반응표면분석에 의한 능이버섯 추출물의 추출조건 최적화

논문상세정보
' 반응표면분석에 의한 능이버섯 추출물의 추출조건 최적화' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • electrondonatingability
  • response surface methodology (rsm)
  • sarcodon aspratus
  • total polyphenol content
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,559 0

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' 반응표면분석에 의한 능이버섯 추출물의 추출조건 최적화' 의 참고문헌

  • 반응표면분석을 이용한 오가자, 오디, 복분자 및 녹차의 항산화 활성 추출 최적화
    이지혜 한국식품과학회지 46 (4) : 410 ~ 417 [2014]
  • 반응표면분석을 이용한 송이버섯 열수추출조건의 최적화
    강복희 한국식품영양과학회지 39 (8) : 1206 ~ 1212 [2010]
  • 반응표면분석에 의한 진피 에탄올 추출물의 추출조건 최적화
    정지은 한국식품저장유통학회지 18 (5) : 755 ~ 763 [2011]
  • 반응표면분석법에 의한 노루궁뎅이 버섯 에탄올 추출조건의 최적화
    최미애 한국식품과학회지 35 (5) : 777 ~ 782 [2003]
  • 마이크로웨이브 추출조건에 따른 동결 및 열풍 건조오미자 추출물의 항산화 특성
    박은주 한국식품과학회지 45 (6) : 667 ~ 674 [2013]
  • 능이버섯의 항고혈압 활성과 항통풍 활성
    강민구 한국균학회지 39 (1) : 53 ~ 56 [2011]
  • 능이버섯(Sarcodon aspratus)으로부터 분리한 diketopiperazine계 화합물의 화학구조 및 항산화활성
    김진우 Applied Biological Chemistry 48 (1) : 93 ~ 97 [2005]
  • 능이버섯(Sarcodon aspratus) 추출물의 항산화성과 항균성
    신승렬 한국식품영양과학회지 35 (8) : 967 ~ 972 [2006]
  • 능이버섯(Sarcodon aspratus) 추출물의 생리활성
    송재환 한국축산식품학회지 23 (2) : 172 ~ 179 [2003]
  • 능이버섯(Sarcodon aspratus) 무름병소에서 분리한 MK1 균주의 최적 성장조건과 정제된 균체외다당류의 특성
    유은정 미생물학회지 45 (4) : 324 ~ 331 [2009]
  • 능이 버섯이 고지방식이에 의한 고지혈증 비만 쥐에 미치는 영향
    이경숙 생명과학회지 19 (9) : 1265 ~ 1270 [2009]
  • The plasminogen activator in animal tissue
    Astrup T Acta Physiol Scand 36 : 250 ~ 255 [1956]
  • Optimization of ultrasonic-assisted extraction process for Inonotus obliquus using response surface methodology
    Kim DY Current Research on Agriculture and Life Sciences 30 : 68 ~ 75 [2012]
  • Optimization of microwave-assisted extraction(MAP)for ginseng components by response surface methodology
    Kwon JH J Agric Food Chem 51 : 1807 ~ 1810 [1992]
  • On phosphotungastic-phosphomolybdic compounds as color reagents
    Folin O J Biol Chem 12 : 239 ~ 249 [1912]
  • Lipolytic enzymes and plasma lipoprotein metabolism
    Nilsson-Ehle P Annu Rev Biochem 49 : 667 ~ 693 [1980]
  • Isolation and purification of fibrinolytic enzyme of edible mushroom, Sarcodon aspratus(Berk. )S. Ito
    Lee JH Korean J Life Sci 11 : 561 ~ 567 [2001]
  • Involvement of the superoxide anion radical in the autoxidation of pyrogallol and a convenient assay for superoxide dismutase
    Marklund G Marklund S Eur J Biochem 47 : 469 ~ 474 [1974]
  • Fucogalactan isolated from Sarcodon aspratus elicits release of tumor necrosis factor-alpha and nitric oxide from murine macrophages
    Mizuno M Immunopharmacology 46 : 113 ~ 121 [2000]
  • Effects of varied mushroomon lipid compositions in dietary hypercholesterolemic rats
    Kim GJ J Korean Soc Food Nutr 21 : 131 ~ 135 [1992]
  • Effect of the Sarcodon aspratus on the physicochemical and sensory properties of cooked beef
    Lee SA J Korean Soc Food Sci Nutr 30 : 266 ~ 272 [2001]
  • Effect of extraction solvents on concentration and antioxidant activity of black and black mate tea polyphenols determined by ferrous tartrate and Folin-Ciocalteu methods
    Turkmen N Food Chem 99 : 835 ~ 841 [2006]
  • Effect of Pleurotus eryngii on the blood glucose and cholesterol in diabetic rats
    Kang TS Korean J Mycol 29 : 86 ~ 90 [2001]
  • Characterization of a serine protease from Neungee [Sarcodon aspratus(Berk. )S. Ito]
    Uhm TB J Korean Soc Food Nutr 20 : 35 ~ 39 [1991]
  • Aroma characteristics of Neungee(Sarcodon aspratus)
    Jeong OJ Korean J Food Sci Technol 33 : 307 ~ 312 [2001]
  • Application of microwave-assisted process(MAP)to the fast extraction of ginseng saponins
    Kwon JH Food Res Int 36 : 491 ~ 498 [2003]
  • Antitumor polysaccharides from mushrooms : a review on their isolation process, structural characteristics and antitumor activity
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  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
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