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태안 마도3호선 해양유물 중심으로 본 고려시대 음식문화
고경희 ( Kyung Hee Koh )
2015년
활용도 Analysis
논문 Analysis
연구자 Analysis
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논문 Analysis
연구자 Analysis
활용도
공유도
영향력
논문상세정보
저자
고경희 ( Kyung Hee Koh )
주제어
Food Culture
KoryoDynasty
Taean Mado shipwreck No. 3
Wooden tablet
참고문헌( 26)
유사주제 논문( 77)
food culture 48건
koryodynasty 21건
wooden tablet 7건
taean mado shipwreck no. 3 1건
인용/피인용
태안 마도3호선 해양유물 중심으로 본 고려시대 음식 ...
' 태안 마도3호선 해양유물 중심으로 본 고려시대 음식문화' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 요약
주제
food culture
koryodynasty
taean mado shipwreck no. 3
wooden tablet
동일주제 총논문수
논문피인용 총횟수
주제별 논문영향력의 평균
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0.0%
자세히
주제별 논문영향력
논문영향력
주제
주제별 논문수
주제별 피인용횟수
주제별 논문영향력
주제어
food culture
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koryodynasty
22
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taean mado shipwreck no. 3
2
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wooden tablet
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계
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' 태안 마도3호선 해양유물 중심으로 본 고려시대 음식문화'
의 참고문헌
통일신라시대의 食文化 연구- 왕궁의 식문화를 중심으로 -
권주현
한국고대사연구 (68) : 263 ~ 300
[2012]
태안 마도1․ 2호선 해양 유물로 본 고려시대의 음식 문화
고경희
한국식생활문화학회지 29 (6) : 499 ~ 510
[2014]
Wooden tablets「Taean Mado shipwreck No. 3 underwater excavation」 : 221 ~ 263
Lim KH
[2012]
Wood · bamboo · herbal plant remains 「Taean Mado shipwreck No. 3 underwater excavation」 : 294 ~ 329
Nam TG
[2012]
The historical study of pheasant cooking in Korea
Kim TH
J. Korean Soc. Food Cult. 11 (1) : 83 ~ 96
[1996]
The Setack (洗宅) of the Silla seen from the wooden documents excavated at Anapji (雁鴨池)
Lee MK
J. Korean Ancient History 65 (3) : 159 ~ 201
[2012]
Study on the history of Korean traditional noodles
Chang CH
Soohaksa : 38 ~ 43
[2004]
Study on the history of Korean traditional food fermentation
Chang CH
Soohaksa : 362 ~
[1989]
Study on the history of Korean traditional fat and oil
Chang CH
Soohaksa : 50 ~ 51
[1995]
Study on fermented foods of unified Silla - Based on the mokkan (木簡) excavated from Anapji (雁鴨池)
Kwon JH
Wooden documents and Inscriptions Study 12 (6) : 43 ~ 57
[2014]
Samguk Sagi
Kim BS
KRpia Korean DB
[2004]
Pottery jars「Taean Mado shipwreck No. 3 underwater excavation」 : 116 ~ 191
Shin JK
[2012]
Plant remains「Taean Mado shipwreck No. 3 underwater excavation」 : 387 ~ 385
Kim M
[2012]
Koryosajeoryo
Kim JS
Institute for the Translation of Korean Classics DB
[1977]
Korean social food history
Lee SW
Kyomunsa : 51 ~ 66
[1992]
Korean diet history
Kang IH
Samyoungsa : 194 ~ 195
[1989]
Institute for the Translation of Korean Classics DB
Goryeosa
Jeong IJ
KRpia Korean DB
[1998]
Goryeo history
Park YW
Iljisa : 279 ~ 281
[2008]
Gaolitujing
Xu J
Institute for the Translation of Korean Classics DB
[1977]
Dog meat eating history and culture in Korea
Ann YG
Korean J. Food & Nutr. 12 (4) : 387 ~ 396
[1999]
Chungjanggwanjeunse
Lee DM
[1982]
Cataloging and principal content of wooden tablets excavated from wreckage of Mado shipwreck No. 1「Taean Mado shipwreck No. 1 underwater excavation」 : 606 ~ 619
Lim KH
[2010]
Cataloging and overview of wooden tablets excavated from Mado shipwreck II.「Taean Mado Shipwreck No. 2 underwater excavation」 : 438 ~ 447
Lim KH
[2011]
Animals-Mammals and other animal remains 「Taean Mado shipwreck No. 3 underwater excavation」 : 360 ~ 377
Koh EB
[2012]
Animals-Fish remains「Taean Mado shipwreck No 3 underwater excavation」 : 347 ~ 359
Kim EY
[2012]
' 태안 마도3호선 해양유물 중심으로 본 고려시대 음식문화'
의 유사주제(
) 논문