논문상세정보
' 보이차를 이용한 식빵의 품질특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • acceptance test
  • puer raw tea
  • puer ripe tea
  • quality characteristics
  • white pan bread
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,777 0

0.0%

' 보이차를 이용한 식빵의 품질특성' 의 참고문헌

  • 흑미와 녹차 혼합분을 첨가한 식빵의 항산화성 및 품질 특성
    김원모 한국조리학회지 14 (4) : 1 ~ 13 [2008]
  • 흑미 가루를 첨가한 밀가루의 이화학적 특성
    백창승 산업식품공학 12 (1) : 49 ~ 57 [2008]
  • 찻엽식물화학
    완효춘 중국농업출판사 [2003]
  • 차 잎가루를 첨가한 증편의 품질 특성
    김상희 동아시아식생활학회지 21 (3) : 367 ~ 374 [2011]
  • 쟈스민차가루를 이용한 식빵의 특성 연구
    황윤경 한국식품영양학회지 17 (1) : 41 ~ 46 [2004]
  • 보이차(Pu-erh tea)의 항산화 효과
    김일광 분석과학 19 (1) : 39 ~ 44 [2006]
  • 보이차
    예위칭촨 한솜미디어 : 8 ~ 50 [2006]
  • 보리잎차 분말을 대체한 식빵의 품질 특성
    염경훈 한국식품조리과학회지 26 (4) : 398 ~ 405 [2010]
  • 백련차 분말을 대체한 우리밀 식빵의 품질 특성
    전순실 한국식품영양학회지 21 (4) : 448 ~ 456 [2008]
  • 발효차 가루를 첨가한 식빵의 품질특성
    최옥자 한국식품영양과학회지 34 (6) : 869 ~ 874 [2005]
  • 발효보이차 추출물의 항산화활성 및 보습효과
    김인영 韓國油化學會誌 30 (2) : 272 ~ 279 [2013]
  • 델파이 기법을 이용한 보이-고수차 선택속성에 관한 연구
    이수백 관광레저연구 26 (7) : 539 ~ 555 [2014]
  • 대익 보이차
    대익다도원 다빈치 : 24 ~ [2013]
  • 녹차와 보이차 추출물의 항산화 효과
    손규목 한국식품영양학회지 18 (3) : 219 ~ 224 [2005]
  • 녹차 추출물의 약리적 특성 및 분석
    성기천 韓國油化學會誌 23 (2) : 115 ~ 124 [2006]
  • 감귤과피 분말을 첨가한 식빵의 품질 특성
    이은진 한국조리학회지 18 (1) : 27 ~ 39 [2012]
  • The technology of cake making
    Bennion EB Blackie Academic & Professional : 275 ~ 286 [1997]
  • The effect of green and black tea powder on the quality of bread during storage
    Park YS J East Asian Soc Dietary Life 11 (4) : 305 ~ 314 [2001]
  • Study on thecharacteristics of bread with green tea powder
    Hwang YK Korean J Food & Nutr 14 (4) : 311 ~ 316 [2001]
  • Study on the utiliige of materials of bread
    Shin GM Culinary Research 4 : 389 ~ 411 [1998]
  • Sensory quality of whole wheat pan bread-influence of farming system, milling and baking technique
    Kihlberg I Journal of Cereal Science 39 : 67 ~ 84 [2004]
  • Sensory characteristics of green tea bread
    Kim JS Korean J Food & Nutr 11 (6) : 657 ~ 661 [1998]
  • Production of spray-dried honey powder and its application in bread
    Ram AK Louisiana State University and Agricultural and Mechanical College [2011]
  • Influence of green tea powder on the physical properties of the bread flour and dough rheology of white pan bread
    Hwang SY Korean J Food & Nutr 14 (1) : 34 ~ 39 [2001]
  • Health benefit key to 2005 food trends
    Martin K Modern Baking 19 (1) : 78 ~ [2005]
  • HPLC determination of catechins in tea leaves and tea extracts using relative response factors
    Wang H Food Chemistry 81 (2) : 307 ~ 312 [2003]
  • Functional properties of dietary fibre prepared from defatted rice bran
    Hamid AA Food Chem 68 : 15 ~ 19 [2000]
  • Evaluating dough density changes during fermentation by different techniques
    Elmehdi HM Cereal Chem 84 (3) : 250 ~ 252 [2007]
  • Effect of green tea addition on the quality of white bread
    Im JG Korean J Soc Food Sci 15 (4) : 395 ~ 400 [1999]
  • Documentation and user's instructions for mixsmart version 4.0
    Walker AE National Cereal Chemistry Equipment : 2 ~ 12 [2001]
  • Components analysis and antioxidant effect of Korean fermented tea and chinese Puer tea
    Chung IS Sunchon National University [2006]
  • Comparison study of the effect of green tea extract(GTE)on the quality of bread by instrumental analysis and sensory evaluation
    Wang R Food Research International 40 : 470 ~ 479 [2007]
  • Bakery Food Manufacture and Quality: Water Control and Effects
    Cauvain SP Wiley-Blackwell : 57 ~ 61 [2008]
  • Assessment of bread dough expansion during fermentation
    Chevallier S Food Bioprocess Technol 5 : 609 ~ 617 [2012]
  • Approved methods of the AACC
    AACC Method 10-10A, 54-40, 72-10. American Association of Cereal Chemists [1983]