논문상세정보
' 효소 처리와 초고압 처리에 의한 콩나물 추출물의 항산화 활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • antioxidant
  • dpph
  • hepg2
  • soy-sprout
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
3,004 2

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' 효소 처리와 초고압 처리에 의한 콩나물 추출물의 항산화 활성' 의 참고문헌

  • 효소처리와 열처리에 의한 인삼 추출물의 항산화 활성
    노정해 한국식품영양과학회지 36 (11) : 1482 ~ 1485 [2007]
  • 초고압 추출 처리에 의한 더덕 및 발효더덕의 항산화 증진
    박성진 한국식품영양과학회지 39 (12) : 1898 ~ 1902 [2010]
  • 초고압 처리한 홍삼의 ginsenoside 함량 및 항산화 활성
    신창식 농업생명과학연구 44 (6) : 133 ~ 140 [2010]
  • 배양 인체피부섬유모세포에 있어서 활성산소의 산화적 손상에 대한 山査추출물의 항산화 효과
    임영미 동의생리병리학회지 22 (1) : 115 ~ 119 [2008]
  • 딸기 과즙의 수율과 딸기 발효주의 품질에 대한 pectinase 처리의 영향
    정은정 한국식품저장유통학회지 17 (1) : 72 ~ 78 [2010]
  • 대나무수액의 활성산소 소거활성과 세포독성
    조숙현 한국식품저장유통학회지 15 (1) : 105 ~ 110 [2008]
  • 고압처리가 발아벼의 항산화 성분과 활성에 미치는 영향
    김민영 한국식품영양과학회지 42 (11) : 1783 ~ 1791 [2013]
  • 고로쇠 수피 초고압 추출물의 항암활성 증진
    정명훈 한국식품영양과학회지 38 (9) : 1243 ~ 1252 [2009]
  • 게르마늄 및 게르마늄 분말 용해수로 재배한 콩나물의 위암세포 성장억제 작용
    김은정 한국식품조리과학회지 20 (3) : 287 ~ 291 [2004]
  • The effect of enzyme treatments and high hydrostatic pressure on the contents of ginsenoside in Korea red ginseng
    Lee MH. Kunsan National University [2010]
  • Streptozotocin 유발 당뇨쥐에 있어서 콩나물 메탄올 추출물의 혈당강하효과
    김정인 한국식품영양과학회지 32 (6) : 921 ~ 925 [2003]
  • Role of amino acid transport and countertransport in nutrition and metabolism
    Christensen HN Physiol Rev 70 : 43 ~ 77 [1990]
  • Rhamnogalacturonan Ⅱ from the leaves of Panax ginseng C. A. Meyer as a macrophage Fc receptor expression-enhancing polysaccharide
    Shin KS Carbohydr Res 300 : 239 ~ 249 [1997]
  • Protective effect of Ecklonia cava enzymatic extracts on hydrogen peroxide-induced cell damage
    Kim KN Process Biochem 41 : 2393 ~ 2401 [2006]
  • Process for the preparation of immunomodulatorypolysaccharieds from aloe
    Unizen. Korean Patent 10-0678238 [2006]
  • Official methods of analysis. 18th ed
    AOAC. Association of Official Analytical Chemists : 114 ~ 118 [2005]
  • High pressure biology and medicine
    Bennett PB University of Rochester Press : 1 ~ 428 [1998]
  • High hydrostatic pressure treatment combined with enzymes increases the extractability and bioactivity of fermented rice bran
    Kim DY Innovative Food Sci Emerging Technol 16 : 191 ~ 197 [2012]
  • Food Standards Codex
    KFDA. Korea Food and Drug Administration : 1267 ~ [2005]
  • Effect of chitosan treatment on growing characteristics of soybean sprouts
    Lee YS Korean J Food Sci Technol 31 : 153 ~ 157 [1999]
  • Effect of amino acids on anoxia-induced cell injury
    Jung SH J Biomed Lab Sci 7 : 127 ~ 131 [2001]
  • Concepts in biochemistry
    Boyer RF. Wiley Publishers : 63 ~ 90 [2006]
  • Concentration of phytoestrogens in soybeans and soybean products in Korea
    Choi YS J Sci Food Agric 80 : 1709 ~ 1712 [2000]
  • Changes of free sugars, lipoxygenase activity and effects of chitosan treatment during cultivation of soybean sprouts
    Lee YS Korean J Food Sci Technol 31 : 115 ~ 121 [1999]
  • Cellulase와 Pectinase를 이용한 사과껍질 폴리페놀 추출 및 항산화 활성 평가
    박민경 한국식품영양과학회지 38 (5) : 535 ~ 540 [2009]
  • Bioabailability of pure isoflavones in healthy humans and analysis of commercial soy isoflavone supplements
    Setchell KDR J Nutr 131 : 1362 ~ 1375 [2001]
  • Antioxidative and cytoprotective effects of isoflavones isolated from Pueraria thunbergiana flowers
    Lee KT Yakhak Hoeji 43 : 736 ~ 742 [1999]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant activity of phytoestrogenic isoflavones
    Ruiz-Larrea MB Free Radic Res 26 : 63 ~ 70 [1997]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
    Re R Free Radic Biol Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Anti-Diabetic Effect of Pectinase-Processed Ginseng Radix (GINST) in High Fat Diet-Fed ICR Mice
    Hai Dan Yuan Journal of Ginseng Research 35 (3) : 308 ~ 314 [2011]
  • Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of Folin-Ciocalteau reagent
    Singleton VL Methods Enzymol 299 : 152 ~ 178 [1999]
  • 66품종 나물콩과 콩나물의 isoflavone분석
    김연희 한국식품과학회지 35 (4) : 568 ~ 575 [2003]