흑마늘종의 이화학적 특성 및 생리활성

' 흑마늘종의 이화학적 특성 및 생리활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • allum sativum l. shoot
  • antioxidant activity
  • blackgarlicshoot
  • browning
  • garlic
  • α-glucosidase inhibition activity
  • α-glucosidase 저해활성
  • 갈변
  • 마늘종
  • 항산화 활성
  • 흑마늘종
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,331 0

0.0%

' 흑마늘종의 이화학적 특성 및 생리활성' 의 참고문헌

  • 흑마늘 가공 중 이화학적 성분 및 항산화 활성의 변화
    신정혜 생명과학회지 18 (8) : 1123 ~ 1131 [2008]
  • 조각자 추출물의 항산화 활성 및 alpha-glucosidase 저해 활성
    이정민 생명과학회지 21 (1) : 62 ~ 67 [2011]
  • 자색고구마를 사용한 항산화 활성이 강화된 동치미 냉면육수 제조
    서원택 미생물학회지 47 (2) : 143 ~ 150 [2011]
  • 열처리 방법에 따른 마늘의 이화학적 특성과 항산화활성
    이연리 한국식품영양과학회지 41 (2) : 278 ~ 282 [2012]
  • 시판 흑마늘과 제조 흑마늘의 이화학적 품질 및 항산화 특성 비교
    유보람 한국식품영양과학회지 40 (3) : 366 ~ 371 [2011]
  • 산지별 국내산 마늘종의 항산화 성분과 항산화 활성 비교
    정지영 한국식품영양과학회지 37 (8) : 972 ~ 978 [2008]
  • 마늘종의 화학적 특성 및 생리활성
    강민정 농업생명과학연구 46 (4) : 129 ~ 139 [2012]
  • 마늘의 기능성 품질과 토양 성분 간의 관계
    이윤경 한국식품과학회지 40 (1) : 31 ~ 35 [2008]
  • 대봉감 연시를 이용한 항산화 활성이 강화된 와인 제조
    주옥수 Journal of Applied Biological Chemistry 54 (2) : 126 ~ 134 [2011]
  • Thermal processing enhances the nutritional value of tomatoes by increasing total antioxidant activity
    Dewanto V J. Agric. Food Chem 50 : 3010 ~ 3014 [2002]
  • Sodium metabisulfite와 adipic acid가 마늘 농축액의 저장 중 갈변현상에 미치는 영향
    배수경 한국식품조리과학회지 18 (1) : 73 ~ 80 [2002]
  • Roasting Enhances Antioxidant Effect of Bitter Melon (Momordica charantia L.) Increasing in Flavan-3-ol and Phenolic Acid Contents
    최진상 Food Science and Biotechnology 21 (1) : 19 ~ 26 [2012]
  • Physicochemical characteristics of garlic (Allium sativum L.) on the high temperature and pressure treatment
    Kwon, O. C. Korean J Food Sci. Technol 38 : 331 ~ 336 [2006]
  • Na-(1-deoxy-D-fructose-1-yl)-L-arginine, an antioxidant compound identified in aged garlic extract
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  • In vitro methods of assay of antioxidant: an overview
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  • Identification and in vitro biological activities of flavonols in garlic leaf and shoot: inhibition of soybean lipoxygenase and yaluronidase activities and scavenging of ree radicals
    Kim, M. Y. J. Sci. Food Agric 85 : 633 ~ 640 [2005]
  • Enhances antioxidant effects of purple sweet potato by roasting
    Cho, K. M. Korean J. Food Preserv 19 : 735 ~ 743 [2012]
  • Effects of pre-pressing condition on quality of pear juice
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  • Determination of Phytochemical Contents and Biological Activities from the Fruits of Elaeagnus multiflora
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  • Colorimetry of total phenolic with phosphomolybdic phosphotungstic acid reagents
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  • Characteristics of the water soluble browning reaction of Korean red ginseng as affected by heating treatment
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  • Changes in Phenolic Compounds (Isoflavones and Phenolic acids) and Antioxidant Properties in High-Protein Soybean (Glycine max L., cv. Saedanbaek)for Different Roasting Conditions
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  • Antioxidative flavonoids from the garlic (Allium sativum L.) shoot
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