전자코와 푸리에 변환 근적외선 분광기를 사용한 사골 추출물의 향기 성분 변화 분석

논문상세정보
' 전자코와 푸리에 변환 근적외선 분광기를 사용한 사골 추출물의 향기 성분 변화 분석' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 음료기술
  • aroma compound
  • bovineboneextract
  • electronic nose
  • fouriertransform-nearinfraredspectrometer
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
200 0

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' 전자코와 푸리에 변환 근적외선 분광기를 사용한 사골 추출물의 향기 성분 변화 분석' 의 참고문헌

  • 조사료 가치 평가를 위한 근적외선 분광법(NIRS)의 활용
    박형수 한국초지조사료학회지 24 (1) : 81 ~ 90 [2004]
  • 제조 조건과 저장기간에 의한 유채유의 휘발성 화합물의 변화
    임채란 한국식품과학회지 43 (3) : 291 ~ 302 [2011]
  • 돈육의 신선도 평가를 위한 전자코 시스템 개발
    이훈수 바이오시스템공학 34 (6) : 462 ~ 469 [2009]
  • 근적외선분광분석기를 이용한 미강의 Tocopherol과 Tocotrienol 함량 분석
    김용호 한국작물학회지 49 (3) : 211 ~ 215 [2004]
  • Use of an electronic nose to study the contribu-tion of volatiles to orange juice flavor
    Farnworth E.R Food Quality 25 : 569 ~ 576 [2002]
  • Sensory technology for flavor analysis
    Hodgins D Cereal Foods World 40 : 186 ~ 191 [1995]
  • Production method of bovine bone extract
    Kang HH Korea patent. 10-1130976 [2011]
  • Monitoring the aroma production during wine-`must fermentation with an elec-tronic nose
    Pinheiro C Biotechol. Bioeng 77 : 632 ~ 640 [2002]
  • Mineralstotalnitrogen and free amino acid contents inshank bone stock according to boiling time
    Park DY Korean Soc. Food Nutr 15 : 243 ~ 248 [1986]
  • Milk vetch root beef leg bone soup and production method
    Kim KS Korea patent. 10-2007-0109093 [2006]
  • Flavor analysis of food by electronic nose
    Kim SL Food Sci. Ind 30 : 126 ~ 133 [1997]
  • Electronic noses: Prospects for applications in Australian industry
    Barnett, D. A. Bell, G. A. Levy DC Second Inter-national Conference on Knowledge-based Intelligent Electronic Systems : 21 ~ 23 [1998]
  • Effect of portion and times of extraction of shank bone from hanwoo bull on physicochemical and sensory characteristics of komtang
    Kim JH Food Sci. An 19 : 253 ~ 259 [1999]
  • Effect of acetic-acid and pressure cooker treatment on extracting some nutrients in beef- and pork-leg bone stocks
    Park YJ Seoul National University [1984]
  • Development of natural meat-like flavor based on maillard reaction products
    Moon JH Food Sci. An 31 : 129 ~ 138 [2011]
  • Assessment of the per-formance of a fed-batch cultivation from the preculture quality using an electronic nose
    Cimander C Biotechnol. Progr 18 : 380 ~ 386 [2002]
  • Application of principal-component analysis on near-infra-red spectroscopic data of vegetable oils for their classification
    Sato T Am. Oil Chem. Soc 71 : 293 ~ 298 [1994]
  • Application of electronic nose in discrimination of the habitat for special agricultural products
    Noh BS Food Sci. Technol 30 : 1051 ~ 1057 [1998]
  • A study on the changes of taste components in brisket and shank gom-kuk by cooking conditions
    Cho EJ Soc. Food Sci 15 : 490 ~ 499 [1999]