저선량 전자선 조사 수입 오렌지의 상온저장 중 품질 특성

논문상세정보
' 저선량 전자선 조사 수입 오렌지의 상온저장 중 품질 특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • electron beam irradiation
  • orange
  • quality characteristics
  • quarantine
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 저선량 전자선 조사 수입 오렌지의 상온저장 중 품질 특성' 의 참고문헌

  • 포장재 처리에 따른 한라봉 감귤의 저장 중 품질변화
    이상협 한국식품저장유통학회지 15 (2) : 185 ~ 190 [2008]
  • 참다래 주스의 이화학적 특성에 미치는 살균 및 저장온도의 영향
    이진원 한국식품과학회지 35 (4) : 628 ~ 634 [2003]
  • 전자선 조사가 신고배의 향기성분에 미치는 영향
    김원 한국식품영양과학회지 37 (2) : 195 ~ 202 [2008]
  • 전자선 조사가 건조 오징어의 미생물학적 안전성 및 품질에 미치는 영향
    고종관 한국식품영양과학회지 34 (3) : 433 ~ 437 [2005]
  • 전자빔 조사가 담배가루이, 복숭아혹진딧물, 배추좀나방과 점박이응애의 발육과 생식에 미치는 영향
    문상래 한국응용곤충학회지 49 (2) : 129 ~ 137 [2010]
  • 저장방법에 따른 ‘세토카’ 감귤의 품질변화
    이지현 한국식품저장유통학회지 16 (5) : 644 ~ 649 [2009]
  • 저선량 전자선 조사된 국내산 참다래의 이화학적 품질변화
    육홍선 한국식품영양과학회지 36 (5) : 603 ~ 608 [2007]
  • 수입과실류(바나나, 오렌지, 파인애플)를 대상으로 Methyl Bromide (CH_3Br)와 Hydrogen Cyanide (HCN) 훈증소독 처리 후 약제 잔류 특성
    박민구 Journal of Applied Biological Chemistry 54 (3) : 214 ~ 217 [2011]
  • 생육단계와 온도처리에 따른 한라봉 감귤의 품질변화
    고정삼 한국식품저장유통학회지 14 (6) : 565 ~ 570 [2007]
  • 방사선 조사와 가열처리에 의한 닭고기의 비타민 B1 및 감귤과 딸기의 비타민 C 함량의 변화
    정영진 한국식품영양과학회지 32 (6) : 864 ~ 869 [2003]
  • 광자극발광법과 열발광법 분석을 통한 전자선과 감마선 조사식품의 비교 연구
    김규헌 한국식품위생안전성학회지 28 (3) : 258 ~ 266 [2013]
  • 감마선 조사와 저장온도에 따른 사과의 기능성 성분 및 조직감 변화
    김동호 한국식품저장유통학회지 14 (3) : 239 ~ 246 [2007]
  • 감마선 조사가 살구의 미생물학적 · 이화학적 변화에 미치는 영향
    이성아 한국식품영양과학회지 37 (6) : 767 ~ 774 [2008]
  • The citrus industry
    Eckert JW University of California Press : 179 ~ 260 [1989]
  • The Rhodotron, a new 10 MeV, 100 kW, cw metric wave electron accelerator
    Jongen Y Nucl Instrum Methods Phys Res, Sect B 79 : 865 ~ 870 [1993]
  • Temperate-zone pomology physiology and culture
    Westwood MN Timber Press : 313 ~ [2002]
  • Relative Standards of Irradiation
  • Radiation processing: basic concepts and practical aspects
    Cleland MR J Ind Irradiat Technol 1 : 191 ~ 218 [1983]
  • Quality of electron beam irradiation of blueberries(Vaccinium corymbosum L. )at medium dose levels(1. 0-3. 2 kGy)
    Moreno MA LWT-Food Sci Technol 40 : 1123 ~ 1132 [2007]
  • Quality characteristics of citrus fruits according to the harvest date and variety
    Song EY Agric Chem Biotechnol 40 : 416 ~ 421 [1997]
  • Phytosanitary treatment using methyl bromide alternatives
    Park MG Korea University [2009]
  • Phytosanitary applications of irradiation
    Hallman GJ Compr Rev Food Sci Food Saf 10 : 143 ~ 151 [2011]
  • Physicochemical properties and sensory evaluation of Citrus unshiu produced in Cheju
    Koh JS Agric Chem Biotechnol 37 : 161 ~ 167 [1994]
  • Navel Orangeworm (Lepidoptera: Pyralidae) Intercepted on Fresh Oranges from the USA at the Korean Port of Entry
    홍기정 한국응용곤충학회지 51 (3) : 295 ~ 297 [2012]
  • List of tangerine disease and insect pest according to injury symptom
  • Inhibition of egg and larval development of the Indian meal moth Plodia interpunctella(Hubner)and almond moth Ephestia cautella(Walker)by gamma radiation in decorticated hazelnuts
    Ozyardimci B J Stored Prod Res 42 : 183 ~ 196 [2006]
  • Import conditions of fresh fruits and fruits vegetables
  • Gamma irradiation of codling moth(Lepidoptera : Tortricidae)eggs as a quarantine treatment
    Toba HH J Econ Entomol 85 : 464 ~ 467 [1992]
  • Gamma irradiation as a quarantine treatment for apples infested by codling moth(Lepidoptera : Tortricidae)
    Burditt AK J Econ Entomol 82 : 1386 ~ 1390 [1989]
  • Electron beam irradiation treatment of cantaloupes : effect on product quality
    Castell-Perez E Food Sci Technol Int 10 : 383 ~ 390 [2004]
  • Effects of gamma radiation on codling moth, Cydia pomonella (L.), eggs
    Mansour M Radiat Phys Chem 71 : 1125 ~ 1128 [2004]
  • Effects of electron beam irradiation on physical, textural, and microstructural properties of “Tommy Atkins” mangoes (Mangifera indica L.)
    Moreno M J Food Sci 71 : E80 ~ E86 [2006]
  • Effect of low dose irradiation on composition of tropical fruits and vegetables
    Mitchell GE J Food Compos Ana 5 : 291 ~ 311 [1992]
  • Effect of gamma-irradiation on ripening papaya pectin
    Zhao M Postharvest Biol Technol 8 : 209 ~ 222 [1996]
  • Effect of gamma irradiation treatment at phytosanitary dose levels on the quality of ‘Lane Late’ navel oranges
    McDonald H Postharvest Biol Technol 86 : 91 ~ 99 [2013]
  • Effect of gamma irradiation on microbial decontamination, and chemical and sensory characteristic of lycium fruit
    Wen HW Radiat Phys Chem 75 : 596 ~ 603 [2006]
  • Effect of electron beam irradiation on color and microbial bioburden of red paprika
    Nieto-Sandoval JM J Food Prot 63 : 633 ~ 637 [2000]
  • Comparative effects of gamma irradiation and phosphine fumigation on the quality of white ginseng
    Kwon JH Radiat Phys Chem 57 : 309 ~ 313 [2000]
  • Bioactive phenolics and antioxidant propensity of flavedo extracts of Mauritian citrus fruits : potential prophylactic ingredients for functional foods application
    Ramful D Toxicology 278 : 75 ~ 87 [2010]
  • Agricultural science technology vol. 12 “fruit tree (3)” : 296 ~
    Koh SW [2002]