감귤박 추출액을 이용한 천연염료로의 염색성 및 기능성 평가에 관한 연구

논문상세정보
' 감귤박 추출액을 이용한 천연염료로의 염색성 및 기능성 평가에 관한 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • citrus peel
  • dyeability
  • eco-friendlyfashion
  • functionalproperty
  • natural dyes
  • 감귤박
  • 기능성
  • 염색성
  • 천연염료
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 감귤박 추출액을 이용한 천연염료로의 염색성 및 기능성 평가에 관한 연구' 의 참고문헌

  • 황색계 천연염료의 화학구조 및 염색성
    권윤정 한국의류산업학회지 8 (2) : 233 ~ 238 [2006]
  • 측백 추출물을 이용한 견직물의 천연염색
    김상률 복식문화연구 21 (5) : 699 ~ 707 [2013]
  • 감귤박을 첨가한 기능성 한지제조 기술개발(제1보) -한국산 감귤박 첨가 한지-
    윤필용 펄프종이기술 39 (1) : 38 ~ 46 [2007]
  • 감귤박 에탄올추출물과 열수추출물의 영양성분 및 항산화 활성
    송연우 한국식품영양과학회지 42 (9) : 1345 ~ 1350 [2013]
  • 감귤과피 추출물의 항산화 및 항균 효과에 관한 연구
    안명수 한국식생활문화학회지 22 (4) : 454 ~ 461 [2007]
  • The antioxidative activity of Korean Citrus unshiu peels
    Jeong, W. S. Food Biotechnology 6 : 292 ~ 296 [1997]
  • Protective effect of lemon flavonoids on oxidative stress in diabetic rats
    Miyake, T. Lipids 32 : 689 ~ 695 [1998]
  • Potential health-promoting properties of citrus flavonoids
    Middelton, E. J. Food Technology 48 : 115 ~ [1994]
  • Manufacturing of Korean traditional handmade paper with reduced fiber damage(Ⅳ)
    Mun, S. P. Journal of Korea TAPPI 32 (4) : 58 ~ 65 [2000]
  • Identification and determination of dietary fibers and flavonoids in pulp and peel of Korean tangerine(Citrus aurantium var.)
    Eun, J. B. Korean Journal of Food Science and Technology 28 (2) : 371 ~ 377 [1996]
  • Effects of citrus oils and synthetic agricultural fungicides on molds isolated from putrefied citrus fruits
    Kim, Y. K. The Korean Society of Agricultural Chemistry and Biotechnology 42 (4) : 356 ~ 360 [1999]
  • Effect of flavonoids on nonenzymic lipid peroxidation structure activity relationship
    Ratty, A. K. Biochemical Medicine and Metalbolic Biology 39 : 69 ~ 79 [1988]
  • Effect of Opuntia ficus-indica variety Saboten makino and Satsuma mandarin dyeing on physical characteristics and colors of protein fabrics
    Park, S. J. Journal of the Korean Society of Clothing and Textiles 26 (3) : 473 ~ 484 [2002]
  • Dyeing properties of silk fabrics with Rubus coreanus Miq extracts
    Kim, Y. N. Dongshin University [2010]
  • Citric acid fermentation from mandarin orange peel by Aspergillus niger
    Kang, S. K. Korean Journal of Applied Microbiology and Bioengineering 17 (5) : 510 ~ 518 [1989]
  • Analysis of essential oils from the peel of mandarine(Citrus unshiu Marc. var. Okitsu)
    Kim, Y. K. Korean Journal of Food Science and Technology 31 (5) : 1178 ~ 1183 [1999]