건조방법을 달리한 오미자의 품질특성 및 항산화 효과

' 건조방법을 달리한 오미자의 품질특성 및 항산화 효과' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 농업기초학
  • antioxidant
  • driedomija
  • dryingmethods
  • quality characteristics
  • schizandrachinesisbaillonfruits
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 건조방법을 달리한 오미자의 품질특성 및 항산화 효과' 의 참고문헌

  • 전처리조건 및 건조방법에 따른 분말마늘의 품질특성 및 생리활성
    장영은 한국식품영양과학회지 40 (12) : 1680 ~ 1687 [2011]
  • 자생 쑥부쟁이속 식물 4종 추출물의 항산화 효과
    우정향 한국자원식물학회지 21 (1) : 52 ~ 59 [2008]
  • 원적외선 건조처리에 의한 진공포장 찰옥수수의 품질확보
    오덕환 한국식품영양과학회지 35 (6) : 635 ~ 640 [2006]
  • 오미자추출액/포도과즙 혼합 즉성 추출차의 품질특성
    목철균 산업식품공학 9 (3) : 226 ~ 230 [2005]
  • 오미자의 이화학적 특성 및 항산화 활성
    최선영 한국식품영양학회지 21 (1) : 35 ~ 42 [2008]
  • 오미자(Schizandra chinensis Baillon) 추출물의 생리활성
    조영제 Applied Biological Chemistry 50 (3) : 198 ~ 203 [2007]
  • 오미자(Schizandra chinensis Baillon) 에탄올 추출물의 항산화 활성 및 항돌연변이 활성 분석
    전연희 동아시아식생활학회지 18 (5) : 746 ~ 752 [2008]
  • 오미자 추출물의 추출특성 및 항산화 효과
    김현구 한국식생활문화학회지 19 (5) : 484 ~ 490 [2004]
  • 열수추출조건이 동결건조 오미자의 추출 및 항산화 특성에 미치는 영향
    박은주 한국식품과학회지 45 (5) : 550 ~ 556 [2013]
  • 마이크로웨이브 추출조건에 따른 동결 및 열풍 건조오미자 추출물의 항산화 특성
    박은주 한국식품과학회지 45 (6) : 667 ~ 674 [2013]
  • 다양한 용매에 의해 추출된 오미자의 항산화능과 항유전독성 효과
    김민정 한국식품영양과학회지 39 (4) : 487 ~ 493 [2010]
  • 구기자 건조 및 물 추출 조건에 따른 성분 분석 비교 연구
    김범준 산업식품공학 8 (2) : 105 ~ 110 [2004]
  • 계혈등, 반지련, 보골지, 봉출, 오미자, 현호색 헥산 분획층의 항산화활성
    최은정 한국식품과학회지 44 (4) : 493 ~ 497 [2012]
  • 건조방법을 달리한 감말랭이의 이화학적 및 관능적 품질 특성
    김연주 한국식품과학회지 41 (1) : 64 ~ 68 [2009]
  • 건조방법에 따른 잣솔잎 분말 추출액의 항산화특성
    정하숙 산업식품공학 17 (4) : 396 ~ 400 [2013]
  • 건조 조건이 오미자의 휘발성 terpene류 및 색도에 미치는 영향
    김윤제 생명과학회지 18 (8) : 1066 ~ 1071 [2008]
  • 감마선 조사한 오미자 추출물의 아질산염 소거능, Tyrosinase와 Xanthine Oxidase 저해 효과
    변명우 한국식품저장유통학회지 9 (4) : 369 ~ 374 [2002]
  • Volatile components of Schizandra chinensis Baillon
    Kim OC Korean J Agric Biotech 39 : 30 ~ 36 [1994]
  • Total tannin content in distinct Quercus robur L. galls
    Paaver U J Med Plants Res 4 : 702 ~ 705 [2010]
  • The toxicology of nitrate and N-nitroso compounds
    Peter FS J Sci Food Agric 26 : 1761 ~ 1770 [1975]
  • The quality characteristics of dried kiwifruit using different drying methods
    Youn KS Food Eng Prog 2 : 49 ~ 54 [1998]
  • The antioxidative, antimicrobial and nitrite scavenging effects of Schizandra chinensis Ruprecht (omija) seed
    Jung GT Kroean J Food Sci Technol 32 : 928 ~ 935 [2000]
  • Studies on drying and preservation of Omija (Shizandra chinensis BAILL.)
