복숭아 막편의 품질 특성 및 항산화성

논문상세정보
' 복숭아 막편의 품질 특성 및 항산화성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • antioxidant activities
  • backsulgi
  • makphyun
  • peach
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,668 0

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' 복숭아 막편의 품질 특성 및 항산화성' 의 참고문헌

  • 주재료에 따른 조선시대 떡류의 문헌적 고찰
    오순덕 한국식생활문화학회지 25 (1) : 25 ~ 35 [2010]
  • 자색고구마를 첨가한 설기떡의 품질 특성
    박영미 한국조리학회지 18 (1) : 54 ~ 64 [2012]
  • 자색 고구마 분말 첨가량을 달리한 설기떡의 품질 특성
    안기정 한국조리학회지 16 (1) : 127 ~ 136 [2010]
  • 인삼정과 제조과정에 따른 품질학적 특성
    이가순 한국식품영양과학회지 38 (5) : 587 ~ 593 [2009]
  • 오디박 첨가 모닝빵의 품질특성 및 항산화성
    김현정 한국식품조리과학회지 29 (6) : 769 ~ 776 [2013]
  • 알로에 원액 첨가 설기떡의 저장기간에 따른 품질 특성
    최은희 한국식생활문화학회지 22 (3) : 330 ~ 335 [2007]
  • 시중 유통 막걸리의 유기산 조성과 생리활성
    이상진 한국식품과학회지 43 (2) : 206 ~ 212 [2011]
  • 살구를 첨가한 설기떡의 품질 특성
    최우승 동아시아식생활학회지 19 (4) : 603 ~ 609 [2009]
  • 살구농축액을 첨가한 설기떡의 품질특성
    최우승 한국식품조리과학회지 28 (6) : 695 ~ 702 [2012]
  • 매실농축액을 첨가한 설기떡의 품질특성
    임점희 한국식품조리과학회지 26 (6) : 761 ~ 771 [2010]
  • 마가루 첨가량에 따른 설기떡의 품질 특성
    조경옥 한국식생활문화학회지 25 (6) : 801 ~ 809 [2010]
  • 대추고 첨가량을 달리한 대추편의 품질특성
    홍진숙 한국식품조리과학회지 18 (6) : 677 ~ 683 [2002]
  • 당절임 유자를 첨가한 설기떡의 품질특성
    홍진숙 한국식품조리과학회지 21 (6) : 851 ~ 858 [2005]
  • 국내산 복숭아 유과의 품종별 항산화 활성 및 미백활성 평가
    김경희 한국식품영양과학회지 41 (2) : 156 ~ 160 [2012]
  • 구연산을 첨가한 오디 설기떡의 품질 특성
    홍정희 한국식품조리과학회지 19 (6) : 777 ~ 782 [2003]
  • Volatile flavor components in varieties peach(Prunus persica L. )cultivated in Korea
    Park ER Korean J Postharvest Sci Technol 6 : 206 ~ 215 [1999]
  • The technology of food processing and preservation
    Jang HG Life Science : 11 ~ 20 [2010]
  • The sensual mechanical characteristics of Doharngbyoung in according to concentrations of glutinous rice
    Park GS Korean J Soc Food Sci 16 : 670 ~ 767 [2000]
  • The encyclopedia of healing foods
    Michael M Artia Books : 301 ~ 302 [2005]
  • The effects of added sweet potato flour on the preservation of steamed rice cake (backsulki)
    Lee JH. Dankook University [2007]
  • Studies on the chemical composition of some fruit vegetables and fruits in Korea
    Lee HB Korean J Food Sci Technol 4 : 36 ~ 43 [1972]
  • Quality characteristics of sulgidduk with riped and mellowed persimmon paste
    Kim HA. Sejong University [2006]
  • Quality characteristics of apricot sulgiddukwith different addition amounts of apricot juice
    Shin YJ Korean J Food Cookery Sci 22 : 882 ~ 889 [2006]
  • Quality characteristics of Sulgidduk and Julpyun with beet (Beta vulgaris L.) leaf and root
    Ko SH Sejong University [2012]
  • Quality characteristics and antimicrobial activity of omija Sulgidduk
    Seok JE. Ewha Womans University [2010]
  • Phenolic and carotenoid composition of canned peaches(Prunus persica)and apricots(Prunus armeniaca)as affected by variety and peeling
    Campbell OE Food Res Int 54 : 448 ~ 455 [2013]
  • Official Methods of Analysis. 17th ed
    AOAC Association of Official Analytical Chemists : 56 ~ [2000]
  • Mechanical characteristics and preferences of Gamguksulgi-dduk by different addition of Chrysanthemum indicum L
    Park GS J East Asian Soc Dietary Life 8 : 289 ~ 296 [1988]
  • Korean life history
    Kang IH. Samyoungsa : 82 ~ [1978]
  • Korean dduck and gwazul
    Kang IH. Daehan textbook Co. Ltd. : 46 ~ 112 [1997]
  • Isolation and identification of antioxidants from Takju (Makgeolli) and their antioxidative activity
    Wang SJ Chonnam National University [2011]
  • Food treasures for moderns
    Kim MR Kyomunsa : 132 ~ 133 [2005]
  • Development of effective compositions comprising the extract of Prunus persica for detoxication of tobacco-derived substances
    Kim HJ presented at 2008 Fall Meeting of Korean Medicinal Crop Science [2008]
  • Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdic phosphotungstic acid reagents
    Singleton VL Am J Enol Vitic 16 : 144 ~ 158 [1965]
  • A literature review on the ingredients of steamed tteok
    Lim HS Jangan Nonchong 27 : 113 ~ 139 [2007]