건강기능식품 기능성 원료로서 고흥 유자 추출물의 지표성분 Naringin 분석법

논문상세정보
' 건강기능식품 기능성 원료로서 고흥 유자 추출물의 지표성분 Naringin 분석법' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • functional food
  • markercompound
  • naringin
  • validation
  • yuzu
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' 건강기능식품 기능성 원료로서 고흥 유자 추출물의 지표성분 Naringin 분석법' 의 참고문헌

  • 유자즙을 첨가하여 제조한 막걸리의 발효기간 중 이화학적 특성 및 제조된 막걸리의 관능적 특성
    양희선 한국식품과학회지 43 (4) : 438 ~ 445 [2011]
  • 유자 첨가 사료로 사육된 넙치의 영양성분
    김흥윤 한국수산과학회지 42 (3) : 215 ~ 223 [2009]
  • 유자 요구르트의 항산화능과 품질특성
    한영실 한국식품영양학회지 21 (2) : 135 ~ 142 [2008]
  • 유자 분말을 첨가한 초콜릿의 제조 및 항산화 특성
    유경미 한국식품조리과학회지 24 (2) : 222 ~ 227 [2008]
  • 나린진 (Naringin)의 CCl4에 의한 급성 간독성 보호효과
    채수철 환경독성보건학회지 23 (4) : 325 ~ 335 [2008]
  • Study of the extraction procedure by experimental design and validation of a LC method for determination of flavonoids in Citrus bergamia juice
    Calabro ML J Pharm Biomed Anal 35 : 349 ~ 363 [2004]
  • Phenol antioxidant quantity and quality in food : fruits
    Vinson JA J Agric Food Chem 49 : 5315 ~ 5321 [2001]
  • Naturally occurring food toxicants : Phenolic substances of plant origin common in foods
    Singleton VL Adv Fd Res 27 : 149 ~ 242 [1981]
  • Naringin and naringenin determination and control in grapefruit juice by a validated HPLC method
    Ribeiro IA Food Control 19 : 432 ~ 438 [2008]
  • Naringin alters the cholesterol biosynthesis and antioxidant enzyme activities in LDL receptor-knockout mice under cholesterol fed condition
    Kim HJ Life Sci 74 : 1621 ~ 1634 [2004]
  • Musmade PB, Udupa N. 2014. Development and validation of liquid chromatographic method for estimation of naringin in nanoformulation
    Musmade KP J Pharm [2014]
  • Modulation by flavonoids of PAF and related phospholipids in endothelial cells during oxidative stress
    Balestrieri ML J Lipid Res 44 : 380 ~ 387 [2003]
  • Effect of citrus flavonoids on lipid metabolism and glucose-regulating enzyme mRNA levels in type-2 diabetic mice
    Jung UJ Int J Biochem Cell Biol 38 : 1134 ~ 1145 [2006]
  • Dietary antioxidant flavonoids and risk of coronary heart disease: the Zutphen Elderly Study
    Hertog MG Lancet 342 : 1007 ~ 1011 [1993]
  • Antimicrobial activity of grapefruit seed and pulp ethanolic extract
    Cvetnic Z Acta Pharm 54 : 243 ~ 250 [2004]
  • Anti-platelet effects of yuzu extract and its component
    Yu HY Food Chem Toxicol 49 : 3018 ~ 3024 [2011]
  • 2년 동안 지실의 채취시기 및 지역에 따른 Poncirin과 Naringin의 함량
    신현규 생약학회지 42 (2) : 138 ~ 143 [2011]