Bacillus cereus가 선택적으로 제거된 볏짚유래 스타터를 이용한 청국장의 제조 및 품질특성

' Bacillus cereus가 선택적으로 제거된 볏짚유래 스타터를 이용한 청국장의 제조 및 품질특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • bacillus cereus
  • cheonggukjang
  • rice straw
  • starter culture
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' Bacillus cereus가 선택적으로 제거된 볏짚유래 스타터를 이용한 청국장의 제조 및 품질특성' 의 참고문헌

  • 혈전용해활성이 우수한 Bacillus spp. 스타터를 이용한 청국장의 발효특성
    황종현 한국식품영양과학회지 39 (12) : 1832 ~ 1838 [2010]
  • 콩 종류에 따른 청국장의 발효특성
    이나리 한국환경과학회지 22 (6) : 723 ~ 732 [2013]
  • 청국장 발효시의 성분 변화 및 펩티드의 생성
    안용근 한국식품영양학회지 24 (1) : 124 ~ 131 [2011]
  • 식품공학실험서(I)
    유주현 탐구당 : 725 ~ [1975]
  • 볏짚에서 분리한 청국장 starter용 Bacillus spp.의 생리적 특성
    이신호 한국식품과학회지 40 (5) : 562 ~ 567 [2008]
  • 발효 균주에 따른 청국장의 발효특성
    백낙민 한국식품과학회지 40 (4) : 400 ~ 405 [2008]
  • 단일 박테리오파지를 이용한 볏짚 유래 Bacillus cereus free 스타터 컬쳐의 개발
    나디카 반다라 한국식품과학회지 46 (1) : 115 ~ 120 [2014]
  • 기본 식품 분석학
    채수규 석학당 : 174 ~ 278 [2013]
  • 국내 시판 청국장의 품질 및 특성
    고유진 농업생명과학연구 46 (1) : 177 ~ 187 [2012]
  • Studies on the physicochemical characteristic of traditional kochujang
    Shin D.H. Korean J Food Sci Technol 28 : 157 ~ 161 [1996]
  • Studies on the Manufacturing of Chungkukjang
    Joo H.K. Korea J Food sci. Technol 3 : 64 ~ 67 [1971]
  • Studies on chemical composition of commercial chungkukjang and flavor compounds by mugwort (Artimisia asiatica) or red pepper seed oil
    Joo H.K. J. Korean soybean digest 13 : 44 ~ 56 [1996]
  • Purification and characterization of fibrinolytic enzyme produced from Bacillus sp. strain CK11-4 screened from chungkookjang
    Kim W.K. Appl. Environ. Microbial 62 : 2482 ~ 2488 [1996]
  • Present status of industries and research activities of Korean fermented soybean products
    Yoo JY Korean J. Appl. Microbiol. Biotechnol 23 : 13 ~ 30 [1997]
  • Physico-Chemical Properties of Viscous Substance Extracted from Chungkook-jang
    Lee B.Y. Koream J Food Sci Technol 23 : 599 ~ 604 [1991]
  • Phycochemical properties of traditional cheonggukjang produced in different region
    Kim J.S. Agric. Chem. Biotech 41 : 377 ~ 383 [1998]
  • Opinion of the scientific panel on biological hazards on Bacillus cereus another Bacillus spp. in foodstuffs
    The EFSA Journal 175 : 1 ~ 48 [2005]
  • Methods of analysis in heath science
    The pharmaceutical society of japan Kanehara & Co. Ltd : 180 ~ 182 [2005]
  • Experiments in food science and engineering, 2
    Yu, J.H. Tamgudang : 476 ~ 478 [1984]
  • Effect of soybean germination on the quality characteristics of cheongkookjang inoculated with Bacillus licheniformis B-59 isolated from rice straw
    Baek L.M. Catholic University of Daegu, The Graduate School [2009]
  • Effect of bacillus strains on the Chungkookjang processing
    Suh J.S. Korea J Food sci. Technol 15 : 383 ~ 391 [1983]
  • Common standards & specifications for general foods
    KFDA [2007]
  • Chungkook-jang koji fermentation with rice straw
    Kim K.J. Korean J. Food sci. Technol 14 : 301 ~ 308 [1982]
  • Changes in nitrogenous compounds of soybean during Chungkookjang koji fermentation
    Sung N.J. J Korean Soc Food Nutr 13 : 275 ~ 284 [1984]
  • Change of protein and amino acid composition during cheonggukjang fermentation using Bacillus licheniformis CN-115
    Seok Y.R. J. Korean Soc. Appl. Biol. Chem 37 : 65 ~ 71 [1994]
  • Bacillus subtilis D7에 의하여 발효된 백태 청국장의 특성
    Na-Ri Lee 생명과학회지 24 (4) : 529 ~ 536 [2013]
  • Bacillus natto와 B. licheniformis의 혼합 Starter로 제조된 청국장의 품질특성
    연규춘 한국식품영양과학회지 31 (2) : 204 ~ 210 [2002]
  • Antioxidative characteristics of soybean sauce
    Cheigh, H.S. Korean J. Soc. Food Nutr 22 : 570 ~ 575 [1993]
  • Antimicrobial activities of viscous substances from Chongkukjang fermented with different Bacillus spp
    Youn, H.K. J. Fd Hyg. Safety 16 : 188 ~ 193 [2001]
  • Angiotensin I converting enzyme inhibitory activities of various fermented foods
    Okamato A Biosci. Biotech. Bioch 59 : 1147 ~ 1149 [1995]
  • All Anti-tumor activity of Bacillus natto. V. Isolation and characterization of sufactic in the culture medium of Bacillus nato KMD 2311
    Kameda Y. Chem. Pharm, Bull 22 : 938 ~ 944 [1974]