매생이 분말을 첨가한 국수의 품질 특성 연구

논문상세정보
' 매생이 분말을 첨가한 국수의 품질 특성 연구' 의 주제별 논문영향력
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논문영향력 요약
주제
  • capsosiphonfulvescenspowder
  • noodle
  • sensory evaluation
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' 매생이 분말을 첨가한 국수의 품질 특성 연구' 의 참고문헌

  • 클로렐라 추출물 첨가 국수의 품질 특성
    박신인 한국식품영양학회지 17 (2) : 120 ~ 127 [2004]
  • 채취시기에 따른 매생이, 가시파래 및 청각 식품 성분의 변화
    최영준 한국식품영양과학회지 34 (5) : 687 ~ 693 [2005]
  • 삼백초 건근을 첨가한 국수의 품질 특성
    박정은 한국식품영양과학회지 40 (12) : 1764 ~ 1768 [2011]
  • 복어 분말을 첨가한 국수의 품질특성
    박복희 한국식생활문화학회지 28 (3) : 312 ~ 319 [2013]
  • 매생이가루 첨가량에 따른 머핀의 품질특성
    서은옥 동아시아식생활학회지 22 (3) : 414 ~ 421 [2012]
  • 매생이가 고콜레스테롤 식이 투여 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향
    남택정 한국식품영양과학회지 35 (6) : 530 ~ 535 [2006]
  • 매생이(Capsosiphon fulvescens)의 이화학적 성분
    양호철 한국식품과학회지 37 (6) : 912 ~ 917 [2005]
  • 매생이 추출물의 angiotensin converting enzyme 및 α-glucosidase 활성 저해 효과
    조은경 생명과학회지 21 (6) : 811 ~ 818 [2011]
  • 매생이 열수추출물이 흰쥐의 필수아미노산 흡수에 미치는 영향
    김효영 생명과학회지 19 (11) : 1591 ~ 1597 [2009]
  • 매생이 분말을 첨가한 스폰지 케이크의 품질특성
    이재훈 한국식품조리과학회지 23 (1) : 83 ~ 89 [2007]
  • 매생이 가루를 첨가한 쌀 국수의 개발 및 품질 특성
    정복미 한국식품조리과학회지 25 (2) : 180 ~ 188 [2009]
  • 동아즙을 첨가한 국수의 품질 특성
    홍선표 한국식품과학회지 36 (5) : 795 ~ 799 [2004]
  • 곰취 분말을 첨가한 국수의 품질특성
    박복희 한국식생활문화학회지 29 (2) : 205 ~ 211 [2014]
  • 건조방법에 따른 매생이의 이화학적 성분
    손석민 한국식품영양과학회지 40 (11) : 1582 ~ 1588 [2011]
  • Swelling and gelatinization of cereal starches. I. Effects of amylopectin, amylose, and lipids
    Tester RF Cereal Chem 67 : 551 ~ 557 [1990]
  • Study on artificial seeding of green algae Capsosiphon fulvescens
    Kim DK Chonnam National University [2001]
  • Rheological properties of dried noodles witlh added Enteromorpha intenstinalis powder
    Cho HS J East Asian Soc Dietary Life 20 : 567 ~ 574 [2010]
  • Quality characteristics of maejakgwas with added Ligularia fischeri powder
    Park ID J East Asian Soc Dietary Life 23 : 605 ~ 612 [2013]
  • Quality characteristics of dried noodles madewith Dioscorea japonica flour
    Park BH Korean J Food Cookery Sci 22 : 173 ~ 180 [2006]
  • Quality characteristics of dried noodles made with lotus root powder
    Park BH Korean J Food Cookery Sci 24 : 593 ~ 600 [2008]
  • Quality characteristics of dried noodles made with Boehmerai nivea powder
    Park BH J East Assian Soc Dietary Life 24 : 375 ~ 382 [2014]
  • Quality characteristics of dried noodles added with lotus leaf powder
    Park BH Korean J Food Culture 25 : 225 ~ 231 [2010]
  • Quality Characteristics of Wheat Flour Noodle Added withOnion Powder
    Kim JG Food Engineering Progress 10 : 269 ~ 274 [2006]
  • Official Methods Analysis. 16th ed
    AOAC Association of Official Analytical Chemists : 31 ~ 37 [1995]
  • Inhibitory effect on the melanogenesis of Capsosipon fulvescens
    Mun YJ Yakhak Hoeji 49 : 375 ~ 379 [2005]
  • Immunostimulating and anticancer activities of hot water extract from Capsosiphon fulvescens
    Park HY J Korean Soc Appl Biol Chem 49 : 343 ~ 348 [2006]
  • Heptooprotective effect of extracts and phenolilc compound from marine algae in bromobenzene-treated rats
    Park JC Korean J Phamacogn 28 : 239 ~ 246 [1997]
  • Food composition table. fifth rev : 300 ~ 309
  • Effect of B-glucan on gelatinization of barley starch
    Choe HD Korean J Food Sci Technol 35 : 545 ~ 440 [2003]
  • Comparison of nutrient components of six species of wild and cultured fishes
    Aoki T Bull Japan Soc Sci Fish 57 : 1927 ~ 1934 [1991]
  • Breadmaking quality of eincom wheat(Triticum monoccum ssp. moncoccum)
    Borghi B Cereal Chem 73 : 208 ~ 211 [1996]
  • Assessment of quality characteristics of dried shrimp noodles for elderly foodservice operations
    Cho HS Korean J Food Cookery Sci 25 : 267 ~ 274 [2009]
  • Apporved Methods of Analysis. 11th ed
    AACC American Association Cereal Chemists [2013]
  • A study on the preparation and evaluationof dried noodle products made from composite flour utilizing arrowrootstarch
    Lee YS Korean J Soc Food Sci 16 : 681 ~ 688 [2000]
  • A study on physiological activity and antioxidative activity of Maesaengi(Capsosiphon fulvescens)extract
    Jeong KA J Environmental Sci 19 : 407 ~ 414 [2010]
  • A study of flavor on Capsosiphon fulvescens
    Han HA Yosu National University [2002]