갯벌천일염과 구운 소금의 이화학적 품질 특성

논문상세정보
' 갯벌천일염과 구운 소금의 이화학적 품질 특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • mudflatsolarsalt
  • physicochemical properties
  • roastedsalt
  • sulfur compound
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,688 0

0.0%

' 갯벌천일염과 구운 소금의 이화학적 품질 특성' 의 참고문헌

  • 해조소금의 성분 특성에 관한 연구
    김동한 한국식품과학회지 35 (1) : 62 ~ 66 [2003]
  • 제(除)간수 천일염 및 구운소금 절임 배추김치의 품질 및 in Vitro 항암 기능성 증진 효과
    한귀정 한국식품영양과학회지 38 (8) : 996 ~ 1002 [2009]
  • 전라남도 지역에서 생산된 천일염의 염도 및 중금속 함량
    함경식 한국식품영양과학회지 36 (6) : 753 ~ 758 [2007]
  • 전국 염전에서 생산된 갯벌천일염, 함수 및 해수의 중금속 함량 평가
    김학렬 한국식품영양과학회지 41 (7) : 1014 ~ 1019 [2012]
  • 소금 및 새우젓의 무기질과 중금속 함량 분석
    허옥순 한국식품과학회지 37 (4) : 519 ~ 524 [2005]
  • Technological trends in safety of jeotgal
    Ha SD Food Sci Ind 6 : 45 ~ 64 [2005]
  • Study on the chemical compositions of sun dried, refined, and processed salt produced on Chonbuk area
    Jo EJ J Food Hyg Safety 13 : 360 ~ 364 [1998]
  • Risk management of sulfur dioxide residue in herbal medicine : 21 ~
    Kim JH. [2004]
  • NIOSH manual of analytical methods (NMAM). 4th ed
    Eller PM National Institute for Occupational Safety and Health : 1 ~ 4 [1994]
  • Heavy metal contents of marketing salts and bay salts by heating
    Hong KT Korean J Sanit 11 : 79 ~ 84 [1996]
  • Hazards for the sea salt production procedures and its improvement
    Kim JM Safe Food 4 : 8 ~ 13 [2009]
  • Food code
    KFDA Korean Food & Drug Administration : 201 ~ 202 [1998]
  • Effectiveness and safety of salt
    Na BJ Food Sci Ind 42 : 60 ~ 73 [2009]
  • Determination of mineral and heavy metal con- tents of various salts
    Park JW Korean J Food Sci Technol 32 : 1442 ~ 1445 [2000]
  • Comparison of mineral contents and external structure of various salts
    Ha JH J Korean Soc Food Sci Nutr 27 : 413 ~ 418 [1998]
  • A study on the heavy metal contents of common salts in Korea
    Hwang SH Korean J Env Health Soc 14 : 73 ~ 86 [1988]