연근, 김, 깻잎 부각의 산화방지 활성, 폴리페놀 화합물과 토코페롤 함량

' 연근, 김, 깻잎 부각의 산화방지 활성, 폴리페놀 화합물과 토코페롤 함량' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidative activity
  • bugak
  • dried laver
  • lotusroot
  • perilla leaf
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
99 0

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' 연근, 김, 깻잎 부각의 산화방지 활성, 폴리페놀 화합물과 토코페롤 함량' 의 참고문헌

  • 전통조리법으로 제조한 연근, 김, 깻잎 부각의 지방질과 색소 특성
    정이진 한국식품조리과학회지 29 (6) : 805 ~ 814 [2013]
  • 자생식물과 생약자원 추출물의 폴리페놀, 플라보노이드 함량 및 항산화 활성 탐색
    김은진 한국식품과학회지 44 (3) : 337 ~ 342 [2012]
  • 유산균을 이용한 발효약초부각의 영양성분, 조직감 및 항산화
    고영란 한국식품저장유통학회지 16 (3) : 405 ~ 411 [2009]
  • 연근의 열수 추출물이 흰쥐의 국소 뇌혈류량과 혈압에 미치는 영향
    박성혜 동아시아식생활학회지 15 (1) : 49 ~ 56 [2005]
  • 연근 추출물의 항산화 효과
    이명렬 생명과학회지 17 (9) : 1237 ~ 1243 [2007]
  • 뽕잎을 이용한 부각의 관능적 및 이화학적 특성
    이종미 한국식생활문화학회지 17 (2) : 103 ~ 110 [2002]
  • 백년초 및 녹차 가루 첨가 연근 부각의 지질저하 기능성
    김미정 한국식품영양과학회지 43 (3) : 333 ~ 340 [2014]
  • 랫드에서의 t-BHP 유발 산화스트레스에 대한 기능성 들깻잎 열수 추출물의 간 보호 효과
    양성용 한국식품위생안전성학회지 28 (2) : 146 ~ 151 [2013]
  • 들깻잎과 참깻잎 추출물의 항산화 활성 및 대장암세포 증식 억제 활성 비교분석
    곽영은 한국식품조리과학회지 29 (3) : 241 ~ 248 [2013]
  • 돌김의 조성 특성 및 산화방지 활성
    오수정 한국식품과학회지 45 (4) : 403 ~ 408 [2013]
  • 다시마 분말을 첨가한 김부각의 품질 특성
    최현미 한국식품영양학회지 24 (3) : 434 ~ 441 [2011]
  • 구기자 추출물의 이화학적 특성
    손희경 한국식품조리과학회지 24 (6) : 905 ~ 911 [2008]
  • The effects of solvents on the phenolic contents and antioxidant activity of Stypocaulon scoparium algae extracts
    López A Food Chem 125 (3) : 1104 ~ 1109 [2011]
  • Studies on products of browning reaction:antioxidative activities of products of browning reaction prepared from glucosamine
    Oyaizu M Jpn J Nutr 44 : 307 ~ 315 [1986]
  • Quality characteristics of sesame seeds and by-products
    Elleuch M Food Chem 103 (2) : 641 ~ 650 [2007]
  • Polyphenol contents and antioxidant activity of Maydis stigma extracts
    Maksimović Z Biores Technol 96 (8) : 873 ~ 877 [2005]
  • Nutritional evaluation of some subtropical red and green seaweeds Part II. In vitro protein digestibility and amino acid profiles of protein concentrates
    Wong KH Food Chem 72 (1) : 11 ~ 17 [2001]
  • Lotus-a potential nutraceutical source
    Sridhar KR J Agric Technol 3 (1) : 143 ~ 155 [2007]
  • Influence of heating on the polyphenolic content and antioxidant activity of grape seed flour
    Ross CF J Food Sci 76 (6) : C884 ~ C890 [2011]
  • In vitro에서 조릿대, 연근과 연잎이 인슐린 작용 및 분비에 미치는 영향
    고병섭 한국식품과학회지 38 (1) : 114 ~ 120 [2006]
  • Effects of seed roasting on tocopherols, carotenoids, and oxidation in mustard seed oil during heating
    Vaidya B J Am Oil Chem Soc 88 (1) : 83 ~ 90 [2011]
  • Effect of dried leaf powders and ethanol extracts of Perilla frutescens, Artemisia princeps Var. orientalis and Aster scaber on lipid metabolism and antioxidative capacity in rats
    Kim JH Korean J Nutr 32 (5) : 540 ~ 551 [1999]
  • Chemical characteristics and oxidative stability of sesame seed, sesame paste, and olive oils
    Borchani C J Sci Tech 12 : 585 ~ 596 [2010]
  • Bioactive compounds and antioxidant activity of fresh and processed white cauliflower
    Ahmed FA BioMed Research International : 367819 ~ [2013]
  • Beneficial Effect of Nodus Nelumbinis Rhizomatis Extract on Cisplatin-Induced Kidney Toxicity n Rats
    조수인 대한본초학회지 18 (4) : 16 ~ 134 [2003]
  • Antioxidant activity and profiles of common vegetables in Singapore
    Isabelle M Food Chem 120 (4) : 993 ~ 1003 [2010]
  • Antimutagenic compounds identified from perilla leaf
    Lee KI J Korean Soc Food Nutr 21 (3) : 302 ~ 307 [1992]
  • A study on the preparation of boogags by traditional methods and improvement of preservation
    Park JI J Korean Soc Food Nutr 23 (6) : 986 ~ 993 [1994]
  • A study on the oxidative stability and quality characteristics of kimbugak made of aqueous green tea
    Park BH J Korean Soc Food Sci Nutr 30 (3) : 557 ~ 564 [2001]
  • A fluorometric assay to determine antioxidant activity of both hydrophilic and lipophilic components in plant foods
    Li L J Nutr Biochem 20 (3) : 219 ~ 226 [2009]