' 마늘 첨가 된장의 숙성 중 품질특성 변화' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • doenjang
  • garlic
  • isoflavone
  • quality characteristics
  • soybean paste
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
493 2

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' 마늘 첨가 된장의 숙성 중 품질특성 변화' 의 참고문헌

  • 표고버섯을 첨가한 전통된장의 이화학적 특성
    김행자 한국식품조리과학회지 22 (1) : 69 ~ 79 [2006]
  • 접종균주별 콩알메주 배합비를 달리한 된장의 품질특성
    노재덕 한국식품조리과학회지 24 (2) : 243 ~ 250 [2008]
  • 전통된장의 숙성기간에 따른 γ-Aminobutyric Acid(GABA), Isoflavone 함량 변화
    조성진 한국식품영양과학회지 40 (4) : 557 ~ 564 [2011]
  • 저염 된장 숙성 중 미생물과 효소활성의 변화
    목철균 산업식품공학 9 (2) : 112 ~ 117 [2005]
  • 유자즙 첨가 된장의 품질 특성
    신정혜 한국식품조리과학회지 24 (2) : 198 ~ 205 [2008]
  • 연근 분말을 첨가한 된장의 품질 특성
    강성국 한국식품영양과학회지 34 (4) : 519 ~ 523 [2005]
  • 시판 흑마늘과 제조 흑마늘의 이화학적 품질 및 항산화 특성 비교
    유보람 한국식품영양과학회지 40 (3) : 366 ~ 371 [2011]
  • 매실분말 및 농축액 첨가가 된장의 숙성중 품질에 미치는 영향
    조성환 한국식품저장유통학회지 13 (5) : 574 ~ 580 [2006]
  • 마늘의 유통 형태에 따른 저장 중 품질 특성
    박영희 한국식품영양과학회지 41 (7) : 994 ~ 1001 [2012]
  • 감마선 조사와 저염함량으로 제조한 된장의 미생물 및 품질특성 변화
    박병준 한국식품과학회지 34 (1) : 79 ~ 84 [2002]
  • 감귤, 녹차, 선인장 분말을 첨가하여 후숙한 된장의 품질 특성
    김정현 동아시아식생활학회지 20 (2) : 279 ~ 290 [2010]
  • 가시오가피, 당귀와 산수유 성분이 함유된 메주로 제조한 전통 된장의 이화학적 특성 및 관능적 특성
    이임진 한국식품조리과학회지 25 (1) : 90 ~ 97 [2009]
  • Use of dinitrosalicylic acid reagent for determination of reducing sugar
    Miller GL Anal Chem 31 (3) : 426 ~ 431 [1959]
  • The quality assessment of Doenjang added with Japanese apricot, garlic and ginger, and Samjang
    Lee KI Korean J Soc Food Cook Sci 17 (5) : 472 ~ 477 [2001]
  • Studies on the prediction of the shelf-life of Kochujang through the physicochemical and sensory analysis during storage
    Lee GY J Korean Soc Food Sci Nutr 26 (4) : 588 ~ 594 [1997]
  • Quality characteristics of Doenjang using squid internal organs
    Seo JH Korean J Food Technol 33 (1) : 89 ~ 93 [2001]
  • Quality characteristics of Doenjang added with Yam(Dioscorea batatas)
    Jun HI J Agric Life Sci 43 (2) : 54 ~ 58 [2012]
  • Metabolism of isoflavones and lignans by the gut microflora : a study in germ-free and human flora associated rats
    Bowey E Food Chem Toxicol 41 (5) : 631 ~ 636 [2003]
  • Inhibition of tumor promotor-induced hydrogen peroxide formation in vitro and in vivo by genistein
    Wei H Nutrr Cancer 20 (1) : 1 ~ 12 [1993]
  • Genistein, daidzein, and their β-glycoside conjugates : Antitumor isoflavones in soybean foods from American and Asian diets
    Coward L J Agric Food Chem 41 (11) : 1961 ~ 1967 [1993]
  • Food materials
    Jo JS. Gijeunyungusa : 154 ~ 155 [1990]
  • Dietary isoflavones reduce plasma cholesterol and atherosclerosis in C57BL/6 mice but not LDL receptor-deficient mice
    Kirk EA J Nutr 128 (6) : 954 ~ 959 [1998]
  • Current research on the bioactive functions of soyfoods in Korea
    Kwoon TW Korea Soybean Digest 15 (2) : 1 ~ 2 [1998]
  • Chemical composition changes in fermented Doenjang depend on Doenjang koji and its mixture
    Joo HK J Korean Agric Chem Soc 35 (5) : 351 ~ 360 [1992]
  • Characteristics of the taste in traditional Korean soybean paste
    Yang SH Korean Soc Food Sci Nutr 21 (4) : 443 ~ 448 [1992]
  • Characteristics of bitter peptides from doenjang
    Hong HJ Korean J Food Cook Sci 10 (1) : 45 ~ 50 [1994]
  • Changes of phytochemical constituents(isoflavones, flavanols, and phenolic acids)during Cheonggukjang soybeans fermentation using potential probiotics Bacillus subtilis CS90
    Cho KM J Food Compos Anal 24 (3) : 402 ~ 410 [2011]
  • Change of physicochemical quality according to its storage temperature in garlic(Allium sativum L. )
    Jang HS Korean J Postharvest Sci Technol 5 (2) : 119 ~ 123 [1988]
  • Change microorganisms, enzyme activity and physiological functionality in the korean soybean paste with various concentrations Ginseng extract during fermentation
    Jang SM Korean J Postharvest Sci Technol 7 (3) : 313 ~ 320 [2000]
  • Antioxidant activity of phytoestrogenic isoflavones
    Ruiz-Larrea MB Free Radic Res 26 (1) : 63 ~ 70 [1997]
  • A study on correlation between blood pressure and dietary Na, K intakes pattern in the family members of normal and cerebrovascular disease patients
    Kim JD J Korean Soc Food Sci Nutr 24 (1) : 24 ~ 29 [1995]