경북지역 초등학교 영양(교)사의 학교급식 HACCP 시스템 수행 수준 및 장애요인 인식

논문상세정보
' 경북지역 초등학교 영양(교)사의 학교급식 HACCP 시스템 수행 수준 및 장애요인 인식' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • dieticians
  • haccp
  • obstructive factor
  • performance
  • school foodservice
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 경북지역 초등학교 영양(교)사의 학교급식 HACCP 시스템 수행 수준 및 장애요인 인식' 의 참고문헌

  • 현장실사를 통한 급식유형별 위생관리실태 분석
    곽동경 한국식품조리과학회지 21 (3) : 290 ~ 300 [2005]
  • 학교급식에서의 잠재적 위험 식품과 위생 및 안전점검에 대한 영양(교)사의 인식
    정명옥 대한영양사협회 학술지 14 (2) : 176 ~ 185 [2008]
  • 학교 급식에 일반 HACCP 모델 적용시 장애요인에 대한 인지도
    최숙희 대한영양사협회 학술지 9 (3) : 209 ~ 218 [2003]
  • 학교 급식 관리 영양사의 영양교사 제도에 대한 기대감에 따른 직무만족도, 근로가치관 및 이직의도의 차이 분석
    차명화 대한지역사회영양학회지 11 (3) : 361 ~ 373 [2006]
  • 중·고등학교 급식종사자들의 위생관련 업무 수행도 분석
    윤지영 한국식품조리과학회지 19 (4) : 403 ~ 412 [2003]
  • 제주지역 학교급식 조리종사자의 HACCP 관련 지식 및 수행도 분석
    송임숙 Journal of Nutrition and Health 41 (8) : 870 ~ 886 [2008]
  • 위탁급식소 영양사와 조리종사원의 HACCP 적용지식 및 직무수행수준에 대한 인지도 평가
    문혜경 대한영양사협회 학술지 10 (3) : 261 ~ 271 [2004]
  • 영양사의 직무만족도와 HACCP 시스템 적용 장애요인 인식정도가 위생?안전관리 수행에 미치는 영향- 경북지역 학교급식소를 대상으로 -
    이경은 대한영양사협회 학술지 11 (2) : 179 ~ 189 [2005]
  • 식품의약품안전청 지정 HACCP 적용 위탁급식소의 HACCP system 조사
    문혜경 한국식품조리과학회지 19 (1) : 24 ~ 33 [2003]
  • 수도권 지역 학교급식소의 위생관리 현황 및 HACCP 시스템 적용 장애요인 연구
    김경미 대한지역사회영양학회지 13 (3) : 405 ~ 417 [2008]
  • 서울지역 학교급식 시설 현황 및 HACCP 시스템 운영에 따른 장애요인 인지도 조사
    이애랑 한국식품영양학회지 26 (3) : 578 ~ 590 [2013]
  • 대전지역 학교급식 영양사의 HACCP 직무관련 수행도 평가
    김영옥 한국생활과학회지 18 (1) : 223 ~ 236 [2009]
  • 급식시설·설비 위생관리에 대한 중요도-수행도 분석
    배현주 한국식품조리과학회지 24 (3) : 325 ~ 332 [2008]
  • 광주·전남지역 초등학교 영양사들의 HACCP시스템 적용현황에 따른 위생실천도와 장애요인 비교분석
    김선희 한국식품조리과학회지 23 (2) : 195 ~ 204 [2007]
  • 경상남도 일부지역 학교급식 영양사의 직무만족 요인 분석 - 정규직과 비정규직의 비교를 중심으로 -
    성기현 한국식품영양과학회지 42 (5) : 808 ~ 817 [2013]
  • 경남지역 학교급식 HACCP 시스템 적용 장애요인에 대한 영양(교)사의 인지도 분석
    황혜옥 한국식품영양과학회지 41 (10) : 1475 ~ 1485 [2012]
  • 경기지역 학교급식에서의 S. aureus 오염도 파악을 위한 미생물 위해분석
    김은정 한국식품조리과학회지 25 (3) : 365 ~ 378 [2009]
  • Technical barriers to Hazard Analysis Critical Control Point(HACCP)
    Panisello PJ Food Control 12 : 165 ~ 173 [2001]
  • Successful hazard analysis critical control point implementation in the United Kingdom : understanding the barriers through the use of a behavioral adherence model
    Gilling SJ J Food Prot 64 : 710 ~ 715 [2001]
  • School food service sanitary management guide book
  • School Food Service Statistics
    Ministry of Education
  • Reinforcing Management System of School Food Service. Reported News of Ministry of Food & Drug Safety
    Ministry of Food and Drug Safety
  • Ministry of Education, Science and Technology. Governmental strategy for the improvement of school food service system
    MEST
  • Managerial attitudes, acceptance and efficiency of HACCP systems in Hungarian catering
    Banati D Food Control 25 : 484 ~ 492 [2012]
