저장 기간이 짧은 건조 구기자와 오래된 건조 구기자의 휘발성 성분

논문상세정보
' 저장 기간이 짧은 건조 구기자와 오래된 건조 구기자의 휘발성 성분' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 생물과학
  • gugija(lyciichinesemiller)
  • isovalericacid
  • off-flavor
  • rancid-cheeseodor
  • threshold
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
850 0

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' 저장 기간이 짧은 건조 구기자와 오래된 건조 구기자의 휘발성 성분' 의 참고문헌

  • 한방차 재료로서의 두충수피 저장 중 생성되는 Off-flavor 연구
    최성희 한국차학회지 18 (4) : 69 ~ 73 [2012]
  • 씨를 이용한 허브차인 펜넬차와 캐러웨이차의 휘발성 향기성분
    최성희 한국차학회지 19 (4) : 100 ~ 103 [2013]
  • 사염화탄소로 유발된 간손상에 대한 구기자 추출물의 예방효과
    황석연 Laboratory Animal Research 20 (2) : 187 ~ 193 [2004]
  • 구기자 추출물과 생과즙의 간독성 보호효과
    강경일 한국식품과학회지 38 (1) : 99 ~ 103 [2006]
  • 건조된 감귤류(밀감 및 유자)를 혼합한 녹차의 휘발성 향기성분
    전주연 생명과학회지 21 (5) : 739 ~ 745 [2011]
  • Volatile aroma compounds of Korean semi-fermented teas
    Choi, S. H Korean J Food Sci Technol 33 : 529 ~ 533 [2001]
  • Studies on chemical analysis and free radical Scavenging activity of bulro Kugi-ju
    Kim, E. J Catholic University [2005]
  • Physico-chemical properties of boxthorn(Lycii fructus)hot water extracts by roasting conditions
    Lee, B. Y. Korean J Food Sci Technol 27 : 768 ~ 772 [1995]
  • Off-flavor components in safflower
    Choi, S. H Proceedings of the symposim of the Korea tea society [2014]
  • Measurement of odor thresholds by triangle odor bag method. the environment, government Report : 121 ~ 126
    Nagta, Y [2003]
  • Maillard 반응물인 피라진 화합물이 차류의 향기에 미치는 영향
    최성희 한국차학회지 16 (1) : 1 ~ 7 [2010]
  • Kouryonokagaku
    Akahoshi, G Dainihontosyo : 100 ~ 107 [1983]
  • Identification of functional activity and flavor improvement of Lycii fructus (kukiga) : 40 ~ 114
    [2001]
  • Hepatic oxygen free radical and alcohol metabolizing enzyme activities in rats fed diet supplemented with Lycium chinese ethanol extract
    Yoon, C. G. J Korean Soc Food Sci Nutr 30 : 668 ~ 672 [2001]
  • Hanbangsikpumjeryohak
    Lee, Y. E. Kyomoonsa : 132 ~ 133 [2003]
  • Difference in the volatile composition and aroma-active compounds of Omija fruits according to their cultivated areas
    Lee, H. J Ewha University [1910]
  • Composition of free sugars, free amino acids, non-volatile organic acids and tannins in the extracts of L. chinensis M., A. acutiloba K., S. chinensis B. and A. sessiliflorum S
    Oh, S. L. Korean J Food Sci Technol 22 : 76 ~ 81 [1990]
  • Changes of chemical constituents in extract of lycii fructus by various heat treatment
    Lee, S. D. J Korean Soc Appl Bio Chem 39 : 268 ~ 273 [1996]
  • Changes in flavor of chungkookjang during fermentation
    Choi, S. H Korean J Food Sci Technol 21 : 299 ~ 234 [1989]
  • Cha end health
    Do, Y. S Erunachim : 205 ~ 208 [2010]