볶음 공정에 따른 타타리 메밀의 항산화 활성 측정

논문상세정보
' 볶음 공정에 따른 타타리 메밀의 항산화 활성 측정' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 음료기술
  • color value
  • electrondonatingability
  • roastingcondition
  • tartarybuckwheat
  • total polyphenol
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
295 1

0.0%

' 볶음 공정에 따른 타타리 메밀의 항산화 활성 측정' 의 참고문헌

  • 팥 품종별 볶음시간에 따른 팥과 팥차의 이화학적 특성 및 항산화활성의 변화
    송석보 한국식품과학회지 45 (3) : 317 ~ 324 [2013]
  • 타타리메밀싹 발효추출물의 영양성분 및 생리활성
    장광진 한국자원식물학회지 23 (2) : 131 ~ 137 [2010]
  • 열처리 온도에 따른 현미 에탄올 추출물의 항산화 성분 및 활성 변화
    곽지은 한국식품영양과학회지 42 (4) : 534 ~ 541 [2013]
  • 쓴 메밀에서의 루틴 추출 최적 공정 개발
    윤성준 동아시아식생활학회지 16 (5) : 573 ~ 577 [2006]
  • 볶음처리에 의한 자색고구마의 항산화 증진 효과
    조계만 한국식품저장유통학회지 19 (5) : 735 ~ 743 [2012]
  • 볶음온도에 따른 율무 분말과 침출액의 이화학적 특성
    윤광섭 한국식품저장유통학회지 13 (4) : 477 ~ 482 [2006]
  • 볶음 조건 및 침출 조건에 따른 발아 벼차의 항산화 활성 및 품질 특성
    이상훈 한국식품과학회지 41 (4) : 386 ~ 391 [2009]
  • 볶음 공정이 결명자의 항산화 활성에 미치는 영향
    이명혜 한국식품과학회지 45 (5) : 657 ~ 660 [2013]
  • 메밀을 이용한 속성장의 품질특성
    최혜선 한국식품과학회지 43 (1) : 77 ~ 82 [2011]
  • 도정도와 볶음시간에 따른 수수차의 이화학적 특성
    고지연 한국식품영양과학회지 41 (11) : 1546 ~ 1553 [2012]
  • 고기능성 들깻잎을 이용한 침출차의 품질 극대화를 위한 최적 볶음조건 연구
    윤웅재 한국식품과학회지 44 (1) : 34 ~ 40 [2012]
  • 가압볶음 무말랭이 열수 추출물의 항산화 효과
    송영복 한국식품영양과학회지 39 (8) : 1179 ~ 1186 [2010]
  • Total antioxidant activity and phenolic content in selected vegetables
    Ismail A Food Chem 87 : 581 ~ 586 [2004]
  • Thermal processing enhances the nutritional value of tomatoes by increasing total antioxidant activity
    Dewanto V Agr. Food Chem 50 : 3010 ~ 3014 [2002]
  • Rutin and functional ingredients of buckwheat and their variations
    Choi BH Crop Sci 41 : 69 ~ 93 [1996]
  • Polyphe-nol composition and in vitro antioxidant activity of amaranth, quinoa buckwheat and wheat as affected by sprouting and baking
    Alvarez-jubete L Food Chem 119 : 770 ~ 778 [2010]
  • Pleurotus eryngii Mycelium으로 발효한 더덕 차의 품질 및 항산화 특성
    이지연 동아시아식생활학회지 23 (5) : 637 ~ 644 [2013]
  • Introduction and nutritional evaluation of buckwheat sprouts as a new vegetable
    Kim SL Food Res. Int 37 : 319 ~ 327 [2004]
  • Influence of roasting on the antioxidant activity of small black soybean (Glycin max L. Merrill)
    Kim HG LWT-Food Sci. Technol 44 : 992 ~ 998 [2011]
  • Influence of heat treatment on the antioxidant activities and polyphenolic compounds of Shiitake(Lentinus edodes)mushroom
    Choi Y Food Chem 99 : 381 ~ 387 [2006]
  • Importance of buckwheat culture for non-polluted vegetable and grain in Korea
    Choi BH Int. Agric 3 : 71 ~ 81 [1991]
  • GABA 함량이 높은 갈색 유색미를 이용한 차 개발
    곽은정 한국식품영양과학회지 39 (8) : 1201 ~ 1205 [2010]
  • Effects of processing methods and extraction solvents on concentration and antioxidant activity of peanut skin phenolics
    Yu J Food Chem 90 : 199 ~ 206 [2005]
  • Effect of buckwheat supplementation on blood glucose levels and blood pressure in rats
    Choe M Korean Soc. Food Nutr 20 : 300 ~ 305 [1991]
  • Changes of the physicochemical characteristics of Cassia tora L. by roasting conditions
    Kim JK East Asian Soc. Dietary Life 6 : 317 ~ 323 [1996]
  • Changes in functional and sensory properties of chicory roots induced by roasting processes
    Hong MJ Food Sci. Technol 30 : 413 ~ 418 [1997]
  • Buckwheat-the source of antioxidant activity in functional foods
    Holasova M Food Res. Int 35 : 207 ~ 211 [2002]
  • Biological activity and heat treatment processing of foods
    Hwang IG Food Sci. Ind 44 : 56 ~ 65 [2011]
  • Antioxidant properties of coffee brews in relation to the roasting degree
    Nicoli MC LWT-Food Sci. Technol 30 : 292 ~ 297 [1997]
  • Antioxidant determination by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • A colorimetric method for the determination of phenols(and phenol derivatives)in urine
    Folin O Biol. Chem 22 : 305 ~ 308 [1915]