지역별 옹기의 특성분석 및 발효와의 상관관계 분석

' 지역별 옹기의 특성분석 및 발효와의 상관관계 분석' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 요업 및 동계공업
  • gaspermeation
  • onggi
  • particle size distribution
  • pore
  • raw material
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
280 1

0.0%

' 지역별 옹기의 특성분석 및 발효와의 상관관계 분석' 의 참고문헌

  • 도자기와의 물성 비교를 통한 옹기의 기공 형성 원인 분석
    김수민 한국세라믹학회지 51 (1) : 11 ~ 18 [2014]
  • 김치 발효 시 용기의 종류가 세균 생장에 미치는 영향
    한국일 한국식품영양학회지 26 (2) : 249 ~ 257 [2013]
  • The Influence upon of Ongki into the Korean Traditional Pottery
    J. W. Kim History and Soc 36 : 121 ~ 166 [2006]
  • Sintering of Ceramics
    J. G. Lee Bando Publisher : 117 ~ 125 [1991]
  • Scientific Analysis of Onggi and its Porous Characteristics
    W. S. Cho Onggi Expo Ulsan Kor. Int. Aca. Pap : 141 ~ 145 [2009]
  • Microstructure, Crystalline Phases and Pore Morphology of Onggi
    Y. Pontikes Proceedings of the 12th Conf. Eur. Ceram. Soc [2011]
  • Increased Quality and Functionality of Kimchi When Fermented in Korean Earthenware
    J. K. Jeong Int. J. Food Sci. Technol 46 : 2015 ~ 2021 [2011]
  • Color Spectrum Comparison between Gangjin Celadons and Buan Celadons
    H. G. No J. Kor. Soc. Color Studies
  • Breathing Pottery, Onggi
    S. S. Hong Booksea : 168 ~ 169 [2010]
  • A Study on the Gilgurut
    C. H. Kim Seoul National Univ. of Sci. & Technol [2010]
  • A Study of Preservation of Manufacturing Techniqueon Korean Traditional Pottery ‘Onggi’
    H. Y. Kim Kongju National University [2008]