논문상세정보
' 백하수오의 식품학적 영양 성분 및 휘발성 향기 성분 분석을 통한 관능적 특성 검토' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • amino acid
  • cynanchiwilfordiiradix
  • fatty acid
  • sensory evaluation
  • volatile compounds
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
2,148 1

0.0%

' 백하수오의 식품학적 영양 성분 및 휘발성 향기 성분 분석을 통한 관능적 특성 검토' 의 참고문헌

  • 한약재의 약용부위별 중금속 함량 및 탕 액에서의 이행률 조사
    정삼주 한국식품위생안전성학회지 25 (4) : 402 ~ 409 [2010]
  • 하수오 설기떡 제조의 최적화 및 품질특성
    남선정 동아시아식생활학회지 22 (1) : 25 ~ 32 [2012]
  • 하수오 분말을 첨가한 증편의 품질특성
    이계순 한국식품조리과학회지 27 (4) : 35 ~ 46 [2011]
  • 하수오 머핀 제조시 당 종류가 품질에 미치는 영향
    배민지 한국식품저장유통학회지 18 (6) : 836 ~ 843 [2011]
  • 조릿대 잎차의 영양성분 분석 및 기능성 평가
    정창호 한국식품과학회지 40 (5) : 586 ~ 592 [2008]
  • 백하수오 분말을 첨가한 양갱의 품질 및 항산화 활성
    나유진 한국식품영양과학회지 43 (12) : 1954 ~ 1958 [2014]
  • 백수오와 하수오의 패턴분석 연구
    김호경 생약학회지 34 (4) : 278 ~ 281 [2003]
  • 녹차엽의 채취 시기와 재배지역에 따른 휘발성 향기 성분의 변화
    박승국 한국식품과학회지 39 (3) : 246 ~ 254 [2007]
  • 白首烏가 알콜 투여로 유발된 흰쥐의 고지혈증과 간 손상의 예방에 미치는 영향
    서부일 대한본초학회지 23 (4) : 31 ~ 38 [2008]
  • Volatile flavor compounds of green tea by the addition of Puerariae Radix, adlay, naked barley and Cynanchi Radix
    Jeon JY Dong-Eui University [2011]
  • Volatile composition and sensory properties of Indian herbal medicine-Pavonia odorata-used in Ayurveda
    Kashima Y J Oleo Sci 63 : 149 ~ 158 [2014]
  • The Korean illustrated plant book
    Lee CB. Hyangmoon Publisher : 304 ~ [1993]
  • Tenderness and chemical composition of elk(Cervus elaphus)meat : Effects of muscle type, marinade composition, and cooking method
    Dhanda JS J Food Sci 68 : 1882 ~ 1888 [2003]
  • Studies of name and herbal origins of Ha-Soo-Oh
    Choi H Korean J Oriental Medicine 9 : 81 ~ 89 [2003]
  • On phosphotungstic-phosphomolybdic compounds ascolorreagents
    Folin O J Biol Chem 12 : 239 ~ 243 [1912]
  • Official methods of analysis
    AOAC Association of Official Analytical Chemists : 2 ~ [2000]
  • Metabolism, enzymology and possible roles of 4-aminobutyrate in higher plants
    Narayan VS Phytochemistry 29 : 367 ~ 375 [1990]
  • Metabolism and functions of gamma-aminobutyric acid
    Shelp BJ Trends Plant Sci 4 : 446 ~ 452 [1999]
  • Isolation of volatile components from a model system
    Schultz TH J Agric Food Chem 25 : 446 ~ 449 [1977]
  • Interpretation of mass spectra
    McLafferty FW University Science Books : 225 ~ 282 [1993]
  • Higher accumulation of γ-aminobutyric acid induced by salt stress through stimulating the activity of diamine oxidases in Glycine max(L. )Merr. roots
    Xinga SG Plant Physiol Biochem 45 : 560 ~ 566 [2007]
  • Gastroprotective effect of a traditional Chinese herbal drug"Baishouwu"on experimental gastric lesions in rats
    Shan L J Ethnopharmacol 107 : 389 ~ 394 [2006]
  • Formation of aldehydes and alcohols in tomato fruit from U-14C-labelled linolenic and linoleic acids
    Stone EJ J Food Sci 40 : 1138 ~ 1141 [1975]
  • Food chemistry
    Oh HI Soohaksa : 183 ~ 298 [2011]
  • Flavor ingredient
    Burdock GA CRC Press : 377 ~ [2010]
  • Flavor chemistry of tomato volatiles
    Kazeniac SJ J Food Sci 35 : 519 ~ 530 [1970]
  • Flavor chemistry of lipid foods
    Harold WG The American Oil Chemists’ Society : 98 ~ 112 [1989]
  • Effects of steeping and anaerobic treatment on GABA(γ-aminobutyric acid)content in germinated waxy hull-less barely
    Chung HJ LWTFood Sci Technol 42 : 1712 ~ 1716 [2009]
  • Effect of anaerobically treated tea(Gabaron tea)on blood pressure of spontaneously hypertensive rats
    Omori M J Agric Chem Soc Japan 61 : 1449 ~ 1451 [1987]
  • Cynandione a from Cynanchum wilfordii protects cultured cortical neurons from toxicity induced by H2O2, L-glutamate, and kainate
    Lee MK J Neurosci Res 59 : 259 ~ 264 [2000]
  • Authentication of cultivated and commercial herbal materials of Cynanchi Wilfordii Radix using molecular discrimination methods
    Moon B Korean Herb Med Inf 2 : 53 ~ 59 [2014]
  • Antioxidative activity and physiological activity of some Korean medicinal plant
    Kim HK Korean J Food Sci Technol 27 : 80 ~ 85 [1995]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antibacterial activity of higher plants. ⅩⅫ. Antibacterial effect of essential oils. 3. Fungistatic effect of clove oil and eugenol
    Okazaki K J Pharm Soc Japan 72 : 564 ~ 568 [1952]
  • An 5-lipoxygenase inhibitor isolated from the roots of Cynanchum wilfordi Hemsley
    Lee DU Korean J Pharmacogn 28 : 247 ~ 251 [1997]
  • 10가지 식용식물 추출물의 가바, 글루탐산 함량, 아세틸콜린에스테라제 억제 및 라디컬 소거능 비교
    정연섭 한국식품과학회지 44 (4) : 447 ~ 451 [2012]