「수운잡방」과「음식디미방」에 나타난 조리법 비교

논문상세정보
' 「수운잡방」과「음식디미방」에 나타난 조리법 비교' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • chosundynasity
  • food culture
  • 「eumsikdimibang」
  • 「suwoonjabbang」
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' 「수운잡방」과「음식디미방」에 나타난 조리법 비교' 의 참고문헌

  • 어업기술의 발전 측면에서 본 음식디미방과 규합총서 속의 어패류 이용 양상의 비교 연구
    김희선 한국식생활문화학회지 19 (3) : 273 ~ 284 [2004]
  • 「음식디미방」과「규합총서」와의 비교를 통한「주식시의」속 조리법 고찰
    정혜경 한국식생활문화학회지 28 (3) : 234 ~ 245 [2013]
  • 「음식디미방」,「閨閤叢書」,「朝鮮無雙新式料理製法」에 수록된 시대적 흐름에 따른 부식류의 변화
    김업식 한국식생활문화학회지 24 (4) : 366 ~ 375 [2009]
  • 「규합총서」에 나타난 농산물 이용 고찰
    김미희 한국가정관리학회지 21 (1) : 113 ~ 127 [2003]
  • commentary food cooking method the Joseon Dynasty
    Yoon SS J. Korean Soc. Food Cult. 8 (1) : 79 ~ 84 [1993]
  • The handbook of Food Research
    Claflin KW Broomsbury : 109 ~ 130 [2013]
  • The Literary Study on Pinghugak’s (憑虛閣) Kyuhapchonseo
    Park OJ Soc. Korean Class. Woman Lit. 1 (1) : 271 ~ 304 [2000]
  • The Cosmetic Culture Described in Korea Literature in the Late Choson Period
    Woo MO Dong-A University [2012]
  • Suwoonjabbang
    Kim Y Sinkwang publication Co. : 155 ~ [1998]
  • Study of Korean traditional fermented food history
    Jang JH Suhaksa : 12 ~ 15 [1989]
  • Sikyochanyo
    Jeon SE Yesmin Co. : 157 ~ [2006]
  • Si Ei Jun Seo
    Lee HJ Sinkwang publication : 180 ~ [2004]
  • Sangayorok
    Jeon SE Rural development administration [2004]
  • Royal cuisine and record of the Choseon Dynasty period : 78 ~ 85
    Joo YH [2012]
  • Kyuhapchonseo
    Pinghugak Lee Bojinjea Co. : 87 ~ [1992]
  • Korean food culture
    Lee HJ Sinkwang publication : 26 ~ [2004]
  • Jungbo Salrim Kyungjae
    Yu JL Rural development administration [2003]
  • Historical review of Kimchi
    Jo JS J. East Asian Soc Diet. Life 4 (2) : 93 ~ 108 [1994]
  • Health functional benefits of Korean cuisines and their foodstuffs covered in Korean Traditional Food 「Eumsikdimibang」
    Choi YS Daegu Haany University [2013]
  • Grace of classical scholar, taste of women's quaters
    Lee SI Glhangari : 343 ~ 420 [2012]
  • Eumsikdimibang
    Jang GH Glnurim Co. : 1 ~ 487 [1670]
  • Cultural history of Korean food
    Lee SW Kyumoonsa : 19 ~ 133 [1985]
  • Confucian hermits’ poetic adventure and communication in the 16th century: focusing on the cultural politics of Suwoon-Jabbang
    Lee SI J. East. stud. 80 : 267 ~ 298 [2012]
  • A study on the chap. Food and wine in Gwuhab ch’ongsur
    Lee HJ College of Education Hanyang University 1 (1) : 85 ~ 103 [1981]
  • A bibliographical study on the Tojangguk in Korea
    Lee YK J. Korean Soc. Food Cult. 7 (1) : 81 ~ 90 [1992]
  • 17세기 이전 조선시대 찬물류(饌物類)의 문헌적 고찰
    정낙원 한국식품조리과학회지 23 (5) : 731 ~ 748 [2007]