어린이와 학부모의 식품첨가물에 대한 인식 및 정보요구도 추이 분석

' 어린이와 학부모의 식품첨가물에 대한 인식 및 정보요구도 추이 분석' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • children
  • foodadditives
  • parents
  • perception
  • trends
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,329 0

0.0%

' 어린이와 학부모의 식품첨가물에 대한 인식 및 정보요구도 추이 분석' 의 참고문헌

  • 초등학생의 인공감미료에 대한 인식 조사 및 올바른 위해정보전달 매체 개발
    김현희 한국실과교육학회지 22 (3) : 145 ~ 160 [2009]
  • 초등학생 학부모들의 잔류농약 인식에 기초한 안전 식생활 교육용 앱 개발
    채현자 한국식품조리과학회지 29 (2) : 161 ~ 168 [2013]
  • 주부의 식품안전에 대한 인식과 안전성우려의 관련 요인
    최정숙 한국식품영양과학회지 34 (1) : 66 ~ 74 [2005]
  • 실험활동을 활용한 단기 식품첨가물 영양교육이 식품표시 이용 및 가공식품섭취 행동에 미치는 효과: 서울시 일부 초등학교 5학년생을 대상으로
    김지헤 대한지역사회영양학회지 16 (5) : 539 ~ 547 [2011]
  • 식품첨가물의 리스크 커뮤니케이션 촉진을 위한 소비자단체의 인식조사
    소윤지 한국식품조리과학회지 29 (2) : 105 ~ 113 [2013]
  • 식품첨가물 Risk Communication 전략 모형 개발 및 교육용 홈페이지 구축
    김상미 대한지역사회영양학회지 15 (2) : 240 ~ 252 [2010]
  • 서울지역 초등학생의 인공식용색소에 대한 인식 및 정보요구도
    고문희 한국식품조리과학회지 27 (6) : 643 ~ 651 [2011]
  • 가공식품의 식품첨가물에 대한 중학생의 인식 및 구매행동 연구
    김영남 한국생활과학회지 16 (1) : 205 ~ 228 [2007]
  • Young purchasers of food. Acta Sci Pol
    Kowalczuk I Technol Aliment 6 (1) : 95 ~ 105 [2007]
  • Uneasy feeling on food additives and social perception on food
    Lee DH Safe Food 7 (2) : 10 ~ 15 [2012]
  • The importance of labelling examined in food marketing
    Davies MAP Eur J Mark 28 (2) : 57 ~ 67 [1994]
  • The application of risk communication to food standards and safety matters: Report of a joint FAO/WHO expert consultation, Rome, 2-6 February 1998. Food and Nutrition Paper 70
    FAO
  • Safety re-evaluation of food additives-About 32 items contain colors : 537 ~ 647
    Kim JW [2013]
  • Safety re-evaluation of food additives-About 24 items contain sweeteners : 537 ~ 647
    Kim JW [2012]
  • Nitrite. Dietary intake of food additive by korean population - sulfur dioxide, nitrite- : 286 ~ 405
    Kim JW [2009]
  • Food habits of university nutrition student : pilot study
    Al-Khamees NA Nutr Food Sci 39 (5) : 499 ~ 502 [2009]
  • Food Hygiene Law
    KFDA
  • Dietary intake of preservatives, antioxidants by korean population : 318 ~ 414
    Kim JW [2011]
  • Dietary intake of food additive by korean population - synthetic food colors - : 328 ~ 409
    Kim JW [2010]
  • Dietary intake of food additive by korean population - sweetener : 326 ~ 535
    Kim JW [2008]
  • Consumers' recognition and information need about food safety - Focused on pesticide residues, foodborne illness, and food additives -
    Kim, H.J. Korean J Food Culture 16 (4) : 296 ~ 309 [2001]
  • Consumers' knowledge and safety perceptions of food additives: Evaluation on the effectiveness of transmitting information on preservatives
    Shim SM Food Control 22 (7) : 1054 ~ 1060 [2011]
  • Consumers' awareness of food safety from shopping to eating
    Jevšnik M Food Control 19 (8) : 737 ~ 745 [2008]
  • A study on attitudes toward food safety issues in Korea
    Bahk GJ J Fd Hyg Safety 14 (1) : 34 ~ 44 [1999]