논문상세정보
' 오디(Morus bombycis) 추출물 침지 커피의 품질 특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • antioxidant
  • coffee
  • consumeracceptance
  • morus bombycis
  • polyphenol
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
3,109 0

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' 오디(Morus bombycis) 추출물 침지 커피의 품질 특성' 의 참고문헌

  • 품종에 따른 오디와 오디발효주의 특성
    김혜련 Applied Biological Chemistry 49 (3) : 209 ~ 214 [2006]
  • 오디의 인식도 및 오디 이용 가공 제품 개발 방향 연구(관련 산업체 근무자와 전공 학생들을 중심으로)
    이정애 한국조리학회지 17 (2) : 231 ~ 243 [2011]
  • 오디분말을 첨가한 샐러드드레싱의 품질특성
    이영주 한국식품조리과학회지 26 (5) : 537 ~ 544 [2010]
  • 오디박 첨가 모닝빵의 품질특성 및 항산화성
    김현정 한국식품조리과학회지 29 (6) : 769 ~ 776 [2013]
  • 오디박 분말 첨가 초콜릿의 품질 특성 및 항산화성
    황미현 한국식품조리과학회지 28 (4) : 479 ~ 487 [2012]
  • 오디 추출물의 알코올 분해능 및 항산화 효과
    이은주 한국식품영양학회지 24 (2) : 204 ~ 209 [2011]
  • 오디 첨가한 식혜의 품질특성에 관한 연구
    김정수 한국조리학회지 18 (2) : 206 ~ 215 [2012]
  • 오디 착즙액 첨가비율에 따른 젤리의 품질 특성
    문혜경 한국식품조리과학회지 28 (6) : 797 ~ 804 [2012]
  • 오디 농축액을 첨가한 머핀의 품질 특성
    최상호 한국조리학회지 17 (4) : 285 ~ 294 [2011]
  • 시판 커피 한 컵에 함유된 생리활성 성분과 항산화활성
    김미정 한국식품과학회지 45 (3) : 299 ~ 304 [2013]
  • 로스팅 커피와 홍삼 혼합추출물의 항균 및 항산화 효과
    최유현 한국식품영양과학회지 41 (3) : 320 ~ 326 [2012]
  • 둥굴레를 첨가한 커피의 관능적 특성 분석
    김혜경 동아시아식생활학회지 20 (6) : 947 ~ 956 [2010]
  • 국내산 포도 품종의 주요 페놀계 화합물 함량 비교분석
    장석원 한국식품저장유통학회지 18 (3) : 328 ~ 334 [2011]
  • Varietal analysis and quantification of resveratrol in mulberry fruits
    Kim HB Korean J Seric Sci 47 : 51 ~ 55 [2005]
  • Survey and analysis of mulberry tree for mulberry production
    Sung GB J Seric Entomol Sci 51 : 48 ~ 55 [2013]
  • Statistics of import and export of coffee
  • Stand and specification of functional foods
    Ministry of Food and Drug Safety Ministry of Food and Drug Safety, Cheongju, Korea. No. 2011-68 : Ⅲ3.6.3-1 ~ Ⅲ3.6.3-3 [2011]
  • Optimization of the roasting of robusta coffee(C. canephora conillon)using acceptability tests and RSM
    Mendes LC Food Qual Pref 12 : 153 ~ 162 [2001]
  • Official methods of analysis
    AOAC Association of Official Analytical Chemists [2000]
  • Ferric reducing/antioxidant power assay : direct measure of total antioxidant activity of biological fluids and modified version for simultaneous measurement of total antioxidant power and ascorbic acid concentration
    Benzie IF Method Enzymol 299 : 15 ~ 27 [1999]
  • Extraction of coffee antioxidants: Impact of brewing time and method
    Ludwig IA Food Res Int 48 : 57 ~ 64 [2012]
  • Espresso coffee: the chemistry of quality
    Illy A Academic Press : 290 ~ 299 [1995]
  • Development and validation of an improved oxygen radical absorbance capacity assay using fluorescein as the fluorescent probe
    Ou B J Agric Food Chem 49 : 4619 ~ 4626 [2001]
  • Designing consumer trials balanced for first and higher orders of carry-over effect when only a subset of k samples from t may be tested
    Wakeling IN Food Qual Pref 6 : 299 ~ 308 [1995]
  • Contribution of chlorogenic acids to the iron-reducing activity of coffee beverages
    Moreira DP J Agric Food Chem 53 : 1399 ~ 1402 [2005]
  • Comparison of antioxidant and pro-oxidant activity in coffee beverages prepared with conventional and “Torrefacto” coffee
    Andueza S LWTFood Sci Technol 37 : 893 ~ 897 [2004]
  • Comparative study of polyphenols and caffeine in different coffee varieties affected by the degree of roasting
    Hečimović I Food Chem 129 : 991 ~ 1000 [2011]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant capacity of coffees of several origins brewed following three different procedures
    Parras P Food Chem 102 : 582 ~ 592 [2007]
  • Agricultural statistic on silkworm rearing and current state of sericulture in 2011
    MIFAFF Ministry of Food, Agricultural, Forestry and Fishery : 1 ~ 56 [2011]