' 여주 피클 숙성 중 품질 특성 및 항산화 활성 변화' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • ageing
  • antioxidant
  • bitter melon
  • phenolics
  • pickle
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
2,852 0

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' 여주 피클 숙성 중 품질 특성 및 항산화 활성 변화' 의 참고문헌

  • 키토산 첨가 순무피클 저장 중 이화학적·관능적 특성
    손은정 한국식품영양과학회지 32 (8) : 1302 ~ 1309 [2003]
  • 콜리플라워를 이용한 피클제조의 최적화
    정현아 한국식생활문화학회지 19 (2) : 193 ~ 199 [2004]
  • 치자와 오미자를 첨가한 인삼 피클의 품질 특성
    김애정 한국식품영양학회지 21 (4) : 524 ~ 529 [2008]
  • 전처리 온도를 달리하여 제조한 고추장아찌의 품질 특성
    강명화 한국식품영양과학회지 34 (8) : 1219 ~ 1225 [2005]
  • 자색고구마를 사용한 항산화 활성이 강화된 동치미 냉면육수 제조
    서원택 미생물학회지 47 (2) : 143 ~ 150 [2011]
  • 자색고구마-쌀누룩으로 제조된 막걸리 발효 중 품질 특성과 항산화 효과
    조현국 한국식품과학회지 44 (6) : 728 ~ 735 [2012]
  • 인삼, 더덕 및 도라지 피클의 품질 특성 연구
    김애정 한국식품영양학회지 21 (4) : 443 ~ 447 [2008]
  • 오이고추 피클의 저장기간 중의 성분 및 기호도의 변화
    정지은 한국식품조리과학회지 25 (3) : 345 ~ 349 [2009]
  • 여주 품종별 폴리페놀, 플라보노이드 함량과 라디칼 소거활성 및 아질산염 소거능
    부희옥 한국약용작물학회지 17 (1) : 15 ~ 20 [2009]
  • 여주 추출물의 항산화 활성
    이현화 한국약용작물학회지 15 (1) : 56 ~ 61 [2007]
  • 비트 추출물 첨가 연근 피클의 저장 중 품질특성 변화
    박복희 한국식품영양과학회지 38 (8) : 1124 ~ 1129 [2009]
  • 부위별 식용백합 추출물의 항산화 및 항균효과
    강명화 한국식품과학회지 39 (4) : 452 ~ 457 [2007]
  • 땅두릅 피클의 저장기간 중 품질특성 변화
    한귀정 한국식품조리과학회지 23 (3) : 294 ~ 301 [2007]
  • 냉동 자연 송이버섯의 피클 조리법 표준화를 위한 연구
    박미란 한국조리학회지 14 (4) : 55 ~ 66 [2008]
  • 감식초와 매실액을 첨가한 마늘 피클의 품질 특성 및 항산화성
    송미란 동아시아식생활학회지 19 (6) : 981 ~ 986 [2009]
  • Use of dinitrosalicylic acid reagent for the determination of reducing sugar
    Miller GL Anal Chem 31 : 426 ~ 428 [1959]
  • The preparation of mushroom pickles and change in quality during storage
    Kim SC J East Asian Soc Dietary Life 11 : 400 ~ 408 [2001]
  • The effect of Momordica charantia and Mucuna pruriens in experimental diabetes and their effect on key metabolic enzymes involved in carbohydrate metabolism
    Rathi SS Phytotherapy Res 16 : 236 ~ 243 [2002]
  • The changes of components and texture out of carrot and radish pickles during the storage
    Lee HJ Korean J Food & Nutr 13 : 563 ~ 569 [2000]
  • Studies on hypoglycemic effects of fruit pulp, seed, and whole plant of Momordica charantia on normal and diabetic model rats
    Ali L Planta Med 59 : 408 ~ 412 [1993]
  • Screening of antifungal agents using ethanol precipitation and bioautography of medicinal and food plants
    Schmourlo G J Ethnopharmacol 96 : 563 ~ 568 [2005]
  • Purification and characterization of charantin, a napin-like ribosome-inactivating peptide from bitter gourd (Momordica charantia) seeds
    Parkash A J Pept Res 59 : 197 ~ 202 [2002]
  • Purging of CO2 from cucumber brines to reduce bloater damage
    Fleming HP J Food Sci 40 : 1304 ~ 1310 [1975]
  • Polyphenolic flavanols as scavengers of aqueous phase radicals and as chain-breaking antioxidants
    Salah N Arch Biochem Biophys 322 : 339 ~ 346 [1995]
  • Pickling Spice를 달리하여 제조한 순무 피클 저장 중 이화학적ㆍ관능적 특성
    김미리 한국식품저장유통학회지 10 (3) : 347 ~ 353 [2003]
  • Phenolic contents and antioxidant activities of bitter gourd(Momordica charantia L. )leaf, stem and fruit fraction extracts in vitro
    Kubola J Food Chem 110 : 881 ~ 890 [2008]
  • Phenolic Contents and Antioxidant Activities from Different Tissues of Baekseohyang (Daphne kiusiana)
    이진환 Food Science and Biotechnology 20 (3) : 695 ~ 702 [2011]
  • Pharmacological actions and potential uses of Momordica charantia : a review
    Grover JK J Ethnopharmacol 93 : 123 ~ 132 [2004]
  • On phosphotungstic-phosphomolybdic compounds ascolorreagents
    Folin O J Biol Chem 12 : 239 ~ 243 [1912]
  • Manufacturing method for the beverage of Momordica charantia having high antioxidant activity
    Cho KM Korea Patent 10-1337074 [2013]
  • General test methods. In Korean Food Standard Codex
    KFDA Korea Food Drug Administration : 10-1-1 ~ 10-1-94 [2011]
  • Fermentation of cucumbers in anaerobic tanks
    Fleming HP J Food Sci 53 : 127 ~ 133 [1988]
  • Ethnomedicinal uses of Momordicacharantia(Cucurbitaceae)in Togo and relation to its phytochemistry and biological activity
    Beloin N J Ethnopharmacol 96 : 49 ~ 55 [2005]
  • Effect of Momordica charantia on the glucose tolerance in maturity onset diabetes
    Welihinda J J Ethnopharmacol 17 : 277 ~ 282 [1986]
  • Determination of Suitable Kohlrabi (Brassica oleracea var. gongylodes) Cultivars for Pickle Preparation
    Myung-Ki Lee Preventive Nutrition and Food Science 15 (2) : 152 ~ 158 [2010]
  • Desalination of the spent brine from pickled prunes processing by electrodialysis
    Pan WD J Food Sci 53 : 134 ~ 137 [1988]
  • Demonstration of the hypoglycemic action of Momordica charantia in a validated animal model of diabetes
    Sarkar S Pharmacol Res 33 : 1 ~ 4 [1996]
  • Changes in physicochemical and sensory qualities of Korean pickled cucumbers during fermentation
    Kim JG Korean J Food Sci Technol 21 : 838 ~ 844 [1989]
  • Changes in pectic substances of Korean pickled cucumbers with different preparation methods
    Park MW J Korean Soc Food Nutr 24 : 133 ~ 140 [1995]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
    Re R Free Radic Biol Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Antihyperglycemic effects of three extracts from Momordica charantia
    Virdi J J Ethnopharmacol 88 : 107 ~ 111 [2003]
  • Anti-diabetic properties and phytochemistry of Momordica charantia L
    Raman A (Cucurbitaceae)Phytomedicine 2 : 349 ~ 362 [1996]