설탕과 타가토스를 사용하여 제조한 머핀의 저장기간에 따른 물리적 특성 연구

논문상세정보
' 설탕과 타가토스를 사용하여 제조한 머핀의 저장기간에 따른 물리적 특성 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • muffin
  • sensory evaluation
  • sugar
  • tagatose
  • texture profile analysis
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
544 0

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' 설탕과 타가토스를 사용하여 제조한 머핀의 저장기간에 따른 물리적 특성 연구' 의 참고문헌

  • 특집/우리나라 당뇨병의 현황
    김신곤 대한의사협회지 51 (9) : 791 ~ 798 [2008]
  • 트레할로스를 첨가한 머핀의 물리적 특성 및 관능평가
    허수진 한국조리학회지 16 (1) : 13 ~ 23 [2010]
  • 우유와 커피 모델 시스템에 적용된 저열량 감미 소재의 감미도와 감미질
    최지혜 한국식품과학회지 45 (6) : 754 ~ 762 [2013]
  • 스테비오사이드 함유 감미료 첨가 김치의 품질특성
    배효주 한국식생활문화학회지 28 (1) : 99 ~ 106 [2013]
  • 설탕 대체 당류를 첨가하여 제조한 아로니아잼의 품질특성 및 항산화 활성
    황은선 한국식품영양학회지 27 (5) : 888 ~ 896 [2014]
  • 설탕 대체 감미료로 만든 양갱의 품질 특성
    김현아 동아시아식생활학회지 22 (6) : 818 ~ 825 [2012]
  • 대체감미료 사용이 백설기의 이화학적·관능적 특성 및 저장 중 경도변화에 미치는 영향
    류다연 한국식품과학회지 44 (5) : 568 ~ 576 [2012]
  • 감미료의 종류를 달리한 데리야끼소스의 품질 특성
    송청락 한국조리학회지 18 (2) : 197 ~ 205 [2012]
  • Walters DE
  • Tagatose 등 여러 가지 당류와 그 몰농도가 Maillard 갈변반응에 미치는 영향
    류소영 한국식품과학회지 35 (5) : 898 ~ 904 [2003]
  • Synbiotic impact of tagatose on viability of Lactobacillus rhamnosus strain GG mediated by the phosphotransferase system (PTS)
    Koh JH Food Microbiol 36 : 7 ~ 13 [2013]
  • Rheological, textural and sensorial properties of low-sucrose muffins reformulated with sucralose/polydextrose
    Martínez-Cervera S LWT-Food Sci Technol 45 (2) : 213 ~ 220 [2012]
  • Production of d-tagatose, a low caloric sweetener during milk fermentation using l-arabinose isomerase
    Rhimi M Bioresource Technol 102 (3) : 3309 ~ 3315 [2011]
  • Processing and Impact on Active Components in Food
    Bell LN Academic Press : 613 ~ 618 [2015]
  • Physicochemical properties of a low calorie sweetener, tagatose
    Roh HJ Korean J Food Sci Technol 31 (1) : 754 ~ 762 [1999]
  • Physical properties and consumer liking of cookies prepared by replacing sucrose with tagatose
    Taylor TP J Food Sci (73) : 145 ~ 151 [2008]
  • LWT - Food Sci Technol 7
    Furtado I [2014]
  • Enzymatic conversion of d-galactose to d-tagatose:Cloning, overexpression and characterization of l-arabinose isomerase from Pediococcus pentosaceus PC-5
    Men Y Microbiolological Res 169 (2-3) : 171 ~ 178 [2014]
  • Diabetes fact sheet in Korea 2012
  • Comparison of different polyols as total sucrose replacers in muffins:Thermal, rheological, texture and acceptability properties
    Martínez-Cervera S Food Hydrocolloids 35 (March) : 1 ~ 8 [2014]
  • Comparison of Volatile Maillard Reaction Products from Tagatose and Other Reducing Sugars with Amino Acids
    조인희 Food Science and Biotechnology 19 (2) : 431 ~ 438 [2010]
  • Combined use of rebaudioside A and fibres for partial sucrose replacement in muffins
    Zahn S LWT-Food Science and Technology 50 (2) : 695 ~ 701 [2013]
  • Chemical and Technical Assessment
    FAO 61st JEFCA [2004]
  • Bioconversion of d-galactose into d-tagatose
    Cheetham PSJ Enz Microbial Technol 15 (2) : 105 ~ 108 [1993]
  • Application of a low calorie sweetener, tagatose, to chocolate product
    Roh HJ Korean J Food Sci Technol 30 (1) : 237 ~ 240 [1988]
  • About the use of different sweeteners in baked goods. Influence on the mechanical and rheological properties of the doughs
    Manuela Mariotti M LWT-Food Sci Technol 48 : 9 ~ 15 [2012]