상황버섯 및 카레를 첨가한 잡곡밥 추출물의 LLC-PK1 세포에서의 산화적 스트레스 보호 효과

논문상세정보
' 상황버섯 및 카레를 첨가한 잡곡밥 추출물의 LLC-PK1 세포에서의 산화적 스트레스 보호 효과' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • antioxidant enzymes
  • llc-pk1cell
  • mixedgrainrice
  • oxidative damage
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 상황버섯 및 카레를 첨가한 잡곡밥 추출물의 LLC-PK1 세포에서의 산화적 스트레스 보호 효과' 의 참고문헌

  • 호화과정이 백미, 현미, 발아현미의 항산화 및 항유전 독성 활성에 미치는 영향
    김소윤 한국식품영양과학회지 42 (9) : 1370 ~ 1377 [2013]
  • 한국산 현미 및 율무 추출물에 의한 돌연변이 및 인체 암세포주 증식 억제 효과
    임선영 생명과학회지 18 (10) : 1415 ~ 1419 [2008]
  • 한국산 메밀, 수수, 기장, 율무의 항산화효과 및 돌연변이억제효과
    곽충실 한국식품영양과학회지 33 (6) : 921 ~ 929 [2004]
  • 차전초 추출물을 투여한 랫드에서의 Fe-NTA 유발 산화스트레스에 대한 신장보호 효과
    홍충의 한국식품위생안전성학회지 26 (2) : 107 ~ 113 [2011]
  • 식용 및 약용버섯의 항산화 및 In vitro 항암 효과
    치용카이 한국식품영양과학회지 42 (5) : 655 ~ 662 [2013]
  • 서울·경기와 강원지역의 잡곡밥의 섭취실태 및 만족도에 대한 조사
    김윤선 한국식생활문화학회지 21 (6) : 661 ~ 669 [2006]
  • 상황버섯 추출물의 항산화 및 성분분석
    박수남 대한화장품학회지 37 (4) : 309 ~ 318 [2011]
  • 발아에 따른 조, 기장, 수수의 화학적 성분 변화
    고지연 한국식품영양과학회지 40 (8) : 1128 ~ 1135 [2011]
  • 곡류와 두류를 혼합한 잡곡밥의 기호도 및 인식 조사
    장혜림 한국식품영양과학회지 41 (6) : 853 ~ 860 [2012]
  • 계혈등, 반지련, 보골지, 봉출, 오미자, 현호색 헥산 분획층의 항산화활성
    최은정 한국식품과학회지 44 (4) : 493 ~ 497 [2012]
  • Why do antioxidants fail to provide clinical benefit?
    Warnholtz A Curr Control Trials Cardiovasc Med 1 : 38 ~ 40 [2000]
  • Studies on the cancer preventive diets using mainly the cereals
    Kweon YM. Pusan National University [1998]
  • Protective effects of β-glucan against oxidative injury induced by 2. 45-GHz electromagnetic radiation in the skin tissue of rats
    Ceyhan AM Arch Dermatol Res 304 : 521 ~ 527 [2012]
  • Protective Effects of Chungkookjang Extract on High Glucose Induced Oxidative Stress in LLC-PK1 Cells
    Nari Yi Preventive Nutrition and Food Science 13 (2) : 84 ~ 89 [2008]
  • Protective Effect of Sasa borealis Leaf Extract on AAPH-Induced Oxidative Stress in LLC-PK1 Cells
    Ji-Young Hwang Preventive Nutrition and Food Science 16 (1) : 12 ~ 17 [2011]
  • Lipid peroxidation measured as thiobarbituric acid-reactive substance in tissue slices : characterization and comparison with homogenates and microsomes
    Fraga CG Free Radic Biol Med 4 : 155 ~ 161 [1988]
  • Involvement of the superoxide anion radical in the autoxidation of pyrogallol and a convenient assay for superoxide dismutase
    Marklund G Marklund S Eur J Biochem 47 : 469 ~ 474 [1974]
  • Involvement of cytochrome c release and caspase-3 activation in the oxidative stress-induced apoptosis in human tendon fibroblasts
    Yuan J Biochim Biophys Acta 1641 : 35 ~ 41 [2003]
  • Influence of p-coumaric acid on doxorubicin-induced oxidative stress in rat's heart
    Abdel-Wahab MH Pharmacol Res 48 : 461 ~ 465 [2003]
  • HaCaT 피부각질세포에서 들깻잎 추출물의 산화적 스트레스에 대한 항산화 효과
    지나 한국식품영양과학회지 42 (2) : 161 ~ 167 [2013]
  • HCT116 대장암 세포에서 Akt-p53 신호경로를 통한 커큐민과 EGCG의 apoptosis 효과
    박송이 생명과학회지 21 (1) : 89 ~ 95 [2011]
  • Glutathvione peroxidase activity in selenium-deficient rat liver
    Lawrence RA Biochem Biophys Res Commun 71 : 952 ~ 958 [2012]
  • Fucoidan Protects LLC-PK1 Cells against AAPH-induced Damage
    박민정 Preventive Nutrition and Food Science 13 (4) : 259 ~ 265 [2008]
  • Enthalpy of decomposition of hydrogen peroxide by catalase at 25°C(with molar extinction coefficients of H2O2 solutions in the UV)
    Nelson DP Anal Biochem 49 : 474 ~ 478 [1972]
  • Effects of brown rice, rice bran, and polished rice on colon carcinogenesis in rats
    Li SC Food Res Int 44 : 209 ~ 216 [2011]
  • Effect of turmeric, turmerin and curcumin on H2O2-induced renal epithelial(LLC-PK1)cell injury
    Cohly HH Free Radic Biol Med 24 : 49 ~ 54 [1998]
  • Antioxidative effects of fermented sesame sauce against hydrogen peroxide-induced oxidative damage in LLC-PK1 porcine renal tubule cells
    Jiale Song Nutrition Research and Practice 8 (2) : 138 ~ 145 [2014]
  • Antioxidants in human health and disease
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  • Antioxidant activity of methanolic extracts from some grains consumed in Korea
    Choi Y Food Chem 103 : 130 ~ 138 [2007]
  • Antimutagenic and antioxidative effects of perilla leaf extracts
    Lee KI J Korean Soc Food Nutr 22 : 175 ~ 180 [1993]