    Jung GT Postharvest Sci Technol 5 : 217 ~ 223 [1998]
  • Structure-property relationships of trimetazidine derivatives and model compounds as potential antioxidants
    Ancerewicz J Free Radic Biol Med 25 : 113 ~ 120 [1998]
  • Quality Change of Cinnamon Extract Prepared with Various Drying Methods
    Kim NM Korean J Food Nutr 13 : 152 ~ 157 [2000]
  • Polyphenols in olive oils
    Gutfinger T J Am Oil Chem Soc 58 : 966 ~ 968 [1958]
  • PineXol®의 항산화 및 지방세포 분화 억제 효과
    이영준 한국식품과학회지 45 (1) : 97 ~ 103 [2013]
  • Official methods of analysis
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  • Non-enzymatic browning reactions in dried squid stored at different water activities
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  • Non-enzymatic browning reactions in dried achovy when stored at different water activites
    Han SB Bull Korean Fish Soc 6 : 37 ~ 43 [1973]
  • Nitrite-scavenging effects of roasted-barley extracts according to processing conditions
    Kim SB Korean J Food Sci Technol 22 : 748 ~ 752 [1990]
  • Naturally occurring nitrite in food
    Roralds W J Japan Soc Food Agric 26 : 1735 ~ 1742 [1975]
  • Manuals of quality characteristic analysis for food quality evaluation
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  • Inhibitory of nitrosamine formation by nondialyzble melanoidins
    Kato H Agric Biol Chem 51 : 1333 ~ 1338 [1987]
  • Influence of heat treatment on the antioxidant activities and polyphenolic compounds of Shiitake(Lentinus edodes)mushroom
    Choi Y Food Chem 99 : 381 ~ 387 [2006]
  • Herb Medicinal Pharmacognosy
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  • HPLC determination of fructose, glucose and sucrose in potatose
    Wilson AM J Food Sci 46 : 300 ~ 301 [1981]
  • Flavonoids : antioxidants or signaling molecules?
    Williams RJ Free Radic Biol Med 36 : 838 ~ 849 [2004]
  • Evaluation method of green tea grade by nitrogen analysis
    Nakagawa M Nippon Shokuhin Kogyo Gakkaishi 21 : 57 ~ 63 [1974]
  • Estimation of total phenolic content and other oxidation substrates in plant tissues using folin-ciocalteu reagent
    Ainsworth EA Nat Protoc 2 : 875 ~ 877 [2007]
  • Effect of water extracts in Omija(Schizndra chinenesis Baillon) on alcohol metabolism
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  • Effect of four drying methods on the quality of intermediate moisture lowbush blueberries
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  • Composition of free sugars, free amino acid, non-volatile organic acids and tannins in the extracts of L. chinesis M., A. acutiloba K., S. chinensis B. and A. sessiliflorum S
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  • Compartmentation of secondary metabolites and xenobiotics in plant vacuoles
    Wink M Adv Botan Res 25 : 141 ~ 169 [1997]
  • Comparison of ABTS, DPPH, FRAP, and ORAC assays for estimating antioxidant activity from guava fruit extracts
    Thaipong K J Food Comp Anal 19 : 669 ~ 675 [2006]
  • Changes of quality in dried Omija(Schizandra chinensis Baillon) during storage
    Choi YH Korean J Postharvest Sci Technol 8 : 351 ~ 355 [2001]
  • Changes in volatile compounds of Schizandra chinensis fruits according to drying and extracting methods
    Kim KS Korean J Medicinal Crop Sci 3 : 49 ~ 57 [2000]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
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  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radical cation decolorization assay
    Roberty R Free Radical Bio Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Aging·free radical·arteriosclerosis
    Jeong HY J Life Science 1 : 2 ~ 14 [1991]
  • A study on the general components and minerals in parts of Omija(Schizandra chinensis Baillon)
    Lee JS Korean J Dietary Culture 4 : 173 ~ 176 [1989]
  • A research note-explosion puffing of fruits and vegetables
    Kozempel JF J Food Sci 54 : 772 ~ 775 [1989]