 성분 분석
    김용두 한국식품저장유통학회지 12 (2) : 161 ~ 165 [2005]
  • 볶음온도에 따른 율무 분말과 침출액의 이화학적 특성
    윤광섭 한국식품저장유통학회지 13 (4) : 477 ~ 482 [2006]
  • 느타리버섯의 환경기체조성 농도 예측 및 MA 저장 중 품질특성 변화
    이현동 한국식품저장유통학회지 10 (1) : 16 ~ 22 [2003]
  • Variation of flavor components of Coriandrum sativum L. by blanching
    Choi OJ Korean J Human Ecology 5 : 94 ~ 106 [2002]
  • The study on change of quality properties and biological activities of Korean wild vegetables by cultivation, blanching and drying method
    Choi NS Ewha Womans University [2000]
  • The commercial storage of fruits, vegetables, and florist and nursery stocks
    Hardenburg RE USDA Handbook 66 : 41 ~ 42 [1986]
  • Studies on flavor components and organoleptic properties in roasted red ginseng marc
    Park MH J Ginseng Res 23 : 211 ~ 216 [1999]
  • Screening and Optimal Extraction of a New Antidementia β-Secretase Inhibitor- Containing Mushroom
    서동수 Mycobiology 36 (3) : 195 ~ 197 [2008]
  • Quality changes in dehydrated dasheen leaves : effects of blanching pre-treatments and drying conditions
    Maharaj V Food Res Int 29 : 563 ~ 568 [1996]
  • Property and current situation of single-person household at Population and Housing Census
  • Prestorage hot water treatments(immersion, rinsing and brushing)
    Fallik E Postharvest Biol Technol 32 : 125 ~ 134 [2004]
  • Optimum conditions for keeping the fresh quality of shiitake(Lentinus edodes)by low-temperature and frozen storage
    Lee K Korean J Post-Harvest Sci Technol Agri Products 4 : 115 ~ 122 [1997]
  • Official methods of analysis
    AOAC Association of Official Analytical Chemists : 8 ~ 35 [2000]
  • Mushroom science
    Sung JM Kyohaksa : 64 ~ [1998]
  • Life style and dietary pattern
    Lim JB Fam Environ Res 28 : 33 ~ 52 [1990]
  • Inhibitory effects of α-cyano-4-hydroxycinnamic acid on the activity of mushroom tyrosinase
    Qiu L Food Chem 112 : 609 ~ 613 [2009]
  • Inhibition of mouse sarcoma 180 by polysaccharides from Lentinus edodes(Berk. )sing
    Chihara G Nature 222 : 687 ~ 688 [1969]
  • HMR 이용고객의 선택속성이 지출과 구매빈도에 미치는 영향
    김성혁 외식경영연구 10 (1) : 91 ~ 110 [2007]
  • Flavoglaucin, a metabolite of Eurotium chevalieri, its antioxidation and synergism with tocopherol
    Ishikawa Y J Am Oil Chem Soc 61 : 1864 ~ 1868 [1984]
  • Experimental determination and modelling of size variation, heat transfer and quality indexes during mushroom blanching
    Lespinard AR J Food Eng 92 : 8 ~ 17 [2009]
  • Effects of pan-frying in margarine and olive oil on the fatty acid composition of cod and salmon
    Sioen I Food Chem 98 : 609 ~ 617 [2006]
  • Determination of dietary fiber contents in mushrooms
    Yim SB Korean J Soc Food Sci 7 : 69 ~ 76 [1991]
  • Change of contamination level of Listeria spp. during the processing environments in Kimbab restaurants
    Kim JY J Fd Hyg Safety 20 : 232 ~ 236 [2005]
  • Blanching에 의한 햇순나물의 이화학적 특성 변화
    김민하 한국식품영양과학회지 41 (5) : 647 ~ 654 [2012]
  • Blanching 처리 조건에 따른 동결 취나물의 품질 특성
    이혜옥 한국식품영양과학회지 41 (2) : 246 ~ 253 [2012]
  • Blanching 처리 조건에 따른 동결 대파의 품질 특성
    이혜옥 한국식품과학회지 43 (4) : 426 ~ 431 [2011]
  • Blanching 조건과 가염조건에 따른 참취의 품질 특성 변화
    정문철 한국식품저장유통학회지 14 (6) : 584 ~ 590 [2007]
  • A study on the actual status of use of the Home Meal Replacement(HMR) and the users satisfaction about it
    Han MS Sookmyung Women's University [2006]
  • A study on consumer behavior for mushrooms by consumers of Korea, China and Japan
    Lee JS J Mushroom Sci Prod 2 : 102 ~ 108 [2004]
  • A study for the mechanical and sensory characteristics of mushrooms by various cooking method
    Kim JS Korean J Soc Food Sci 11 : 44 ~ 50 [1995]
  • A new system food processing
    Kim SG Hyangmunsa : 29 ~ 36 [2010]