죽염된장의 항산화 및 HT-29 암세포에서 in vitro 항암 효과

논문상세정보
' 죽염된장의 항산화 및 HT-29 암세포에서 in vitro 항암 효과' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • anticancer
  • antioxidative
  • bamboo salt
  • doenjang
  • fermentation
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
2,280 1

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' 죽염된장의 항산화 및 HT-29 암세포에서 in vitro 항암 효과' 의 참고문헌

  • 죽염의 알칼리성 및 항산화 효과
    조흔 한국식품영양과학회지 41 (9) : 1301 ~ 1304 [2012]
  • 죽염 된장의 발효 특성 및 기능성 증진 효과
    정민우 한국식품영양과학회지 42 (12) : 1915 ~ 1923 [2013]
  • 전통된장의 숙성기간에 따른 γ-Aminobutyric Acid(GABA), Isoflavone 함량 변화
    조성진 한국식품영양과학회지 40 (4) : 557 ~ 564 [2011]
  • 재래식 및 개량식 된장의 아이소플라본 분포 및 β-glucosidase 활성 연구
    이승욱 한국식품과학회지 42 (2) : 125 ~ 129 [2010]
  • 소금의 보돌연변이 및 암세포성장억제 효과
    조흔 한국식품영양과학회지 41 (1) : 26 ~ 32 [2012]
  • 석류 외피 분말을 첨가한 우리 생면의 조리 특성
    전순실 한국조리학회지 15 (1) : 128 ~ 136 [2009]
  • 물 및 소금 종류를 달리한 된장의 메탄올 추출물에서의 항돌연변이 효과
    이수진 한국식품영양과학회지 37 (6) : 691 ~ 695 [2008]
  • 된장 숙성기간중에 항산화 및 암세포 생육 억제효과
    손미예 한국식품저장유통학회지 11 (4) : 461 ~ 467 [2004]
  • 다양한 천일염으로 제조한 된장의 암세포 성장 억제 효과
    윤해훈 한국식품저장유통학회지 19 (2) : 278 ~ 286 [2012]
  • 녹차추출물 및 죽염처리에 의한 된장의 항돌연변이 및 in vitro 항암활성 증진효과
    박건영 한국식품영양과학회지 36 (1) : 1 ~ 7 [2007]
  • 검정콩(서리태) 청국장의 특성과 항돌연변이 효과
    임채민 대한암예방학회지 11 (3) : 218 ~ 224 [2006]
  • Transcriptional regulation of MnSOD by manganese in the liver of manganese-deficient mice and during rat development
    Borrello S Biochem Int 28 : 595 ~ 601 [1992]
  • Studies on the enhancement of chemopreventive and anticancer effects of doenjang
    Hwang KM Pusan National University [2004]
  • Studies on the changes of taste compounds during soy paste fermentation
    Kim MJ Korean J Soc Food Sci 6 : 1 ~ 8 [1990]
  • Selenium : biochemical role as a component of glutathione peroxidase
    Rotruck JT Science 179 : 588 ~ 590 [1973]
  • Quality characteristics of home-made doenjang, a traditional Korean soybean paste
    Park SK Korean J Soc Food Sci 16 : 121 ~ 127 [2000]
  • Processed sweet corn has higher antioxidant activity
    Dewanto V J Agric Food Chem 50 : 4959 ~ 4964 [2002]
  • Possible role of salt intake in the development of essential hypertension
    Dahl LK Int J Epidemiol 34 : 967 ~ 972 [2005]
  • Phenolic antioxidants of dried soybeans
    Hammerschmidt PA J Food Sci 43 : 556 ~ 559 [1978]
  • Official methods of analysis
    AOAC Association of Official Analytical Chemists [2000]
  • Metabolism of isoflavones and lignans by the gut microflora : a study in germ-free and human flora associated rats
    Bowey E Food Chem Toxicol 41 : 631 ~ 636 [2003]
  • Malignant change in ulcerative colitis
    Brooke BN Diseases of the Colon & Rectum 4 : 393 ~ 398 [1961]
  • Inducible isoforms of cyclooxygenase and nitric-oxide synthase in inflammation
    Vane JR Proc Natl Acad Sci USA 91 : 2046 ~ 2050 [1994]
  • Hydroxyl radical scavenging effects of spices and scavengers from brown mustard(Brassica nigra)
    Chung SK Biosci Biotech Biochem 61 : 118 ~ 123 [1997]
  • Genistein, daidzein, and their β-glycoside conjugates : Antitumor isoflavones in soybean foods from American and Asian diets
    Coward L J Agric Food Chem 41 : 1961 ~ 1967 [1993]
  • Effect of Sulfur Enriched Young Radish Kimchi on the Induction of Apoptosis in AGS Human Gastric Adenocarcinoma Cells
    Kun-Young Park Preventive Nutrition and Food Science 12 (2) : 79 ~ 83 [2007]
  • Cyclooxygenase in biology and disease
    Dubois RN FASEB J 12 : 1063 ~ 1073 [1998]
  • Characteristics of bitter peptides from doenjang
    Hong HJ Korean J Food Cookery Sci 10 : 45 ~ 50 [1994]
  • COX-2 and iNOS, good targets for chemoprevention of colon cancer
    Watanabe K Biofactors 12 : 129 ~ 133 [2000]
  • Antioxidative materials in domestic meju and doenjang 4. Separation of phenolic compounds and their antioxidant activity
    Kim MH J Korean Soc Food Sci Nutr 23 : 792 ~ 798 [1994]
  • Antioxidative materials in domestic meju and doenjang 3. Separation of hydrophilic brown pigment and their antioxidant activity
    Lee JH J Korean Soc Food Sci Nutr 23 : 604 ~ 613 [1994]
  • Antioxidative characteristics of isolated crude phenolics from soybean fermented foods(Doenjang)
    Lee JS J Korean Soc Food Sci Nutr 26 : 376 ~ 382 [1997]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]