청주박을 이용한 오이장아찌의 품질 특성

논문상세정보
' 청주박을 이용한 오이장아찌의 품질 특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • cucumberjangachi
  • sake cake
  • salinity
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
186 1

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' 청주박을 이용한 오이장아찌의 품질 특성' 의 참고문헌

  • 푸른 방울토마토로 제조한 저염 장아찌의 저장 중 품질 특성 변화
    김진아 한국식생활문화학회지 24 (3) : 295 ~ 307 [2009]
  • 주박을 이용한 저염 야콘 장아찌의 저장 중 품질특성
    정희남 한국식품영양과학회지 41 (3) : 383 ~ 389 [2012]
  • 주박으로부터 효모포자의 생산
    임용성 한국미생물·생명공학회지 32 (2) : 184 ~ 189 [2004]
  • 양조 부산물인 주박의 주름개선 효과
    유정민 생명과학회지 20 (12) : 1838 ~ 1843 [2010]
  • 복숭아 꽃과 가지 첨가 유무에 따른 도화주의 품질 특성 비교
    박지혜 동아시아식생활학회지 22 (5) : 649 ~ 656 [2012]
  • 막걸리박 열수추출물이 db/db mouse에서 혈당에 미치는 영향
    이현숙 한국식생활문화학회지 24 (2) : 219 ~ 223 [2009]
  • 막걸리박 열수추출물 첨가 식이가 선천성 고혈압쥐(SHR)의 혈압 저하에 미치는 영향
    이현숙 한국식생활문화학회지 24 (3) : 338 ~ 343 [2009]
  • 냉동 자연 송이버섯의 피클 조리법 표준화를 위한 연구
    박미란 한국조리학회지 14 (4) : 55 ~ 66 [2008]
  • 기계적 충격기술이 토종 유색미 함유 가래떡 노화지연에 미치는 효과
    한서영 한국식품조리과학회지 28 (1) : 17 ~ 24 [2012]
  • The fermentation control of Kimchi
    Kim MJ J East Asian Soc Dietary Life 4 : 75 ~ 82 [1994]
  • Standard Food Analytics
    Chae SG Jigumunhwasa : 460 ~ 463 [2006]
  • Preparation of low salted Doenjang using Sake cake
    Kim DH Mokpo University Publisher : 283 ~ 296 [1991]
  • Manufacturing of low salt Korean pickled cucumbers by salt replacement and salt content reduction of the Korean pickled cucumbers by contrifugation and press
    Kim SN Junnam University [2006]
  • Manufacturing of low salt Korean pickled cucumbers by salt reduction of the pickled cucumbers by centrifugation and press
    Kim NG Sejong University [2012]
  • Korea Food Grand View No.4. Fermentation, Storage, Processed Food
    Jang JH Hallym Publisher : 511 ~ [2001]
  • Effects of the salting of Chinese cabbage on taste and fermentation of kimchi
    Song JE Korean J Soc Food Sci 11 : 226 ~ 232 [1995]
  • Effect of fermentation temperature on the physicochemical properties of mustard leaf(Brassica juncea)Kimchi during various storage days
    Park SS J Korean Soc Food Sci Nutr 24 : 752 ~ 757 [1995]
  • Effect of Sake cake on the quality of low salted Kochuzang
    Lee KS Korean J Food Sci Technol 23 : 109 ~ 115 [1991]
  • Edible films from protein concentrates of rice wine meal
    Cho SY Korean J Food Sci Technol 30 : 1097 ~ 1106 [1998]
  • Comparison of physicochemical characteristics of pickles manufactured in folk villages of Sunchang region
    Jung DY J FD Hyg Safety 21 : 92 ~ 99 [2006]
  • Characterization of Chinese cabbage during soaking in sodium chloride solution
    Han KY Korea J. Food Sci. Technol 28 : 707 ~ 713 [1996]
  • Anti-obesity, anti-oxidation, anti-inflammation and anti-cancer activities of jubak and nuruk extracts
    Shon JB Andong University [2013]
  • A study for the taste and storage of Kimchi
    Han JS Korean J Dietary Culture 11 : 207 ~ 216 [1996]