  • In Safe Handling of Foods
    Griffith C. Marcel Dekker : 235 ~ 256 [2000]
  • Implementation of HACCP and prerequisite programs in school foodservice
    Youn S J Am Diet Assoc 103 : 55 ~ 60 [2003]
  • Hazard analysis critical control point and prerequisite programme implementation in small and medium size food business
    Walker E Food Control 14 : 169 ~ 174 [2003]
  • Foodborne disease outbreak statistics
    Ministry of Food and Drug Safety
  • Food safety practices and HACCP implementation : perceptions of registered dietitians and dietary managers
    Strohbehn CH J Am Diet Assoc 104 : 1692 ~ 1699 [2004]
  • Food safety in child care facilities
    Alberecht JA Dairy Food Environ Sanitat 12 : 739 ~ 740 [1992]
  • Food safety and the contract catering companies : food handlers, facilities and HACCP evaluation
    Garayoa R Food Control 22 : 2006 ~ 2012 [2011]
  • Food safety
    Motarjemi Y Hazard Analysis and Critical Control Point and the increase in foodborne diseases : a paradox? Food Control 10 : 325 ~ 333 [1999]
  • Factors influencing Indiana school foodservice directors/managers' plans to implement a Hazard Analysis Critical Control Point(HACCP)program
    Hwang JH J Child Nutr Mgt 25 : 24 ~ 29 [2001]
  • Experiences of the implementation and operation of hazard analysis critical control points in the food service sector
    Eves A Int J Hospitality Management 24 : 3 ~ 19 [2005]
  • Effect of introduction of HACCP on the microbiological quality of some restaurant meals
    Soriano JM Food Control 13 : 253 ~ 261 [2002]
  • Current status of utilities and facilities of school foodservice operations and HACCP implementation system in Jeonbuk province
    Ahn IS. Wonkwang University [2006]
  • Barriers for the developing and implementation of HACCP plans : results from a Spanish regional survey
    Vela AR Food Control 14 : 333 ~ 337 [2003]
  • Barriers and benefits of the implementation of food safety management systems among the Turkish dairy industry : a case study
    Karaman AD Food Control 25 : 732 ~ 739 [2012]
  • Application of foodborne disease outbreak data in the development and maintenance of HACCP systems
    Panisello PJ Int J Food Microbiol 59 : 221 ~ 234 [2000]
  • A study on the sanitaryperception of the food suppliers for the business and industryfoodservice in Busan area
    Choi MO J Korean Diet Assoc 7 : 19 ~ 27 [2001]
  • A review of the needs and current applications of hazard analysis and critical control point(HACCP)system in foodservice areas
    Sun YM Food Control 16 : 325 ~ 332 [2005]
  • A food quality model for school foodservices
    Gilmore SA J Child Nutr Mgt 22 : 32 ~ 39 [1998]
  • A case study of school foodservice cook-chill operation to develop a Hazard Analysis Critical Control Point program
    Blakeslee KM Dairy Food Environ Sanitat 19 : 257 ~ 267 [1999]