아로니아 분말을 첨가한 청포묵의 품질특성 및 항산화활성

' 아로니아 분말을 첨가한 청포묵의 품질특성 및 항산화활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • anthocyanin
  • antioxidant
  • aronia
  • cheongpomook
  • sensory evaluation
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
3,336 3

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' 아로니아 분말을 첨가한 청포묵의 품질특성 및 항산화활성' 의 참고문헌

  • 항산화활성을 나타내는 약용식물 소재 탐색
    김은영 한국식품과학회지 36 (2) : 333 ~ 338 [2004]
  • 천연식품의 색과 향기를 첨가한 기능성 칼라 묵의 제조
    장경미 한국식생활문화학회지 22 (3) : 365 ~ 372 [2007]
  • 연근가루를 첨가한 청포묵의 품질 특성 변화
    박진희 한국조리학회지 16 (1) : 180 ~ 190 [2010]
  • 양하분말을 이용한 녹두묵 제조 및 품질 평가
    김현순 한국식품영양학회지 25 (3) : 521 ~ 528 [2012]
  • 수침조건이 도토리 묵의 저장에 미치는 영향
    나환식 한국식품영양과학회지 31 (2) : 221 ~ 224 [2002]
  • 대두유와 슈크로오스 지방산 에스테르 첨가 녹두전분 겔의 상온 저장시의 관능적, 텍스쳐 특성
    최은정 Family and Environment Research 42 (2) : 213 ~ 227 [2004]
  • 녹차가루 첨가에 의한 청포묵의 관능적 품질 특성
    김애정 동아시아식생활학회지 12 (2) : 135 ~ 140 [2002]
  • 기능성 식품을 첨가한 청포묵의 관능적 품질특성
    임영희 한국식품조리과학회지 18 (6) : 567 ~ 572 [2002]
  • 고문헌(1400년대~1800년대) 및 근대문헌(1900년대~1960년대)에나타난 묵의 변천과 묵 쑤는 방법에 대한 고찰
    차진아 한국식생활문화학회지 23 (1) : 73 ~ 89 [2008]
  • Screening of selected flavonoids and phenolic acids in 19 berries
    Hakkinen S Food Res Int 32 (5) : 345 ~ 353 [1999]
  • Quality characteristics of mungbean starch gels added with Rubus coreanus miquel powder
    Chung HW Myunggi University [2010]
  • Qualitative and quantitative analysis of the anthocyanins in black chokeberries(Aronia melanocarpa Michx Ell. )by TLC, HPLC, and UV/VIS-spectrometry
    Strigl AW Zeitschrift fuer Lebensmittel-Untersuchung und-Forschung 201 (3) : 266 ~ 268 [1995]
  • Preparation of Mook with sea mustard and sea tangle. 1. The optimum conditions of sea mustard and sea tangle Mooks
    Jung YH J Korean Soc Food Nutr 23 (1) : 156 ~ 163 [1994]
  • Phytochemical profile of a blend of black chokeberry and lemon juice with cholinesterase inhibitory effect and antioxidant potential
    Gironés-Vilaplana A Food Chem 134 (4) : 2090 ~ 2096 [2012]
  • Physical and molecular characteristics of cowpea and acorn starches in composition with corn and potato starches
    Chung HJ Food Sci Biotechnol 7 (4) : 269 ~ 275 [1998]
  • Phenolic acids, flavonols, anthocyanins and antiradical activity of"Nero", "Viking", "Galicianka"and wild chokeberries
    Jakobek L Scientia Hort 147 (12) : 56 ~ 63 [2012]
  • Official methods of analysis
    AOAC Association of official analytical chemists : 1 ~ 26 [2000]
  • Molecular structure and lipid in starches for mook
    Chung KM Korean J Food Sci Technol 23 (5) : 633 ~ 641 [1991]
  • Chemopreventive potential of flavonoid extracts from plantation-bred and wild Aronia melanocarpa (black chokeberry) fruit
    Sueiro L J Food Sci 71 (8) : C480 ~ C488 [2006]
  • Characterization of anthocyanins and proanthocyanidins in some cultivars of rives, aronia and sambucus and their antioxidant capacity
    Wu X J Agric Food Chem 52 (26) : 7846 ~ 7856 [2004]
  • Characterization and measurement of anthocyanins by UV-visible spectroscopy. Handbook of food analytical chemistry
    Giusti MM John Wiley & Sons : 19 ~ 31 [2001]
  • Blood pressure lowering propeties of chokeberry(Aronia mitchurinii, var Viking)
    Hellström JK J Funct Foods 2 (2) : 163 ~ 169 [2010]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
    Re R Free Radic Biol Med 26 (9) : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Antioxidant activity and total phenolics of edible mushroom extracts
    Cheung LM Food Chem 81 (2) : 249 ~ 255 [2003]
  • Anthocyanins as natural food colors-selected aspects
    Bridle P Food Chem 58 (1) : 103 ~ 109 [1997]
  • Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of Folin-Ciocalteu reagent
    Singleton VL Method Enzymol 299 : 152 ~ 178 [1999]
  • Analysis of propolis: some parameters and procedures for chemical quality control
    Woisky R J Apic Res 37 (2) : 99 ~ 105 [1998]
  • A study on the quality characteristics of cowpea starch mook with sunggumcho
    Choi SR. Sejong University [2008]
  • 1700년대∼1960년대 문헌에 나타난 탕평채의 문헌고찰
    이경애 한국식품조리과학회지 28 (3) : 327 ~ 335 [2012]