열풍건조 삼채의 분획별 미백 및 항산화 활성에 관한 연구

논문상세정보
' 열풍건조 삼채의 분획별 미백 및 항산화 활성에 관한 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • allium hookeri
  • antioxidant
  • solvent fraction
  • whitening
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 열풍건조 삼채의 분획별 미백 및 항산화 활성에 관한 연구' 의 참고문헌

  • 황 함유 채소 에탄올 추출물의 항산화 및 항균활성
    김경희 한국식품영양과학회지 41 (5) : 577 ~ 583 [2012]
  • 진귤 및 온주밀감 진피의 항산화 활성
    현재석 한국식품영양과학회지 39 (1) : 1 ~ 7 [2010]
  • 죽황(竹黃)으로부터 분리한 미백활성 성분의 멜라닌생성 억제효과
    이기무 대한화장품학회지 34 (4) : 287 ~ 301 [2008]
  • 인삼의 부위별 항산화 활성
    이승은 한국약용작물학회지 12 (3) : 237 ~ 242 [2004]
  • 용매 종류와 효소 처리에 따른 쓴 메밀 추출물의 항산화 활성 및 α-Glucosidase 저해 활성의 변화
    김지은 한국식품영양과학회지 38 (8) : 989 ~ 995 [2009]
  • 약용식물 추출물의 항산화 효과
    주신윤 한국식품영양과학회지 42 (4) : 512 ~ 519 [2013]
  • 쇠비름(Portulaca oleracea) 추출물의 DPPH radical 소거능과 in vitro 지질과산화 억제 효과와 그 활성성분
    이희정 KSBB Journal 18 (3) : 165 ~ 169 [2003]
  • 삼채뿌리분말 첨가 김치의 품질 특성
    유보람 한국식품저장유통학회지 20 (6) : 863 ~ 870 [2013]
  • 더위지기 추출물의 항산화 및 미백 효과
    서은종 한국식품과학회지 44 (1) : 89 ~ 93 [2012]
  • 국내산 삼채 에탄올 추출물의 항염증 효과
    배기춘 대한본초학회지 27 (6) : 55 ~ 61 [2012]
  • 국내 및 미얀마에서 재배된 삼채뿌리의 영양성분 및 품질특성 비교
    박주영 한국식품과학회지 46 (5) : 544 ~ 548 [2014]
  • 赤松葉 함유 韓方化粧品이 人體 皮膚 老化에 미치는 影響 연구
    박성규 대한본초학회지 21 (1) : 25 ~ 31 [2006]
  • The ferric reducing ability of plasma(FRAP). as a measure of"Antioxidant power" : The FRAP Assay
    Benzie IF Anal Biochem 239 : 70 ~ 76 [1996]
  • Standardized methods for the determination of antioxidant capacity and phenolics in foods and dietary supplements
    Prior RL J Agric Food Chem 53 : 4290 ~ 4302 [2005]
  • Screening of dietary carotenoids and carotenoid-rich fruit extracts for antioxidant activities applying 2,2’-azinobis(3-ethylenebenzothiazoline-6-sulfonic acid) radical cation decolorization assay
    Fellegrini N Method Enzymol 299 : 379 ~ 389 [1998]
  • Role of oxygen-derived free radicals andmetabolites in leukocyte-dependent inflammatory reactions
    Fantone JC Am J Pathol 107 : 395 ~ 418 [1982]
  • Roasting Enhances Antioxidant Effect of Bitter Melon (Momordica charantia L.) Increasing in Flavan-3-ol and Phenolic Acid Contents
    최진상 Food Science and Biotechnology 21 (1) : 19 ~ 26 [2012]
  • Reactive oxygen species, mitochondria, apoptosis and aging
    Papa S Mol Cell Biochem 174 : 305 ~ 319 [1997]
  • Quercetin inhibits α-MSH-stimulated melanogenesis in B16F10melanoma cells
    Yang YM Phytother Res 25 : 1166 ~ 1673 [2011]
  • On phosphotungstic-phosphomolybdic compounds ascolorreagents
    Folin O J Biol Chem 12 : 239 ~ 243 [1912]
  • Melanin biosynthesis inhibitory and antioxidant activities of quercetin-3'-O-beta-D-glucoside isolated from Allium cepa
    Arung ET Z Naturforsch C 66 : 209 ~ 214 [2011]
  • Inhibitory effect of mugwort extracts on tyrosinase activity
    Kwak JH Korean J Biotechnol Bioeng 16 : 220 ~ 223 [2001]
  • In vitro antioxidant activity of tocopherols and tocotrienols and comparison of vitamin E concentration and lipophilic antioxidant capacity in human plasma
    Müller L Mol Nutr Food Res 54 : 731 ~ 742 [2010]
  • Identification of tyrosinase in mushrooms by isoelectric focusing
    Flurkey WH J Food Sci 56 : 93 ~ 95 [1991]
  • Five cysteine-containing compounds have antioxidative activity in Balb/cA mice
    Hsu CC J Nutr 134 : 149 ~ 152 [2004]
  • Examination and isolation of natural antioxidants from Korean medicinal plants
    Song JC Korean J Medicinal Crop Sci 8 : 94 ~ 101 [2000]
  • Effect of microwave treatment on the antioxidant activity of rice processed by-products
    Bae SM J Korean Soc Food Sci Nutr 30 : 1026 ~ 1032 [2001]
  • Effect of garlic on cardiovascular disorders : a review
    Banerjee SK Nutr J 1 : 4 ~ [2002]
  • Dietary antioxidants in health and disease
    Morrissey PA Int Dairy J 8 : 463 ~ 472 [1998]
  • Characterization of Alkyl Thiosulfinate in Allium hookeri Root Using HPLC-ESI-MS
    류동영 Applied Biological Chemistry 56 (4) : 457 ~ 459 [2013]
  • B16 Melanoma 세포에서 다시마 열수추출물이 멜라닌 생성에 미치는 영향
    박연종 약 학 회 지 48 (6) : 374 ~ 378 [2004]
  • Antiproliferative effect of the garlic compound S-allyl cysteine on human neuroblastoma cells in vitro
    Welch C Cancer Lett 63 : 211 ~ 219 [1992]
  • Antioxidants in human health and disease
    Halliwell B Annu Rev Nutr 16 : 33 ~ 50 [1996]
  • Antioxidant properties of coffee brews in relation to the roasting degree
    Nicoli MC LWT-Food Sci Technol 30 : 292 ~ 297 [1997]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Allium Hookeri, Thw. Enum. A lesser known terrestrial perennial herb used as food and its ethnobotanical relevance in Manipur
    Ayam VS Afr J Food Agric Nutr Dev 11 : 5389 ~ 5412 [2011]
  • Allium Crop Science-Recent Advances
    Keusgen M CABI : 357 ~ 378 [2002]
  • A theoretical investigation on DPPH radical-scavenging mechanism of edaravone
    Wang LF Bioorg Med Chem Lett 13 : 3789 ~ 3792 [2003]
  • A line of non-tumorigenic mouse melanocytes, syngeneic with the B16 melanoma and requiring a tumour promoter for growth
    Bennett DC Int J Cancer 39 : 414 ~ 418 [1987]