추출용매 및 발아시기에 따른 무순 추출물의 생리활성 비교

논문상세정보
' 추출용매 및 발아시기에 따른 무순 추출물의 생리활성 비교' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • nitrite scavenging activity
  • radish bud (raphanus sativus l.)
  • sod-like activity
  • tyrosinase inhibitory activity
  • xanthine oxidase inhibitory activity
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,506 2

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' 추출용매 및 발아시기에 따른 무순 추출물의 생리활성 비교' 의 참고문헌

  • 헛개나무의 Angiotensin 전환 효소 저해 및 항산화 활성
    이승은 한국약용작물학회지 12 (1) : 79 ~ 84 [2004]
  • 하고초(Prunella vulgaris) 추출물의 생리활성
    김진성 한국식품저장유통학회지 20 (2) : 234 ~ 241 [2013]
  • 추출조건에 따른 늙은 호박 추출물의 생리활성
    이혜진 한국식품영양과학회지 39 (2) : 165 ~ 171 [2010]
  • 추출용매 및 발아시기에 따른 무순 추출물의 항산화 활성 비교
    한진희 한국식품영양과학회지 42 (11) : 1767 ~ 1775 [2013]
  • 작두콩 첨가 된장과 일반 된장의 생리활성 특성 비교
    이학태 한국식품위생안전성학회지 24 (1) : 94 ~ 101 [2009]
  • 순비기나무(Vitex rotundifolia) 줄기 추출물의 폴리페놀 함량과 생리활성
    김남우 한국식품영양과학회지 36 (7) : 813 ~ 818 [2007]
  • 순무 싹의 화학성분과 생리기능성
    하진옥 한국식품영양과학회지 38 (10) : 1302 ~ 1309 [2009]
  • 새싹채소 혼합분말이 고지방 식이를 급여한 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향
    이명렬 한국식품영양과학회지 36 (8) : 965 ~ 974 [2007]
  • 새송이버섯 추출물의 생리활성 효과
    김현구 한국식품영양과학회지 34 (4) : 439 ~ 445 [2005]
  • 복분자의 유산발효와 생리활성 평가
    박영서 Applied Biological Chemistry 46 (4) : 367 ~ 375 [2003]
  • 백국과 황국 추출물의 항산화활성 및 항유전독성 효과
    이현정 한국식품영양과학회지 41 (3) : 289 ~ 294 [2012]
  • 발아기간에 따른 벼(Oryza sativa L.)의 부위별 효소저해활성
    김민영 한국식품영양과학회지 42 (6) : 917 ~ 923 [2013]
  • 발아 기간에 따른 벼(Oryza sativa L.)의 항산화활성과 in vitro 항암활성
    김현영 한국식품영양과학회지 41 (1) : 14 ~ 19 [2012]
  • 매생이 추출물의 angiotensin converting enzyme 및 α-glucosidase 활성 저해 효과
    조은경 생명과학회지 21 (6) : 811 ~ 818 [2011]
  • 늙은 호박 추출물의 생리활성효과
    안봉전 대한본초학회지 19 (2) : 1 ~ 8 [2004]
  • 꾸지뽕나무 부위별 추출물의 생리활성 탐색
    이혜진 한국식품영양과학회지 40 (7) : 942 ~ 948 [2011]
  • 구기자(Lycii fructus) 추출물의 항산화와 항고혈압 효과
    조영제 한국식품영양과학회지 34 (9) : 1308 ~ 1313 [2005]
  • Volatile flavor components of cultivated radish (Raphanus sativus L.) sprout
    Song MR Korean J Food & Nutr 14 : 20 ~ 27 [2001]
  • The toxicology of nitrate, nitrite and N-nitroso compounds
    Swann PF J Sci Food Agric 26 : 1761 ~ 1770 [1975]
  • The regulation of rat liver xanthine oxidase
    Stripe F J Biol Chem 244 : 3855 ~ 3863 [1969]
  • Studies on the formation of nitrosamines(Ⅶ); The effects of some polyphenols on nitrosation of diethylamine
    Yamada T J Food Hyg Soc Jpn 19 : 224 ~ 227 [1978]
  • Spectrophotometric assay and properties of the angiotensin-converting enzyme of rabbit lung
    Cushman DW Biochem Pharmacol 20 : 1637 ~ 1648 [1971]
  • Screening of tyrosinase inhibitor from plants
    Jung SW Korean J Food Sci Technol 27 : 891 ~ 896 [1995]
  • Pulmonary angiotensin-converting enzyme. Structural and catalytic properties
    Das M J Biol Chem 250 : 6762 ~ 6768 [1975]
  • Overexpression of superoxide dismutase protects plants from oxidative stress
    Gupta AS Plant Physiol 103 : 1067 ~ 1073 [1993]
