논문상세정보
' 발효 동충하초의 유용성분 및 생리 활성 작용' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 생물과학
  • antioxidative activity
  • cordycepsmilitaris
  • fermentation
  • fibrinolytic activity
  • tyrosinase inhibition activity
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 발효 동충하초의 유용성분 및 생리 활성 작용' 의 참고문헌

  • 흑도라지의 이화학적 품질특성
    이수진 한국식품과학회지 45 (4) : 422 ~ 427 [2013]
  • 전통 청국장으로부터 protease 분비능이 우수한 Bacillus sp.균주의 분리 동정 및 발효 특성
    안용선 한국식품과학회지 38 (1) : 82 ~ 87 [2006]
  • 적송잎 용매별 추출물의 총 폴리페놀성 성분에 대한 proanthocyanidin의 함량 분석 및 항산화 활성 검증
    이옥희 생명과학회지 18 (2) : 213 ~ 219 [2008]
  • 작두콩 청국장 첨가 고추장의 항산화, tyrosinase 저해 및 암세포 증식 억제 효과
    장문익 한국식품과학회지 45 (2) : 221 ~ 226 [2013]
  • 자생식물과 생약자원 추출물의 폴리페놀, 플라보노이드 함량 및 항산화 활성 탐색
    김은진 한국식품과학회지 44 (3) : 337 ~ 342 [2012]
  • 유용식용 균주에 의한 발효 누에분말의 이화학적 특성과 생리활성
    차재영 생명과학회지 21 (1) : 81 ~ 88 [2011]
  • 아로니아 추출물 및 아로니아 안토시아닌분획의 항산화 활성 효과
    임정대 한국식품조리과학회지 30 (5) : 573 ~ 578 [2014]
  • 발효 동충하초의 이화학적 특성
    안희영 생명과학회지 23 (8) : 1032 ~ 1040 [2013]
  • 동충화초 품종별 영양성분 비교
    오세욱 한국식품과학회지 35 (1) : 15 ~ 22 [2003]
  • 단삼 메탄올 추출물의 항혈전 및 항산화 효과
    양선아 한국식품과학회지 39 (1) : 83 ~ 87 [2007]
  • 곰팡이 발효 참당귀의 유효성분 분석 및 생리활성 작용
    차재영 생명과학회지 20 (9) : 1385 ~ 1393 [2010]
  • 고초균을 이용한 볶은 콩과 곡류 혼합 발효물의 물성 및 기능성 평가
    손세진 한국식품영양과학회지 40 (3) : 450 ~ 457 [2011]
  • Tyrosinase Inhibitory Activity of Plant Extracts (III):Fifty Korean Indigenous Plants
    SooJinKIM Biomolecules & Therapeutics 11 (4) : 245 ~ 248 [2003]
  • The fibrin plate method for estimating fibrinolytic activity
    Astrup T Arch. Biochem. Biophys 40 : 346 ~ 351 [1952]
  • The determination of flavonoid contents in mulberry and their scavenging effects on superoxide radicals
    Jia, Z. Food Chem 64 : 555 ~ 559 [1999]
  • Study of Macrophage Activation and Structural Characteristics of Purified Polysaccharide from the Fruiting Body of Cordyceps militaris
    이종석 Journal of Microbiology and Biotechnology 20 (7) : 1053 ~ 1060 [2010]
  • Structural characterization and in vitro antitumor activity of a novel polysaccharide isolated from the fruiting bodies of Pleurotus ostreatus
    Tong, H. Bioresour. Technol 100 : 1682 ~ 1686 [2009]
  • Screening of mushrooms having fibrinolytic activity
    Choi, N. S. Kor. J. Food Sci. Technol 31 : 553 ~ 557 [1999]
  • Polysaccharides in fungi. XXXII. Hypoglycemic activity and chemical properties of a polysaccharide from the cultural mycelium of Cordyceps sinensis
    Kiho, T. Biol. Pharm, Bull 16 : 1291 ~ 1293 [1993]
  • Phenolic constituents of Ptunus domestica. I. Quantitative analysis of phenolic constituents
    Swain T J. Sci, Food Agric 10 : 83 ~ 88 [1959]
  • Official methods of analysis, 12th eds
    A. O. A. C. Association of official analytical chemists [1975]
  • Mushroom tyrosinase inhibitory activity of esculetin isolated from seeds of Euphorbia lathyris L
    Masamoto Y Biosci. Biotechnol. Biochem 67 : 631 ~ 634 [2003]
  • Multiple range test for correlated and heteroscedastic means
    Duncan, D. B. Biometrics 13 : 164 ~ 176 [1957]
  • Multiple range and multiple F test
    Davis, B. J. Biometrics 1 : 1 ~ 42 [1964]
  • Hypoglycemic activity of polysaccharide, with antioxidation, isolated from cultured Cordyceps mycelia
    Li, S. P. Phytomedicine 13 : 428 ~ 433 [2006]
  • Dietary effect of Ganoderma lucidum : Mushroom on blood press and lipid levels in spontaneously hypertentive rats(SHR)
    Kabir, Y. J. Nutr. Sci. Vitaminol 34 : 433 ~ 438 [1998]
  • Cordyceps sinensis, a fungi used in the Chinese traditional medicine
    Illana, E. C. Rev. Iberoam. Micol 24 : 259 ~ 262 [2007]
  • Cordycepin 고함유 동충하초 수용성 추출물의 이화학적 특성과 혈전 용해활성
    안희영 생명과학회지 22 (2) : 226 ~ 231 [2012]
  • Cordycepin prevents hyperlipidemia in hamsters fed a high-fat diet via activation of AMP-activated protein kinase
    Guo, P. J. Pharmacol. Sci 113 : 395 ~ 403 [2010]
  • Content of potentially anticarcinogenic flavonoids of tea infusions, wines and fruit juice
    Hetog, M. G. L. J. Agr. Food Chem 41 : 1242 ~ 1246 [1993]
  • Bioactive sesquiterpenoids from the solid culture of the edible mushroom Flammulina velutipes growing on cooked rice
    Wang, Y. Food Chem 132 : 1346 ~ 1353 [2012]
  • Antitumor-activity heteroglycans from niohshimeji, Tricholoma giganteum
    Mizuno, T. Food Reviews International 59 : 563 ~ 567 [1995]
  • Antioxidant determination by the use of a stable free radical
    Blois, M. S. Nature 26 : 1199 ~ 1204 [1958]
  • Antibiotics from Basidiomycetes XLI, clavicoronic acid, A novel inhibitor of reverse transcriptase from Clavicorona pyxidate
    Erkel, G. J. Antibiot 45 : 29 ~ 37 [1992]