논문상세정보
' 국내 시판 묵은지의 이화학적 및 관능적 특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • mukeunji
  • physicochemical characteristics
  • quality characteristics
  • sensory properties
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,856 0

0.0%

' 국내 시판 묵은지의 이화학적 및 관능적 특성' 의 참고문헌

  • 홍고추를 첨가한 김치의 숙성 중 품질특성 변화
    황인국 한국식품조리과학회지 28 (2) : 167 ~ 174 [2012]
  • 혼합 스타터를 이용한 묵은지의 제조 및 발효 특성
    김효주 한국식품영양과학회지 42 (9) : 1467 ~ 1474 [2013]
  • 시판 홍어 김치의 이화학적 및 미생물학적 특성
    김경희 한국식생활문화학회지 23 (2) : 235 ~ 242 [2008]
  • 수산물 첨가 김치의 이화학적 특성 변화 및 관능성
    우민지 한국식품영양과학회지 41 (12) : 1771 ~ 1777 [2012]
  • 북어 가루 첨가가 김치의 품질특성에 미치는 영향
    이하영 한국식품조리과학회지 19 (2) : 254 ~ 262 [2003]
  • 묵은 배추김치의 휘발성 성분 특성
    김지윤 한국식생활문화학회지 21 (3) : 319 ~ 324 [2006]
  • 묵은 배추김치 제조과정에서의 텍스쳐 및 관능적 특성 변화
    정희종 한국식생활문화학회지 20 (4) : 426 ~ 432 [2005]
  • 동치미 최적발효 및 저장을 위한 김치냉장고의 자동숙성 시스템 개발
    노정숙 한국식품과학회지 40 (6) : 661 ~ 668 [2008]
  • 김치로부터 분리한 유산균의 특성규명 및 이를 적용한 속성 묵은지 제조
    문정선 조선대학교 대학원 [2013]
  • The measurement methods of the textural characteristics of fermented vegetables
    Lee HS Korean J Soc Food Sci 11 : 83 ~ 91 [1995]
  • Sprit of the Korean race : 19 ~ 24
    Park WS [2008]
  • Quality properties of the low temperature and long-term fermented Kimchi during fermentation
    Yoo MJ Chonnam National University [2002]
  • Quality changes of commercial kimchi products by different packaging methods
    Hong SI Korean J Food Sci Technol 27 : 112 ~ 118 [1995]
  • Quality and microbiological characteristics of commercial long-term fermented Baechu Kimchi
    Lee Y Chonnam National University [2009]
  • Physicochemical characteristics of Toha-Jeot added cabbage Kimchi during fermentation
    Park HY J Korean Soc Food Sci Nutr 30 : 426 ~ 431 [2001]
  • Official methods
    AOAC Patricia Cunniff : 66 ~ 70 [1995]
  • Effects of yeast addition as starter on fermentation of kimchi
    Kim HJ Korean J Food Sci Technol 29 : 790 ~ 799 [1997]
  • Effect of temperature and salt concentration on kimchi fermentation
    Mheen TI Korean J Food Sci Technol 16 : 443 ~ 450 [1984]
  • Effect of ginseng on the preservability and quality of Chinese cabbage Kimchi
    Chang KS J Korean Soc Food Nutr 24 : 313 ~ 322 [1995]
  • Color measurement of kimchi juice for quality evaluation of Korean cabbage kimchi during fermentation at low temperature
    Lee MH J Korean Soc Food Nutr 21 : 677 ~ 680 [1992]
  • Changes in physicochemical, microbiological and sensory characteristics of Mukeun Kimchi under a different fermentation temperature and storage period
    Chun JY Ewha Womans University [2005]
  • Changes in physicochemical and microbiological properties in low-temperature and longterm fermented kimchi during fermentation
    Yoo MJ Korean J Dietary Culture 16 : 431 ~ 441 [2001]
  • A profitable enterprise and management of Kimchi
    Kang SK The Farmers Newspaper : 19 ~ 25 [1995]