쇠무릎 잎과 줄기 추출물의 항산화 활성 연구

논문상세정보
' 쇠무릎 잎과 줄기 추출물의 항산화 활성 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • achyranthes japonica
  • antioxidant
  • electrondonatingability
  • sod-like activity
  • xanthineoxidaseinhibition
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 쇠무릎 잎과 줄기 추출물의 항산화 활성 연구' 의 참고문헌

  • 한국산 고구마잎과 고구마줄기 에탄올 추출물의 in vitro 항산화, 항알레르기 및 항염증효과
    곽충실 한국식품영양과학회지 42 (3) : 369 ~ 377 [2013]
  • 추출방법 및 용매에 따른 청나래고사리의 항산화 활성
    신소림 생명과학회지 21 (1) : 56 ~ 61 [2011]
  • 채취시기별 엄나무, 참죽, 오가피 햇순의 화학적 특성 및 항산화 활성
    임희진 한국식품저장유통학회지 20 (3) : 356 ~ 364 [2013]
  • 차조기(Perilla frutescens var. acuta kudo) 잎의 물과 에탄올 추출물의 항산화 활성
    김미향 Applied Biological Chemistry 50 (4) : 327 ~ 333 [2007]
  • 저온 질소 건조한 엿기름과 시판 엿기름으로 제조한 식혜의 품질 특성 비교
    류복미 한국식품과학회지 40 (3) : 311 ~ 315 [2008]
  • 울릉도산 산채류 추출물의 총 폴리페놀 함량 및 항산화 활성
    이승욱 한국식품과학회지 37 (2) : 233 ~ 240 [2005]
  • 우슬뿌리 추출물의 Cathepsin B에 대한 저해효과
    이가순 한국식품저장유통학회지 12 (3) : 275 ~ 281 [2005]
  • 우산나물(Syneilesis palmata)의 성분 분석
    이양숙 한국식품저장유통학회지 16 (3) : 412 ~ 418 [2009]
  • 약용식물의 추출방법에 따른 항산화 및 항당뇨 활성
    정현진 한국식품과학회지 42 (5) : 571 ~ 577 [2010]
  • 야생 및 재배 왕고들빼기(Lactuca indica)의 이화학적 특성 비교
    김자민 한국식품영양과학회지 41 (4) : 526 ~ 532 [2012]
  • 쑥 추출물의 기능성과 쑥국수의 품질특성
    박찬성 한국식품저장유통학회지 13 (2) : 161 ~ 167 [2006]
  • 생약재 추출물의 생리활성 효과
    김현구 한국식품저장유통학회지 11 (3) : 388 ~ 393 [2004]
  • 뽕잎추출액코팅농도에 따른 뽕잎쌀밥의 품질에 관한 연구
    김애정 한국식품조리과학회지 19 (5) : 571 ~ 580 [2003]
  • 메꽃(Calystegia japonica) 잎 추출물의 함유성분과 생리활성에 관한 연구
    최복동 한국식품과학회지 42 (2) : 250 ~ 255 [2010]
  • 머위(Petasites japonicus) 추출물의 항산화와 항암활성 효과
    서훈석 한국자원식물학회지 21 (4) : 265 ~ 269 [2008]
  • 맥문동(Liriope platyphylla) 잎과 뿌리 추출물의 생리활성
    서수정 한국식품저장유통학회지 17 (1) : 123 ~ 130 [2010]
  • 국내산과 수입산 석류의 화학적 성분과 기능적 특성
    김미숙 한국식품저장유통학회지 20 (3) : 342 ~ 347 [2013]
  • Triterpenoid glycosides from the root of Tetrapanax papyriferum K. Koch. Ⅲ. Structure of four new saponins
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  • The role of phenolics, conjugated linoleic acid, carnosine, and pyrroloquinoline as quinone nonessential dietary antioxidants
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  • The regulation of rat liver xanthine oxidase
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  • The nitrite scavenging and electron donating ability of phenol compounds
    Kang YH Korean J Food Sci Technol 28 : 232 ~ 239 [1996]
  • The immunomodullatory effect of Achyranthes bidcntata polysaccharides
    Li ZK Yao Xue Xuc Bao 32 : 881 ~ 887 [1997]
  • The effect of Achyranthis Radix and apitoxin aqua-acupuncture on cellular immune responses to LPS-induced arthritis in mice
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  • The effect of Achyranthis Bidentatae Radix (ABR) on dental canes and periodental digease
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  • Studies on the constituents of Achyranthis Radix(Ⅷ). The inset-moulting substances in Achyranthes genus 2
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  • Studies on the constituents of Achyranthis Radix(Ⅰ)-oleanolic acid bisdesmoside from the roots-
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  • Seasonal variation in chemical composition of Achyranthes aspera Linn and Achyranthes bidentata BI
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  • Screening of natural antioxidant from plant and their antioxidative effect
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  • Role of N-nitroso compounds(NOC)and N-nitrosation in etiology of gastric, esophageal, nasopharyngeal and bladder cancer and contribution to cancer of known exposure to NOC
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  • Protein measurement with the Folin phenol reagent
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  • Phenolic antioxidants from the leaves of Corchorus olitorius L
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  • Pharmacological studies on Achyranthes bidentata
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  • Medicinal crops cultivation
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  • Inhibition of nitrosamine formation by nondialyzable melanoidins
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  • Evaluation of the cytotoxicity, mutagenicity and antimutagenicity of emerging edible plants
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  • Chemistry : quantitative analysis of total phenolic content in apple
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  • Changes in chemical components of black bean chungkugjang added with kiwi and radish during fermentation
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  • Bioflavonoids classification, pharmacological, biochemical effects and therapeutic potential
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  • Antioxidative effects and dietary sources of flavonoids
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  • Antioxidative activity of ethanol extract from Korean medicinal plants
    Lim DK Korean J Food Sci Technol 28 : 83 ~ 89 [1996]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antimutagenic effects and isola-tion of flavonoids from Humulus japonicus extract
    Park SW Korean J Food Sci Technol 27 : 897 ~ 901 [1995]
  • Analysis of phenolic substances content in Korean plant foods
    Lee JH Korean J Food Sci Technol 26 : 310 ~ 316 [1994]
  • A photometric adaptation of the Somogyi method for determination of glucose
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