건조 온도에 따른 도라지의 사포닌과 당 함량 변화

논문상세정보
' 건조 온도에 따른 도라지의 사포닌과 당 함량 변화' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 음료기술
  • drying temperature
  • freesugar
  • platycodon grandiflorum
  • saponin
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
303 0

0.0%

' 건조 온도에 따른 도라지의 사포닌과 당 함량 변화' 의 참고문헌

  • 흑도라지의 이화학적 품질특성
    이수진 한국식품과학회지 45 (4) : 422 ~ 427 [2013]
  • 팽화 처리가 도라지 사포닌 성분에 미치는 영향
    박석준 산업식품공학 16 (2) : 164 ~ 171 [2012]
  • 재배더덕의 포장.저장 조건에 따른 이화학적 특성 변화
    최무영 한국자원식물학회지 19 (1) : 59 ~ 8 [2006]
  • 원적외선 건조온도에 따른 백삼의 주근과 세근의 이화학적 특성
    이가순 한국약용작물학회지 16 (4) : 211 ~ 217 [2008]
  • 사출구 온도와 구조에 따른 압출성형 백삼의 추출 특성
    류기형 한국식품영양과학회지 34 (4) : 544 ~ 548 [2005]
  • 도라지 분말을 첨가한 식혜의 품질 특성
    정승일 한국식품영양과학회지 42 (5) : 759 ~ 765 [2013]
  • 능이버섯의 건조과정 중 물성의 변화
    우관식 한국식품영양과학회지 33 (7) : 1230 ~ 1236 [2004]
  • 건조방법에 따른 고춧가루의 품질특성
    임용래 한국식품영양과학회지 41 (9) : 1315 ~ 1319 [2012]
  • The structures of platycodin A and C, monoacetylated saponins of the roots of Platycodon grandiflorum A. DC
    Konishi T Chem. Pharm. Bull 26 : 668 ~ 670 [1978]
  • The effect of drying tem-perature and time on ginseng tea quality
    Park KD Food Sci. Technol 13 : 202 ~ 208 [1981]
  • Saponins of the root of Platycodon grandiflorum : Isolation and the structure of platycodin D
    Tada T Chem. Pharm. Bull 23 : 2965 ~ 2972 [1975]
  • Platycodin D inhibits adipogenesis of 3T3-L1 cells by modulating kruppel-like factor 2 and peroxisome proliferator-activated receptor gamma
    Lee HY Phytother. Res 24 : S161 ~ S167 [2010]
  • Optimization for roast flavor forma-tion of Platycodon grandiflorum tea
    Lee GD Korean Soc. Food Sci. Nutr 42 : 752 ~ 757 [2000]
  • Medical action of perennial platycody radix
    Sung NJ Proceeding Inst. Agr. Res. Utill. Symposium for 50th Anniversary GSNU. Institute of Agricultural Resource Utili-zation : 35 ~ 47 [1998]
  • Isolation of a new saponin and cytotoxic effect of saponins from the root of Platycodon grandiflorum on human tumor cell lines
    Kim YS Planta Med 71 : 566 ~ 568 [2005]
  • Inhibition of prostaglandin E2 production by platycodin D isolated from the root of Platycodon grandiflorum
    Kim YP Planta Med 67 : 362 ~ 364 [2001]
  • Inhibition of inducible nitric oxide synthase and cyclooxygenase II by Platycodon grandiflorum saponins via suppression of nuclear factor-kB activation in RAW 264. 7 cells
    Ahn KS Life Sci 76 [2005]
  • High-performance liquid chromatographic analysis of saponin compounds in Bupleurum falcatum
    Park IS Chromatogr. Sci 38 : 229 ~ 233 [2000]
  • Free sugar distribu-tion in ginseng plant and change of it’s content in the root with dehydration
    Kim HJ Ginseng Res 7 : 56 ~ 62 [1983]
  • Convective hot air drying and quality characteristics of bori : A traditional Indian nugget prepared black gran pulse batter
    Swami SB Food Eng 79 : 225 ~ 233 [2007]
  • Cho-lesterol-lowering effect of platycodin
    Zhao HL Pharmacol 537 : 166 ~ 173 [2006]
  • Change in chemical components and physical properties with freeze drying and hot air-drying of Dioscorea batatas
    Kwon JH Korean Soc. Food Sci. Nutr 27 : 908 ~ 913 [1998]
  • Aqueous extract isolated from Platycodon grandiflorum elicits the release of nitric oxide and tumor necrosis factor alpha from murine macrophages
    Choi CY Immunopharmacol 1 : 1141 ~ 1151 [2001]
  • A medicinal phytology (The details)
    Lim KH Dongmyoungsa : 281 ~ [1971]