마늘종 추출물이 고지방식이로 유도된 고지혈증 흰쥐의 지질개선에 미치는 영향

논문상세정보
' 마늘종 추출물이 고지방식이로 유도된 고지혈증 흰쥐의 지질개선에 미치는 영향' 의 주제별 논문영향력
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논문영향력 요약
주제
  • 생물과학
  • garlicshootextract
  • high fat diet
  • hypolipidemia
  • lipid metabolism
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' 마늘종 추출물이 고지방식이로 유도된 고지혈증 흰쥐의 지질개선에 미치는 영향' 의 참고문헌

  • 흑마늘과 쑥 추출물이 구속스트레스를 가한 흰쥐의 체내 지질 성분에 미치는 영향
    이수정 한국식품영양과학회지 42 (4) : 577 ~ 586 [2013]
  • 흑마늘 추출물에 의한 고콜레스테롤혈증 유발 흰쥐의 지질대사의 개선효과
    이현숙 생명과학회지 21 (6) : 884 ~ 892 [2011]
  • 홍화씨와 한약재 혼합추출물이 Streptozotocin으로 유도한 흰쥐의 혈당과 혈액 성분에 미치는 영향
    양경미 한국식품영양과학회지 35 (2) : 150 ~ 157 [2006]
  • 처리조건을 달리한 마늘 첨가식이가 1% 콜레스테롤 급여 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향
    강민정 한국식품영양과학회지 37 (2) : 162 ~ 169 [2008]
  • 참비름의 라디칼 소거활성 및 콜레스테롤 급이 흰쥐에 대한 혈액 지질성분에 미치는 영향
    황초롱 한국식품영양과학회지 41 (4) : 480 ~ 486 [2012]
  • 식물류 혼합물과 마늘의 복합 조성이 고콜레스테롤혈증 흰쥐의 혈청 지질에 미치는 영향
    신정혜 생명과학회지 20 (3) : 396 ~ 402 [2010]
  • 생마늘즙과 열처리 마늘즙의 향균활성 비교
    정건섭 한국식품과학회지 35 (3) : 540 ~ 543 [2003]
  • 산지별 국내산 마늘종의 항산화 성분과 항산화 활성 비교
    정지영 한국식품영양과학회지 37 (8) : 972 ~ 978 [2008]
  • 뽕잎추출물이 고콜레스테롤 식이 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향
    박모라 한국식품영양과학회지 36 (1) : 43 ~ 50 [2007]
  • 마늘종의 화학적 특성 및 생리활성
    강민정 농업생명과학연구 46 (4) : 129 ~ 139 [2012]
  • 마늘 육질과 껍질의 건분 및 에탄올추출물이 노령흰쥐의 항산화능에 미치는 영향
    신성희 Journal of Nutrition and Health 37 (8) : 633 ~ 644 [2004]
  • 고지혈증 유발 흰쥐에 있어서 생식의 건강개선효과
    강상모 한국식품영양과학회지 32 (6) : 906 ~ 912 [2003]
  • 고지방-콜레스테롤 식이성 흰쥐에서 홍마늘 복합물의 항비만 효과
    이수정 생명과학회지 22 (5) : 671 ~ 680 [2012]
  • 고지방 식이로 유도된 비만 흰쥐의 간에서 식이섬유와 녹차혼합물의 항산화 및 항염증 효과
    김종대 한국약용작물학회지 18 (4) : 224 ~ 230 [2010]
  • The risk factors of metabolic syndrome and the association between metabolic syndrome and γ-GPT. PhD. Dissertation
    Mun, J. H. Chungang University [2004]
  • The effects of fish oil on triglycerides, cholesterol, fibrinogen and malondialdehyde in humans supplemented with vitamin E
    Haglund O J. Nutr 121 : 165 ~ 169 [1991]
  • Short-term weight cycling in aging female rats increase rate of weight gain but not body fat content
    Pellizzon, M. Int. J. Obesity 24 : 236 ~ 245 [2000]
  • Proceeding of the society for experimental biology and medicine
    Chi, M. S. J. Nutr 171 : 174 ~ 178 [1982]
  • Peroxynitrite scavenging by flavonoids
    Haenen, G. R. Biochem. Biophys. Res. Commun 236 : 591 ~ 593 [1997]
  • Method in Enzymology
    Yagi K Academic Press : 328 ~ 331 [1984]
  • Inhibition of cholesterol biosynthesis by a water-soluble garlic extract in primary cultures of rat hapatocytes
    Gebhardt, R. Arzneimittelforschung 41 : 800 ~ 804 [1991]
  • Improved determination of total serum lipids by the sulfo-phosphovanillin reaction
    Frings, C. S. Clin. Chem 18 : 673 ~ 674 [1972]
  • Identification and in vitro biological activities of flavonols in garlic leaf and shoot : inhibition of soybean lipoxygenase and hyaluronidase activities and scavenging of free radicals
