논문상세정보
' 입국으로 제조한 증류주의 숙성에 따른 품질 특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 음료기술
  • distilledliquor
  • ipguk(koji)
  • jar
  • stainlesssteelvessel
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
175 2

0.0%

' 입국으로 제조한 증류주의 숙성에 따른 품질 특성' 의 참고문헌

  • 첨가원료 종류에 따른 전통발효주의 이화학 및 관능특성
    김혜련 한국식품과학회지 40 (5) : 551 ~ 557 [2008]
  • 찹쌀의 종류와 전처리를 달리한 약주의 특성 및 휘발성 향기 성분
    권영희 한국미생물·생명공학회지 38 (1) : 46 ~ 52 [2010]
  • 증류 및 여과 방법을 달리한 증류식소주의 품질 특성
    이윤희 한국식품영양과학회지 42 (12) : 2012 ~ 2018 [2013]
  • 입국과 누룩으로 제조한 술의 감압과 상압증류 특성
    이대형 한국식품과학회지 46 (1) : 25 ~ 32 [2014]
  • 쌀과 전분을 이용한 증류식 소주의 급수 변화에 따른 수율 및 향미 연구
    배상면 동아시아식생활학회지 13 (5) : 439 ~ 446 [2003]
  • 배 첨가가 막걸리의 품질과 생리 기능성에 미치는 영향
    이대형 한국식품영양학회지 22 (4) : 606 ~ 611 [2009]
  • 도정도에 따른 찹쌀발효주의 이화학적 특성 및 휘발성 향기성분
    김혜련 한국식품과학회지 42 (1) : 75 ~ 81 [2010]
  • 국내 주요 쌀 품종별 영양성분 및 주요 항영양인자 분석
    권오윤 한국식품조리과학회지 22 (6) : 949 ~ 956 [2006]
  • 국 또는 개량 누룩으로 제조한 술덧을 감압 또는 상압으로 증류한 소주의 휘발성 성분
    이해창 한국식품영양과학회지 39 (6) : 880 ~ 886 [2010]
  • 고구마 품종과 국의 종류를 달리하여 제조한 고구마 소주의 특성 및 향기성분
    박정섭 한국식품과학회지 42 (4) : 468 ~ 474 [2010]
  • Woorisool Treasure House
    FACT Foundation of agri. Tech. Commercialization & Transfer : 230 ~ 256 [2011]
  • Volatile components and fusel oils of sojues and mashes brewed by Korean traditional method
    In HY Food Sci. Technol 27 : 235 ~ 240 [1995]
  • Textbook of alcoholic beverage-making
    Technical Service Institute. National Tax Service Administration Technical Service Insti-tute, National Tax Service Administration : 1 ~ 59 [1997]
  • Quality characteristics of distilled spirits during aging period using pear
    Kim YG Seoul Venture University [2013]
  • Optimization of alcohol fermentation and aging condi-tions for a development of a distilled alcoholic beverage using barley grains
    Park CM Kyungpook National University [2007]
  • Identification of Character-impact Aroma Compounds and Comparisons of Sensory Attributes of Traditional Korean Medicinal Rice WinesBrewed with Functional Herbal Powders or Extracts
    Gyu-Hee Lee Preventive Nutrition and Food Science 7 (4) : 405 ~ 410 [2002]
  • Handbook of liquor quality manage-ment technology in the factory
    technical Service institute Samsin press : 11 ~ 343 [2008]
  • Gas chromato-graphic and mass spectrometric determination of alcohol homo-logues in the Korean folk sojues (distilled liquor)
    Lee DS Korean Chem. Soc 38 : 640 ~ 652 [1994]
  • Flavor characteristics of Korean tra-ditional distilled liquors produced by co-culture Saccharomyces and Hansenula
    Hong Y Appl. Microbiol. Biotechnol 27 : 236 ~ 245 [1999]
  • Fermentation Technology
    Kim CJ Sunjinmunwhasa Pub : 79 ~ 103 [1990]
  • Distilled Soju Production Technology
    Bae SM Wogok Pub : 166 ~ 306 [2001]
  • Changes in microorganisms and main components during Takju brewing by a modified Nuruk
    So MH Food Nutr 12 : 226 ~ 232 [1999]
  • Change in composi-tions of liquor fractions distilled from Samil-ju with various dis-tillations conditions
    Min YK Food Sci. Technol 24 : 440 ~ 446 [1992]