  • Nutritional composition and antinutritional factors of chickpeas (Cicer arietinum L.) undergoing different cooking methods and germination
    El-Adawy TA Plant Foods Hum Nutr 57 : 83 ~ 97 [2002]
  • New perspectives on the biochemistry of superoxide anion and the efficiency of superoxide dismutase
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  • Kinetic investigation on the double enzymatic activity of the tyrosinase mushroom
    Vanni A Ann Chim 80 : 35 ~ 60 [1990]
  • Involvement of the superoxide anion radical in the autoxidation of pyrogallol and a convenient assay for superoxide dismutase
    Marklund G Marklund S Eur J Biochem 47 : 469 ~ 474 [1974]
  • Inhibition of N-nitrosamine formation in model food system
    Gray JI J Food Sci 40 : 981 ~ 984 [1975]
  • Food utility value and culture methods of sprout-vegetables
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  • Effect of temperature and light on the antioxidative polyphenols contents in tatary buckwheat sprout
    Yoon YH Korean J Crop Sci 51 (S) : 378 ~ 379 [2006]
  • Effect of certain phenolics on nitrosamine formation
    Shenoy NR J Agric Food Chem 37 : 721 ~ 725 [1989]
  • Development and application of food materials from plant extract such as SOD
    Kuramoto T Food Process 27 : 22 ~ 23 [1992]
  • Detergent-amplified chemiluminescence of lucigenin for determination of superoxide anion production by NADPH oxidase and xanthine oxidase
    Storch J Anal Biochem 169 : 262 ~ 267 [1988]
  • Content of raffinose and oligosaccharides and sucrose in various plant seeds
    Kuo TH J Agric Food Chem 36 : 32 ~ 36 [1988]
  • Comparison of sprout quality characteristics of desi and kabuli type chickpea cultivars (Cicer arietinum L.)
    Khalil AW LWT-Food Sci Technol 40 : 937 ~ 945 [2007]
  • Biosynthesis of ascorbic acid in germinating rapeseed cultivars
    Sattar A Plant Foods Hum Nutr 47 : 63 ~ 70 [1995]
  • Ascorbic acid and formation of N-nitroso compounds : possible role of ascorbic acid in cancer prevention
    Kytopoulos SA Am J Clin Nutr 45 : 1344 ~ 1350 [1987]
  • Anthocyanin pigments of buckwheat hypocotyls
    Troyer JR Ohio J Sci 58 : 187 ~ 188 [1958]
  • Anthocyanin formation in excised segments of buckwheat-seedling hypocotyls
    Troyer JR Plant Physiol 39 : 907 ~ 912 [1964]
  • Anthocyanin compound in buckwheats sprouts and its contribution to antioxidant capacity
    Watanabe M Biosci Biotechnol Biochem 71 : 579 ~ 582 [2007]
  • Angiotensin Ⅰ-converting enzyme inhibitory activity of the κ-casein fragments hydrolysated by chymosin, pepsin, and trypsin
    Oh SJ Korean J Food Sci Technol 29 : 1316 ~ 1318 [1997]
  • Angiotensin converting enzyme inhibitor derived from an enzymatic hydrolysate of casein
    Maruyama S Agric Biol Chem 49 : 1405 ~ 1409 [1985]
  • A study on the production and marketing of sprouts and leaf vegetables : 84 ~ 87
    Kim YJ [2006]