    Kim, M. Y. J. Sci. Food Agric 85 : 633 ~ 640 [2005]
  • Garlic science
    Chung, D. H. Wolrd science : 9 ~ [2005]
  • Garlic reduces plasma lipids by inhibiting hepatic cholesterol and triacylglycerol synthesis
    Yu, Y. Y. Lipids 29 : 189 ~ 193 [1994]
  • Garlic as a lipid lowering agent-a meta-analysis
    Silagy, C. J. R. Coll. Physicians Lond 28 : 39 ~ 45 [1994]
  • Food materials
    Jo, J. S. Gigeunyngusa : 154 ~ 155 [1990]
  • Flavonoids-chemistry, metabolism, cardiovascular effects and dietary sources
    Cook, N. C. J. Nutr. Biochem 7 : 66 ~ 76 [1996]
  • Estimation of the concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma, without use of the preparative ultracentrifuge
    Friedewald, W. T. Clin. Chem 18 : 499 ~ 502 [1972]
  • Effects of the Red Garlic Extract for Anti-Obesity and Hypolipidemic in Obese Rats Induced High Fat Diet
    이수정 생명과학회지 21 (2) : 211 ~ 220 [2011]
  • Effects of dried tea leaf powder of serum on lipid concentrations in rats fed high fat
    Shin, M. K. Kor. J. Food Culture 18 : 226 ~ 234 [2003]
  • Effects of alcohol consumption and fat content in diet on chemical composition and morphology of liver in rat
    Chung, K. H. Kor. J. Nutr 21 : 154 ~ 163 [1988]
  • Effect of heart treatment of garlic added diet on the blood of spontaneously hypertension rat
    Chun, H. J. J. Kor. Soc. Food Sci, Nutr 26 : 103 ~ 108 [1997]
  • Effect of Betulae platyphyllae Cortex on free radical in diabetic rats induced by streptozotocin
    Lim, B. O. Kor. J. Herbology 15 : 69 ~ 77 [2000]
  • Effect of Artemisia princeps var orientalis and Circium japonicum var ussuriense on liver function, body lipid, and bile acid of hyperlipidemic rat
    Lim, S. S. Kor. J. Nutr 30 : 797 ~ 802 [1997]
  • Dietary fat and gastrointestinal function
    Dodge, J. A. Eur. J. Clin. Nutr 48 : S8 ~ S16 [1994]
  • Determination of malondialdehyde precursor in tissues by TBA test
    Uchiyama M Anal. Biochem 86 : 271 ~ 278 [1978]
  • Changes of lipid concentration and histochemical observation in liver of rats fed high fat diet
    Rhee, S. J. Kor. J. Nutr 17 : 113 ~ 125 [1984]
  • Assay for lipid peroxides in animal tissues by thiobabituric acid reaction
    Ohkawa, H. Anal. Biochem 95 : 351 ~ 358 [1979]
  • Antioxidative flavonoids from the garlic (Allium sativum L.) shoot
    Kim, M. Y. Food Sci. Biotechnol 9 : 199 ~ 203 [2000]
  • Antioxidant activity of commonly consumed plant foods of India : contribution of their phenolic content
    Sexena, R. Int. J. Food Sci. Nutr 58 : 250 ~ 260 [2007]
  • Analysis of nutritional and volatile flavor compounds of garlic shoot
    Kim, M. Y. Kor. J. Food. Preserv 4 : 61 ~ 68 [1997]
  • Allicin a naturally occurring antibiotic from garlic specially inhibits acetyl CoA synthetase
    Focke, M. FEBS Lett 261 : 106 ~ 108 [1990]