소비자들이 선호하는 청국장의 특성 비교

논문상세정보
' 소비자들이 선호하는 청국장의 특성 비교' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • cheongkukjang
  • consumer perception
  • physicochemical characteristics
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,606 1

0.0%

' 소비자들이 선호하는 청국장의 특성 비교' 의 참고문헌

  • 한방재료 추출물 처리와 저장방법에 따른 간고등어의 품질 변화
    신승렬 한국식품저장유통학회지 13 (1) : 18 ~ 23 [2006]
  • 청국장 제품의 유통기한 설정을 위한 저장중의 색도변화 및관능적 특성 monitoring
    김동명 Applied Biological Chemistry 48 (2) : 140 ~ 149 [2005]
  • 전통 장류에 대한 서울 및 경기일부 소비자의 인식도 조사
    김주현 Journal of Nutrition and Health 45 (6) : 577 ~ 587 [2012]
  • 녹차첨가가 청국장의 관능적 품질 개선에 미치는 영향
    변명우 한국식품영양과학회지 35 (4) : 482 ~ 486 [2006]
  • 고품질의 청국장 생산 발효균주 선별 및 최적화
    황현애 한국식품과학회지 40 (4) : 406 ~ 411 [2008]
  • 건조방법에 따른 분말 청국장의 비타민 함량과 관능적 특성의 비교
    양학렬 한국식품영양학회지 22 (2) : 192 ~ 198 [2009]
  • Salt intake and dietary factors associated with salt intake in Korean
    Jeong YS Catholic University [2006]
  • Research on quality improvement of Chungkukjang by Bacillus subtilis
    Jang YM. Sungshin Women's University [2004]
  • Quality properties of commercial Chungkukjang in Korea
    Ko YJ J Agric & Life Sci 46 : 1 ~ 11 [2012]
  • Production of green tea extract-containing Chungkook-jang
    In MJ J Academia-Industrial Technol 5 : 345 ~ 349 [2004]
  • Physicochemical properties and biological activities of Chungkuk-jang produced from Korean black soybean (Glycine max (L.) Merrill)
    Shon MY. Gyeongsang National University [1999]
  • Physicochemical characteristics of traditional fermented soybean products manufactured in fork villages of Sunchang region
    Kim JW J Food Hyg Safety 21 : 223 ~ 230 [2006]
  • Official methods of analysis16th ed
    AOAC Association of Official Analytical Chemists : 35 ~ 36 [1995]
  • Mohr’s method for the determination of silver and halogens in other than neutral solutions
    Doughty HW J Am Chem Soc 46 : 2707 ~ 2709 [1924]
  • Food Sanitation Indices. Ⅰ
    Japanese Ministry of Hygiene. Volatile basic nitrogens : 30 ~ 32 [1973]
  • Cheonggukjang production technology using green tea : 22 ~
  • Changes in flavor Chungkookjang during fermentation
    Choi SH Korean J Food Sci Technol 21 : 229 ~ 234 [1989]
  • Change of flavor compounds during Cheonggukjang fermentation
    Kim JH. Konkuk University [1996]
  • Bacillus subtilis와 Lactobacillus plantarum의 혼합배양이 청국장의 품질에 미치는 영향
    주경은 한국식품과학회지 41 (4) : 399 ~ 404 [2009]
  • A critical examination of the Nelson-Somogyi method for the determination of reducing sugars
    Marais JP Anal Biochem 15 : 373 ~ 381 [1996]