' 시판막장의 품질 특성 및 항산화성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidant activities
  • makjang
  • quality characteristics
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
429 0

0.0%

' 시판막장의 품질 특성 및 항산화성' 의 참고문헌

  • 작두콩 첨가 된장과 일반 된장의 생리활성 특성 비교
    이학태 한국식품위생안전성학회지 24 (1) : 94 ~ 101 [2009]
  • 일부 시판 즙장의 품질 특성 및 항산화 활성
    김하윤 한국지역사회생활과학회지 21 (4) : 571 ~ 579 [2010]
  • 색상이 개선된 재래식 된장 개발
    이시경 한국식품과학회지 34 (3) : 400 ~ 406 [2002]
  • 발아 보리가루 첨가 찹쌀 고추장의 저장 중 품질 특성
    박인덕 동아시아식생활학회지 24 (1) : 92 ~ 100 [2014]
  • 매실, 마늘 및 생강첨가된장을 투여한 쥐의 Sarcoma-180 종양세포에서 항암효과
    이경임 한국식품조리과학회지 21 (5) : 599 ~ 606 [2005]
  • 된장의 지용성·수용성추출물에 대한 갈색 특성 및 항산화 효과
    김현정 한국식품조리과학회지 18 (6) : 644 ~ 654 [2002]
  • 다시마, 미역 및 멸치분말이 첨가된 된장의 품질 특성
    김선재 한국식품영양과학회지 33 (5) : 875 ~ 879 [2004]
  • 국내 시판된장 및 재래된장의 품질 및 항산화 특성
    안준배 한국식품영양학회지 25 (1) : 142 ~ 148 [2012]
  • 고추씨 첨가 된장의 품질 특성
    구경형 한국식품영양과학회지 38 (11) : 1587 ~ 1594 [2009]
  • 고려시대 및 조선시대 장류
    안용근 한국식품영양학회지 25 (3) : 460 ~ 482 [2012]
  • 가시오가피, 당귀와 산수유 성분이 함유된 메주로 제조한 전통 된장의 이화학적 특성 및 관능적 특성
    이임진 한국식품조리과학회지 25 (1) : 90 ~ 97 [2009]
  • 『증보산림경제』의 장류(醬類) 조리 가공에 관한 연구
    김성미 동아시아식생활학회지 14 (3) : 175 ~ 186 [2004]
  • Some physiological activity of phenolic substances in plant foods
    Lee J Korea J Food Sci Technol 26 (3) : 317 ~ 323 [1994]
  • Quality characteristics of home-made doenjang, a traditional Korean soybean paste
    Park SK Korean J Soc Food Sci 16 (2) : 121 ~ 127 [2000]
  • Quality characteristics of Jeupjang and Makjang using different starch sources
    Yoo SM Korea Soybean Digest 20 (1) : 57 ~ 64 [2003]
  • Quality characteristics of Doenjang added with Yam(Dioscorea batatas)
    Jun HI J Agric Life Sci 43 (2) : 54 ~ 58 [2012]
  • Quality characteristics and aceptance for doen-jang prepared with rice
    Jung SW J Korean Soc Agric Chem Soc 37 (2) : 266 ~ 278 [1994]
  • Phenolic constituents of Ptunus domestioa. I. Quantitative analysis of phenolic constituents
    Swain T J Sci Food Agric 10 (1) : 83 ~ 88 [1959]
  • Official Methods of Analysis : 33 ~ 36
    AOAC [1995]
  • Hydroxyl radical scavenging effects of speicesand scavengers from brown mustard
    Chung SK Biosci Biotech Biochem 61 (2) : 118 ~ 123 [1997]
  • Functional components and antioxidative activities of soybean extracts
    Myung JG Korea Soybean Digest 25 (1) : 23 ~ 29 [2008]
  • Fermentation of Doenjang prepared with sea salts
    Kim SH Korea J Food Sci Technol 32 (6) : 1265 ~ 1370 [2000]
  • Changes in quality characeristocs of traditional kochujang prepared with apple andpersimmon during fermentation
    Jeong YJ J Korean Soc Food Sci Nutr 29 (4) : 575 ~ 581 [2000]
  • Antioxidative materials in domestic Meju and Doenjang 4. Separation of phenolic compounds and their antioxidative activity
    Kim MH J Korean Soc Food Nutr 23 (5) : 792 ~ 798 [1994]
  • Antioxidative 48characteristics of fermented soybean paste and its extracts on the lipid oxidation
    Cheigh HS J Korean Soc Food Sci Nutr 19 (2) : 163 ~ 167 [1990]
  • A comparative study on properties analysis of Korean and Japanese commercial soybean paste
    Jang BR The Hangyang University of Korea [2008]